Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Druk op ECB neemt toe'

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Nuchterbekeken 28 april 2022 16:13
  Wat ze met de (korte) rente doen maakt mij niet zoveel uit. Het belangrijste is de de GELDPERS WORDT GESTOPT zodat de kapitaalmarktrente haar stabiliserende werk in de financiele markten weer gaan doen en de balans tussen aandelen / obligaties / cash weer wordt hersteld. Anders worden wij Weimar level 2.
 2. zilvergekkie 28 april 2022 17:41
  quote:

  treasury t schreef op 28 april 2022 16:44:

  Ruil de EURO in voor de Roebel...hebben de Duitsers gas en een hoge rente..Politiek en economisch is Duitsland al 152 jaar(sinds ontstaan) een ramp.
  Heel goed idee en gaat ook gebeuren vervang wel het woord Roebel voor Goud, maar eerst moeten de burgens bloeden dat is altijd bij een geldreset
 3. kuddedier 28 april 2022 18:12
  quote:

  Worff schreef op 28 april 2022 16:05:

  wordt echt tijd dat de ECB haar werk gaat doen, Inflatie moet omlaag anders blijft er niks over van ons geld. Vraag me af of daar nog economen werken die er verstand van hebben of alleen maar zakkenvullers??
  Het zou goed zijn als de salarisverhogingen bij de ECB bij wet gemaximeerd zouden zijn op 2%
  Wellicht kijken ze dan iets beter naar hun enige taak
 4. Maan Arkenbosch 28 april 2022 21:34
  Het is juist de bedoeling van de E.U./E.C.B. om de €. zoveel mogelijk t.o.v. de $ of goud te devalueren. De $ pariteit zorgt voor de notoire Zuid E.U. schuldenlanden voor steeds waardelozer (koopkracht) schulden, dus indirect kassa! Dat door noteringen in $ van de goederen markten, alle E.U. import steeds duurder en dus meer inflatie meebrengen daar heeft de E.U./E.C.B. geen boodschap aan.Inmiddels is een zilveren Gulden van 2002 van €.0,45, nu voor €.5,00 niet meer te krijgen!
  Wordt de E.U. 2023, straks Duitsland 1923? De Weimar Republiek???
 5. Warren Buffet Fan 29 april 2022 15:32
  Benoemingen bij de ECB zijn politieke benoemingen. Lagarde zit daar voornamelijk vanwege haar politieke connecties, niet vanwege haar vakinhoudelijke kwaliteiten. Ze heeft lak aan inflatie, dat heeft ze zelf eerder al aangegeven met haar statement dat burgers niet moeten klagen maar blij moeten zijn dat ze nog werk hebben. Ondertussen spendeert Italie vrolijk door in de wetenschap dat hun schuld van 1.5 x hun BNP uiteindelijk waardeloos zal worden met het huidige EU / ECB beleid.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links