Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Knot: hoge inflatie vereist eind dit jaar renteverhoging

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Littletycoon 6 februari 2022 22:55
  Hardstikke mooi dat knot roept dat rente pas eind van het jaar omhoog moet. Daar ben ik het helemaal mee eens, snelle actie haalt helemaal de balans uit het systeem en zal het risico op recessie doen toenemen en ook veel volatiliteit. Liever een zachte landing. Als Knot roept dat rente eind van het jaar omhoog gaat zal Lagarde/ECB zeker niet eerder wat doen.
 2. forum rang 5 Daexter 6 februari 2022 23:06
  quote:

  robrdam schreef op 6 februari 2022 19:30:

  [...]

  Bedankt voor dit mooie en goed doordachte epistel.

  Vooral je uitleg die leidt tot je conclusie: "Minder ingelezen of onderlegde personen c.q. particuliere beleggers dichten de schuld van dalende aandelenkoersen aan de zogenaamde ‘shorters’ die bewust en manipulatief specifieke aandelen neerwaarts trachten te dirigeren. Dat is dus onzin." moeten mensen die "manipulatie" roepen nog maar eens goed bestuderen.

  Pas bij de derde keer lezen bij het schrijven van mijn reactie begreep ik deze paragraaf goed:
  Overigens valt mij op en ik vind het opmerkelijk dat sommige ‘deskundigen’ nog steeds dergelijke groeiaandelen, welke geen specifiek hoogwaardig productcomponent kennen wat ook nog eens te kampen heeft met grote vraag en schaarste, (ASML bijv.) bij oplopende rente blijven promoten en plaatsen op kooplijstjes.
  De eerste twee keer las ik erin dat je dacht dat ASML geen specifiek hoogwaardig productcomponent kent, maar bij de derde keer zag ik dat je bedoelde "zoals ASML bijv" en kan ik het er helemaal mee eens zijn.

  Waar we nog niet op één lijn liggen is de volgende paragraaf:
  Arbeidscontracten (in de USA) zijn minder prominent en werknemers kunnen gemakkelijker van gelijkwaardige baan wisselen tegen een hogere arbeidsvergoeding (Keynesiaans principe) dan in Nederland waar arbeidsvoorwaarden en beloningen geborgd zijn in een CAO.
  Overstappen naar een hoger salaris is hier niet veel moeilijker dan in de USA, denk bijvoorbeeld aan de zorgmedewerkers die als ZZP'er verder gaan. Ik denk dat het meer met angst te maken heeft (dan ben ik mijn vaste baan kwijt of loop ik een ongeneselijke pensioenbreuk op), maar inderdaad is de prijsdruk van de factor arbeid in NL/Europa wat minder dan in de USA.
  Bedoel je nu een hoger vrij te besteden bedrag of een hoger inkomen? De meeste ZZPérs hebben in Nederland een lager inkomen, maar een hoger vrij te besteden bedrag. Er is niet alleen angst voor pensioen breuk dat is defacto ook aan de orde. Daarbij zijn de meeste ZZP zwaar onderverzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid, zolang de muziek draait kun je dan dansen met een hoger inkomen...

  Tav het punt van ASML meer @ jelle. Eens, maar tegelijkertijd kun je natuurlijk ook geloven dat de rentes niet structureel gaan stijgen, omdat de inflatie maar van relatief korte duur is. Ik geloof dat persoonlijk ook. Ik zie het dan ook als ideaal moment om -voorzichtig dat wel- dure groeiaandelen op te pikken. Eerst de ASML's van deze wereld en wat verder in de daling (AEX < 660) misschien ook wat andere groeiers.
 3. c room 7 februari 2022 01:58
  Je moet eerst wel stoppen met de bedrijfsobligaties of staatsobligaties opkopen en dan pas verhogen van de rente, anders slaat het een gat in je balans. Door hogere korte rente vs lang.
  Voor de rest waardeloze retoriek van de man. Waardestijging huizen komt, doordat er nauwelijks gebouwd wordt. Oplossing is meer huizen, hogere rente, stop op buitenlandse opkopers, asielstop. Toeslagen, HRA, WW, enz. worden nooit meegenomen bij loonbelasting 50% vs vermogen 0,5% verhaal. Vermogen verhoogt nooit je rechten. Los van dat Klaas het hoogste tarief bij loon neemt en het gemiddelde bij vermogen neemt. Alsof je huis zichzelf schildert en isoleert. Klaas wil gewoon bejaarden uit hun huis schoppen.
  'Nederland is een renteniersland', jammer dat de rente genaturaliseerd is en je spaargeld ten onrechte belast is, tot zover de onzin.
 4. Loek S. 7 februari 2022 02:33
  De hoge inflatie duurt minimaal 2 jaar zei Knot. Echter de looneisen zullen hier achteraan komen. En de prijsloonspiraal komt op gang. Het expansieve eu begrotingsbeleid ivm energietransitie is ook een risicofactor. Als je kijkt naar turkye dan is daar de beleidsrente veel te laag, waardoor hyperinflatie ontstaat. Ik hoop dat de ECB sneller de rente verhoogt dan gepland om inflatie ongelukken te voorkomen.
 5. Kopzorgen over erfpacht 7 februari 2022 18:27
  Ik begreep dat hij het ook heeft gehad over 'het incidentele gat' dat in Box 3 wordt geslagen. Dat zou hij willen dichten via een belastingverhoging van vermogenden. Alsof je belastingtarieven achteraf kunt wijzigen. Incidentele gaten dicht je ook niet met structurele aanpassingen!
  Deze directeur kletst teveel en gedraagt zich zo langzamerhand als de minister van Financiën en de staatssecretaris van Fiscaliteit.. Hij kan beter eens intern orde op zaken stellen in plaats van zich met van alles en nog wat te bemoeien. De DNB is sinds zijn komst alleen maar uitgebreid, terwijl veel werk niet eens meer bij de DNB maar bij de ECB plaatsvindt. Er loopt daar gewoon teveel personeel rond en er wordt regelmatig geblunderd (o.a. bemoeienis bij pensioenfondsen, pensioenen, discutabele uitspraken over hypotheken, woningbouw, box 3 etc.). Wie zet Klaas eens op de plaats waar hij thuis hoort?

  .
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links