Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schnabel: oplopende energieprijzen dwingen centrale banken mogelijk tot actie

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. ZJZDOBIZS 9 januari 2022 17:44
  Ach de januari inflatie jaar op jaar moet zowiezo wel op pakweg 10% uitkomen want het nieuwe jaar even werkelijke inflatie doorberekenen is overal merkbaar.

  Of het nu de lavazza koffiebonen 500gr zijn bij de AH, van 7.19 naar 8.19 of bij de Jumbo van 6.97 naar 7.67...

  Of de lokale schoarma tent waar alles tussen de 7 tot 14% duurder is geworden en die draait juist beter door corona dus ook daar geen medelijden net als bij de supermarkten.

  Andere restaurants die npg niet zo lang afhaal doen of zelfs ook bezorgen verhogen ook duidelijk verder masr die gun je het dan weer wat meer gezien de omstandigheden.

  Maar die prijzen gaan natuurlijk niet meer omlaag want zo werkt dat nu eenmaal en aangezien de salarissen nog steeds maar gemiddeld net wel of net niet 3% stijgen ga je er gewoon WEER 7% op achteruit.

  Maar de ECB roept dat de inflatie wel weer gaat zakken en ja uiteindelijk zal dat zeker ook zo zijn een keer maar ondertussen is dit met zelfs negatieve rente, nog steeds printende centrale banken en is het niet links om dan wel weer met een ander programma en natuurlijk de vermogensrendementsheffing zeer schadelijk.

  Maar nu dan toch misschien mogelijk een meer iets gaan doen ECB??

  Vraag mij af hoeveel die dikkoppen er zelf bij faan krijgen bij de ECB.
  Een verlaging zou voor dit wanbeleid rechtvaardiger zijn.
 2. [verwijderd] 9 januari 2022 17:58
  „In een omgeving met grote spaaroverschotten en langdurige verstoringen van de energievoorziening kan de energietransitie ertoe leiden dat de inflatie langer hoog blijft”, waarschuwde Schnabel in een toespraak voor de American Economic Association. Ze zei daar gelijk bij dat de ECB mogelijk moet ingrijpen als dat nodig is"

  A) Een snelle, onverwachte rente verhoging?
  B) Een snelle, onverwachte rente verlaging?
  C) Nog meer, nog langer opkopen van probleem papier?

  Het is wachten op berichten uit Turkije dat de inflatie aldaar met 12% is gedaald door ingrijpen Turkse centrale bank(dus wachten bij een bushalte tot er een stoomboot voorbij komt)
 3. verjan 10 januari 2022 08:20
  De EU en USA hebben grote hoeveelheden geld bijgedrukt en vele miljarden aan "steun" uitgedeeld met als gevolg dat de spaartegoeden gigantisch zijn opgelopen en vele particulieren de weg naar de beurs hebben gevonden.
  Uiteindelijk zal deze "steun" moeten worden terugbetaald - en door wie? Juist door de "gewone" man door belasting verhogingen en allerlei andere trucs, zoals oplopende inflatie. En wie wordt er alleen maar beter van? - Juist de allerrijksten op deze aardbol. Een kleine rekensom leert ons dat de meeste steun via een omweg in de zakken van de allerrijkste is gekomen en dat de gewone man dit terug zal gaan betalen aan de regeringen die het geld in het systeem hebben gedropt. Uiteindelijk is het altijd hetzelfde, of het nou een oorlog is, krediet crisis, pandemie - de geschiedenis herhaalt zich, de rijken profiteren van welke crisis dan ook en de "gewone" man is goed omdat allemaal te financieren. Het is nu wachten op de volgende crisis over 10-15 jaar - Ben voorbereidt
 4. Peak 10 januari 2022 08:32
  Het is knap hoe de politiek problemen veroorzaakt. zich als redder opwerpt ten koste van hun kiezers en weer verdergaat met grotere problemen...
  Tijd voor een grote reset; alle non tax-paying multinationals eruit, kernenergie (met veiligere mini reactoren) erin en politiek decimeren en goed toezicht daarop met digitale middelen. We kunnen denken aan het revieuwen van eerder genomen maatregelen, indien niet lonend voor de maatschappij of contraproduktief zelfs, dan stemmenaftrek achteraf. Dat zal de jongens en meisjes (gesjeesde leraren) iets langer laten nadenken, beter hun onbezonnen maatregelen laten overwegen, vooraf, in plaats van weglakken achteraf..
 5. forum rang 6 rene66 10 januari 2022 12:24
  Het is inderdaad weer hetzelfde gebeuren. De politiek veroorzaakt de problemen en de burger kan het gelag betalen. Als de nieuwe gasleiding met Rusland open gaat en de kerncentrales in Duitsland operationeel blijven dan is de prijsstijging van gas en elektriciteit in de EU snel gedaan. Het probleem zit dus bij de EU maar Schnabeltje mag dat niet vertellen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links