Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: nieuwe lockdown door omikronvariant

Reacties

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 19 december 2021 13:22
  Het was echt duidelijk allemaal gecommuniceerd op vrijdag tijdens de handel, de hints waren gegeven, de markten worden door hints en geruchten gedreven.
  Ik vrees de emotie verkopers morgen ochtend, -3,80% voor de AEX, een flinke cooler dus!
  Ik kan het me niet voorstellen dat we maandag +0,80% gaan openen.

  De TASE is licht rood in Israel vandaag.
 2. Robine2004 19 december 2021 14:08
  Omikron is het grote probleem nog geeneens.
  Ja daar is deze bubbel mee begonnen.
  Maar de hoge inflatie en het te kort aan chainsupplays.
  De winsten van de bedrijven gaan dit
  zo ie zo voelen.
  De vraag is nu alleen loopt de bubbel zachtjes en geleidelijk leeg of knalt hij binnenkort.
 3. [verwijderd] 19 december 2021 14:10
  quote:

  StoplossBurner schreef op 19 december 2021 13:57:

  De omikronvariant kan goed nieuws zijn. Stel dat deze tot veel minder ziekenhuisopnames lijdt en veel besmettelijker is dan de andere varianten dan verdwijnt de hoge zorgbelasting, na een korte piek de komende 2 maanden, als sneeuw voor de zon.
  Oooh! dit is een hele goeie.

  Het excuus van de "overbelaste zorg" gaat dan vervallen, dan moet de politiek op zoek naar een ander zwak punt.

  De markten kunnen hier doorheen prikken, volgende week alleen maar stijgingen als signaal aan de politiek dat ze verkeerd zitten

  Over 8 dagen(volgende week maandag) een nieuwe persconferentie met nieuwe ingrepen: "de horeca gaat weer open, de winkels gaan weer open, de sportscholen gaan weer en ik stap uit de politiek!"
 4. forum rang 4 Dicky 19 december 2021 14:50
  De meeste aandelen worden nauwelijks geraakt door de lockdown. Het grootste deel van de economie draait gewoon door en bovendien doen veel van de genoteerde bedrijven het gros van hun omzet buiten Nederland. Bovendien gaat een deel van de mkb handel online verder. En ook bleek nog eens in de afgelopen wereldwijde lockdowns dat bedrijven veel veerkrachtiger waren dan gedacht.
 5. forum rang 7 wiegveld 19 december 2021 14:58
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 19 december 2021 08:51:

  [...]

  dat de soep weer hier te heet gegeten wordt in zuid afrika helemaal geen maatregelen.

  Tropenarts Hugo Tempelman zette een medisch centrum op in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika en runt dit nu 25 jaar. Hij maakt de opkomst van coronavariant omikron van dichtbij mee: ‘We zijn niet in paniek.’

  Nederlandse arts in Zuid-Afrika ‘gepast optimistisch’ over omikron: ‘Héél snelle verspreiding maar kliniek blijft leeg

  www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-...

  m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf2021...
  Er zijn wel wat meer verschillen, die veel uitmaken.

  De bevolking is veel jonger dan hier. HIV heeft een hele generatie vernietigd.
  Het is daar zomer en hier winter.
  Benieuwd
 6. forum rang 4 BW2017 19 december 2021 16:21
  quote:

  Eric519 schreef op 18 december 2021 22:45:

  [...]

  Welnee joh , de jeu is er allang uit ! Krijgen juist nu in coronatijd alleen nog maar meer en meer concurrentie hi hi . JET is een zwaar verliesgevende onderneming met een berg schulden ( zombiebedrijf ) dat veel en veels te groot is geworden. De concurrentie kan het wellicht een stuk goedkoper . Niet alle concurentie is zichtbaar op de straat hoor , hi hi. Er zijn ook steeds meer mensen die juist in coronatijd de tijd hebben en nemen om gewoon direct zelf hun eten af te halen . Ze hebben zich flink laten faken met die overname in de USA.
  Raar dat meerdere mensen dit bericht kunnen waarderen.
  Ik vind dat je namelijk regelrechte onzin praat , verder praat je heel veel in de wij vorm, het is geen wij vorm, het is jou idee van hoe jij je leven invult in de lockdown. Jij bepaald namelijk niet wat andere doen door hoe je eigen gedrag is.

  Verder is je bijdrage erop gericht uit rancune, iedere oplettende lezer moet dat kunnen zien.
 7. Dividenhunter 19 december 2021 17:42
  quote:

  snuf13 schreef op 19 december 2021 11:54:

  Dan zou in principe de AEX 26 punten gaan zakken a.s. maandag.

  Ik ben benieuwd maar dat vertaalt zich niet in de weekend futures, die maar iets lager staan.

  Wel neemt de Omikron enorm toe, ook in Amerika.

  Dus maar afwachten wat onze yanks van plan zijn.
  allemaal weer paniek om nix de AEX opent waarschijnlijk zelfs hoger omdat, dit "fantastische demissionaire kabinet", eindelijk eens (maar wel weer een beetje te laat) stringentere maatregelen neemt om erger te voorkomen. Deze lockdown gaat waarschijnlijk alleen maar vruchten afwerpen.

  En uiteindelijk zal blijken dat de Omikron variant de oplossing zal zijn om groepsimmuniteit te bewerkstelligen in de hele wereld. want het lijkt er op dat Omikron minder ernstig ziekmakend is als de delta of ander varianten van Corona.

  Bijkopen dus maandag
 8. Eric519 19 december 2021 23:44
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 18 december 2021 20:16:

  Hoewel nog niet duidelijk is hoe ziekmakend de variant is, en hoe goed de vaccins beschermen, adviseert het OMT om het zekere voor het onzekere te nemen.
  toedienen van boosterprikken aan alle volwassenen de komende weken snel genoeg om de omikrongolf voor te zijn .
  Eerlijk gezegd denk ik dat ze in heel de EU nu al te laat zijn met de boostercampagne. Als men nu al denkt dat de booster + 2 voorgaande vaccinaties maar voor max 80% werken, dan is het m.i nog steeds dweilen met de kraan open en komen er meerdere mutaties van Covid-19 op ons af . Dus ik vrees dat we nog vele jaren aan het boosteren zijn en we dus geregeld ook weer nieuwe lockdowns mogen verwachten. Denk dat daardoor nagenoeg alle aandelen op z'n minst hard geraakt gaan worden zo niet keihard geraakt gaan worden. Het hangt tegenwoordig bijna allemaal aanelkaar, Alleen beurs-intermediairs zoals FLOWTRADERS zullen er flink garen bij kunnen spinnen omdat beurzen dan op z'n minst heel wat volatieler gaan worden, dus heel erg veel handels-omzetten. Dat is uiteindelijk koren op de molen voor beursintermediairs zoals FLOWTRADERS in NL en bijv VIRTU in de USA !
 9. Eric519 20 december 2021 00:05
  quote:

  Dividenhunter schreef op 19 december 2021 17:42:

  [...]
  allemaal weer paniek om nix de AEX opent waarschijnlijk zelfs hoger omdat, dit "fantastische demissionaire kabinet", eindelijk eens (maar wel weer een beetje te laat) stringentere maatregelen neemt om erger te voorkomen. Deze lockdown gaat waarschijnlijk alleen maar vruchten afwerpen.

  En uiteindelijk zal blijken dat de Omikron variant de oplossing zal zijn om groepsimmuniteit te bewerkstelligen in de hele wereld. want het lijkt er op dat Omikron minder ernstig ziekmakend is als de delta of ander varianten van Corona.

  Bijkopen dus maandag
  Dat valt nog ten zeerste te betwijfelen of de omikron-variant minder ernstig ziekmakend is Denk daarom voor de korte termijn dat de volatiliteit op z'n minst aanhoudt of gewoon flink verder omhoog gaat ! En wie zegt dat Omikron de laatste variant is ? Misschien zijn er nu zelfs nog veel gevaarlijkere varianten die nu nog niet ontdekt zijn. Daar in de wereld waar nog erg veel ongevaccineerden rondlopen kan een virus nog heel veel harder gaan muteren. Als de angst bij de meeste virus-wetenschappers nog groot is, zoals nu het geval is, worden dit soort zaken door veel overheden wel serieus genomen ( met lockdown's als gevolg). Wat schieten wij er mee op als het hier in NL bijv beter gaat maar in veel andere landen alles ineens weer slechter gaat en ze daar weer lockdowns in moeten voeren. Ik vind het natuurlijk wel leuk als er eerst es flink bijgekocht wordt komende maandag voordat laterheen weer alles flink verder terugzakt. Want dat is m.i nog meer koren op de molen voor de verdiensten en dus winsten van de beurs-itermediairs zoals FLOWTRADERS (keert dan uiteraard ook een nog veel hoger dividend uit dan gemiddeld )
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 17:26
  1.580,000
  -0,13% -2,000
 2. Basic-Fit 17:18
  35,460
  -0,17% -0,060
 3. 14,120
  +1,58% +0,220
 4. 44,370
  -0,74% -0,330
 5. Wereldhave 17:24
  14,250
  +0,42% +0,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links