Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Elon Musk verkoopt nog meer aandelen Tesla

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hugo44 10 december 2021 11:12
    Elon Musk verkoopt tot 10% van zijn aandelen om zijn al in 2012 afgesproken opties te kunnen uitoefenen. Hij koopt tegen een super lage prijs meer Tesla aandelen terug dan hij nu verkoopt, en houdt ook nog veel geld over. Ik ben benieuwd welk nieuw project hij met dit geld gaat starten. In ieder geval betaalt hij door de verkoop van zijn huidige aandelen een flinke belasting over de gerealiseerde winst.

    Een nieuw project waar Elon Musk zeker interesse in heeft is de energievoorziening en het energiegebruik, zowel op grote schaal in het netwerk, als ook in individuele huizen. In het netwerk is nog veel besparing te realiseren door tijdelijke opslag en in huizen is nog veel te doen aan isolatie en efficiency.

    Daarnaast blijft FSD (Full Self Driving) een groot aandachtspunt, niet alleen voor personenauto's, maar zeker ook voor de Tesla Semi die gaat komen. Als het vrachtverkeer vrijwel automatisch kan plaatsvinden, scheelt dat veel chauffeurs en kunnen zulke vrachtauto's ook 24/7 rijden. Het is nu al duidelijk dat vrachtvervoer over de weg een stuk goedkoper gaat worden.

    FSD voor personenauto's gaat de veiligheid op de weg verhogen en zorgt er ook voor dat auto's misschien wel zonder chauffeur kunnen rijden, bijvoorbeeld als ze nieuw uit de fabriek komen, of ook als taxi zonder chauffeur. Dat lijkt nu nog toekomstmuziek, maar is misschien al over 5 jaar te realiseren.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

737,120 24 jun
+31,910 +4,52%
Premium

Recessie zou gunstig zijn voor Tesla

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links