Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Donkerrode opening AEX verwacht door angst voor nieuwe coronavariant

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 26 november 2021 07:56
  Nou RIVM zegt gewoon dat het wel meevalt .
  Als een virus zich vermenigvuldigt, kan het steeds een heel klein beetje veranderen. Meestal is die verandering (of: mutatie) zo klein dat het bijna geen invloed heeft op hoe ziek je wordt en hoe het virus zich verspreidt.


  Wat je kunt doen om om verspreiding van het virus te voorkomen, is voor alle varianten van het coronavirus hetzelfde: blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen bij de GGD, houdt afstand en was regelmatig je handen.

  Gewoon een Boostertje extra .

  www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/viru...
 2. forum rang 4 Flowermountain 26 november 2021 09:00
  Even een feitje over muterende virussen: Na elke mutatie neemt de kracht van het virus iets af. Besmettelijkheid kan wel oplopen, maar je wordt er niet ernstiger ziek van dan de huidige variant.

  Een correctie zat/zit er aan te komen. Ik heb alleen niet het gevoel dat dit het is. Januari/februari kan naar mijn mening meer kans hebben op een echte correctie. Zolang we geen glazen bol hebben blijft het speculeren.
 3. forum rang 4 KooptNederlandscheWaar 26 november 2021 09:26
  quote:

  Flowermountain schreef op 26 november 2021 09:00:


  Even een feitje over muterende virussen: Na elke mutatie neemt de kracht van het virus iets af. Besmettelijkheid kan wel oplopen, maar je wordt er niet ernstiger ziek van dan de huidige variant.  Onzin, dat is geen feit maar een hypothese. Covid-19 wordt tot nu toe alleen maar besmettelijker en lijkt ook tot ernstiger symptomen te leiden met elke nieuwe variant.
 4. florida_tower 26 november 2021 09:36
  quote:

  Flowermountain schreef op 26 november 2021 09:00:


  Even een feitje over muterende virussen: Na elke mutatie neemt de kracht van het virus iets af. Besmettelijkheid kan wel oplopen, maar je wordt er niet ernstiger ziek van dan de huidige variant.

  Een correctie zat/zit er aan te komen. Ik heb alleen niet het gevoel dat dit het is. Januari/februari kan naar mijn mening meer kans hebben op een echte correctie. Zolang we geen glazen bol hebben blijft het speculeren.


  Dat is nog niet gebleken, de nieuwe variant verspreidt veel sneller, maar of het meer of minder besmettelijk is is nog niet bekend. En ook of bestaande vaccins het voldoende afremmen is nog niet bekend.
 5. forum rang 4 Flowermountain 26 november 2021 10:35
  We hebben weer iemand die zich op een forum viroloog noemt. Ik ken ondertussen bijna een miljoen virologen.
  Maar! Ik zal direct toegeven dat mijn bevinding niet juist is. Alleen ik heb even het volgende opgezocht op de site van het RIVM (niet dat die heilig verklaart moeten worden) en dat is:

  Als een virus zich vermenigvuldigt, kan het steeds een heel klein beetje veranderen. Meestal is die verandering (of: mutatie) zo klein dat het bijna geen invloed heeft op hoe ziek je wordt en hoe het virus zich verspreidt. Soms zorgt een verandering er wel voor dat een virus zich anders gedraagt en bijvoorbeeld makkelijker verspreidt. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu houdt veranderingen in het coronavirus SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 en de gevolgen ervan goed in de gaten.

  Van virussen is bekend dat ze vaak veranderen. Van het coronavirus SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 zijn al duizenden varianten. In het laboratorium onderzoekt het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu welke varianten er in Nederland zijn en wat dat betekent voor de verspreiding in Nederland. Dit noemen we kiemsurveillance . Het is vooral belangrijk om te weten of de varianten die rondgaan ook nieuwe eigenschappen hebben die extra risico’s met zich meebrengen. Bijvoorbeeld omdat ze makkelijker overgedragen worden, omdat mensen er zieker van worden, of omdat de virusvarianten minder goed op vaccinatie reageren.


  Ik reageerde op het feit dat beurzen naar mijn mening overspannen reageren. De kans is enorm klein dat met een nieuwe variant mensen ineens erger ziek worden dan met de huidige varianten. De mutaties zijn hele kleine veranderingen en je krijgt niet opeens een killer virus.
 6. forum rang 5 Happy 28 november 2021 19:12
  quote:

  snuf13 schreef op 26 november 2021 20:32:


  Sorry ik had een 0 teveel er neer gezet :-))

  But, don't worry, ben happy!!!!!  Is je vergeven. Zolang we allemaal een centje verdienen is het lol. Geen idee waar ik het nog aan uitgeven kan. Mag geen race en mtb fietsen meer kopen van mijn meissie.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 20 jan
  778,26
  +0,74% +5,70
 2. AMX 20 jan
  1.076,48
  +0,07% +0,70
 3. ASCX 20 jan
  1.409,01
  +0,07% +0,99

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links