Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dekkingsgraad pensioenfondsen blijft stijgen - Aon

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 De Porscheknakker 1 november 2021 17:48
  DNB en Rutte zullen er alles aan doen dat de pensioenen niet worden geïndexeerd. Ouderen tellen niet mee in de maatschappij, is een gemakkelijke groep om extra aan te pakken (gaan toch niet op de barricade of naar het Binnenhof) en moeten het maar doen met een karig pensioen, dat al jaren niet meer geïndexeerd is geworden. DNB en Rutte vinden, dat de ouderen blij mogen zijn dat er geen korting gaat plaatsvinden. Knot slaapt al nachten niet meer, dat er niet gekort mag worden. Als compensatie gaat hij dan maar de huiseigenaren, die flink afgelost hebben en ook meestal ouderen zijn, extra aanpakken.
 2. swen91 1 november 2021 18:14
  quote:

  Beperktedijkbewaking schreef op 1 november 2021 17:10:

  "Door die overgang wordt dus waarschijnlijk in één keer de gemiste indexatie goed gemaakt."

  Ja, maar niet met terugwerkende kracht.

  "Toch willen wij meegeven nog even geduld te hebben. Met de overgang naar het nieuwe systeem zullen de uitkeringen direct naar de huidige inzichten zo’n 10 tot 20 procent hoger worden.”

  Dat is grofweg 10 jaar inflatie. Dus zeker wel met terugwerkende kracht.

 3. forum rang 6 jonas 1 november 2021 22:19
  Prof Van Praag een man die heel goed kan rekenen, stelt gewoon: er is jarenlang met dat bedrag in de pot volkomen onterecht niet geïndexeerd. De man geeft ook nog wat sommetjes bij. Je heb zoiets van ten koste van de toekomstige generatie leven, maar dit is andersom.

  Mevrouw Wortmann en deskundige bestuurleden van onder meer de "deskundige" vertegenwoordiger van de onderwijsbond zijn helaas bezig met andere zaken dan voor hun deelnemers voor goed geïndexeerd pensioen.

  Mevrouw zou ik willen vragen naar echte mening van haar leden met hard onderzoek over politiek zgn duurzaam beleggen door het bestuur onder alle deelnemers. Kan ikzelf er ook nog wat van vinden! Mag ik dat willen?

  Groet, Jonas
 4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 2 november 2021 00:53
  Met 'terugwerkende kracht' bedoel ik niet alleen de pensioenen nu verhogen met de gemiste inflatie (10%-20%) sinds 2008, maar ook nabetaling van alle gemiste bedragen in die jaren.
  (Eigenlijk ook aan de nabestaanden van inmiddels overledenen.)

  Dat lees ik niet in het artikel.

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links