Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursupdate: AEX op Wall Street

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 jan de vakman 9 oktober 2021 12:32
  Een beetje vreemd dat shell 1 van de grootste dalers is, in amerika ging olie en alles dat daar bij hoort, net als shelletje bij ons, het meeste voorwaarts!!
  Vanmorgen eerst mijn g[hout]kachel aangemaakt, als arme zwerver kan ik dat loeidure aardgas, natuurlijk niet betalen, bovendien deet de telegraaf de goede houtstokers, weer heel stevig onrecht, wie een goede houtkachel heeft, voor een perfekte naverbranding zorgt[secundair], haalt een rendement van 90%, stookt klimaat vriendelijk en co2 neutraal, bovendien is de heel gezellige mooie infrarood straling een zeer goed medicijn tegen reuma, dus telegraafje, orieenteer je eens wat beter voor je de populaire onzin over de houtstokers produceert!!
  Aanleiding voor dit verhaal zijn de prestaties van mijn toppertje shell, hij gaat als 1 van de weinigen profiteren van de energie prijzen explosie, shell heeft helaas veel langdurige goedkope verplichtingen, maar als 1 van de grootste vloeibare gasboeren, moet hij toch kunnen gaan profiteren van de giga vraag uit china, die willen super veel gas, desnoods tegen mega hoge prijzen, heel de energie problematiek noopt mij om mijn koersdoel voor shell go well op te schroeven naar 25€ en strong buy, van de week vloerde hij het aexje moeiteloos in mijn porto, aex ging 0,7% hoger, shell 4,29% en deze jongen, daardoor +2,5%!!
  Jacky Hoogland wil naar veel meer kern energie, maar nu is er al een stevig tekort en meer produceren is niet eenvoudig, schiet je er wat mee op, als een kw/u stroom, door giga duur uranium, straks 5€ gaat kosten??
  Nee we moeten veel meer naar de zeer ruim voradige natuur energie; zon, wind en water, in de hoogste versnelling perfektioneren en de wereld schreeuwt om ultra goede batterij systemen of zeer effektieve omvormers!!
  Mijn beursverhaal, wordt gezellig eentonig, weer was het shelletje, die overtuigend de kar trok, al deed mijn verschuiving van besi naar ing het ook goed, besi, van de week -4,36%[ meer dan 20% min in 2 weken!!], ing pluste 1,09%, bovendien trakteert hij arme beleggertjes, komende dinsdag met 4% dividend, als je daar oliereusjes voor koopt, dan wordt het minstens 5%, als het beursweer zo blijft, denk ik er sterk over om nog meer te schuiven naar energie, het meest veilige, en de geldboeren, vandaag stond in het AD, dat ing heel wat tarieven behoorlijk gaat verhogen, hoor je de knaken al rinkelen??
  Metaal kon het niet groen houden, aperam steeg gisteren naar heel leuk groen, maar eindigde toch dik rood, op weekbasis 1,29% verlies, grote broer mittal liet een minnetje van 0,3% zien, Dalm heeft de prijs van oud ijzer weer opwaarts bijgesteltd, met dank aan de sterkere dollar!!
  Al zo denk ik dat de recyklingboeren steeds meer op rozen komen te zitten, het jarenlang, weinig of niets investeren in nieuwe mijnen, waar doorvan die kant moeilijk aan de toenemende vraag kan worden voldaan, zal er mijns inziens voor zorgen, dat de recykling handel een nog voornamere plaats in het geheel gaat krijgen, gunstig voor Jan Klimaat, van de week bracht het makkelijk recykelbare aluminium, ook al een duppie meer op, misschien heeft Aaike wel dat felbegeerde duppie van oom Dagobert in de lade zitten??!!
  Post nl is van het 4€ podium gekukeld, ondanks veel meer post,het verschenen jaar, het zal wel komen door de donkerrode pakketten hemel, die zeker de komende tijd niet lichter zal worden, geen voldoende schepen, sluitende scheepswerven en giga dure stook olie, konden de mega hoge berg uit china, wel eens kunnen doen verschrompelen tot een zielig muizenhoopje!!
  De vuilboeren hebben dikke pret bij die hogere grondstofprijzen, renewi was weer 1 van de betere lokaaltjes!!
  Vandaag heerlijke stoofperen plukken, bij sint remien moet je uitkijken, dat je, je vork niet mee inslikt, zo lekker zijn ze, je moet met plukken wel opletten,dat zo'n grote bom niet op je hoofd valt, want dan lig je kassie 6 onder aan de boom!!
  Morgen, heerlijk tot rust komen onder het WOORD van de HEILAND, Jesaja profeteerde al van HEM; ZIJN rust zal heerlijk zijn!!
  Maandag hopen op een nieuwe opmars naar de 800 punten, de meningen zijn erg verdeeld; steil omhoog, tot zwaar chrachen, als grote optimist, zie ik toch wel in toenemende mate donkere wolken aan de beurshemel, daarom verschuif ik nog meer naar de goedkope, mooie dividenders!!SJALOOM!!!


 2. forum rang 5 jan de vakman 16 oktober 2021 12:10
  Nou, de amerikaanse rente steeg weer, dus valt het te bezien of de chiprally echt op stoom komt, al gaan die amerikanen veel voor het snelle geld, ik hou meer van de gestadige drup, die holt de steen, ook op de beurs winnen op den lange duur, de goede dividenders, bovendien hebben zij het voordeel, dat ze bij een chrash, maar de helft naar beneden vallen en van hun dividend kan je dan belangrijk meer bijkopen!!
  Van de week leek het er meer op dat de eindejaarsrally aan het opstarten is, de aex ging 1,21% in het groen, het leek wel een amateurclubje, dat tegen de profs voetbalde, want de uitslag werd 5-1 in het voordeel van mij, ik kon van de week een ath weekwinst bij schrijven, op een porto, die nog nooit zo hoog heeft gestaan, dus was het wel hele dikke pret,van de week bij mij!!
  Gangmaker was aperam bij mij, alle metalen stijgen bij Dalm, niet alleen doordat mijnen jarenlang veel te weinig geinvesteerd hebben, door superlage grondstofprijzen, ook gaan de torenhoge energieprijzen een flink woordje mee spreken, uit recykling materiaal kan je met veel minder energiekosten, nieuw metaal maken, dan uit erts, gouden tijden dus voor Dalm en envipco en renewi, Dalm denkt ook altijd aan die arme toeleveranciers, die mogen altijd mee delen in de prijzenpret, dus aperam en consorten leveren aan 2 kanten winst op; op de beurs en bij het super klimaat vriendelijke grondstoffen bedrijf Dalm!!
  Besi drukte het gaspedaal tot op de bodem in en scheurde naar een plus van5,95%, renewi kwam hem nog voorbij snuiven die pluste 6,03%, maar gisteren reed hij lek, ik denk dat een paar grote jongens een berg knaken van de tafel raapten!!
  Kpn kwam ook eens uit zijn luie stoel hij pluste1,85%
  Ing is net als die andere 2 grote banken een snert bank service 0, kosten; mega!!, maar als aandeel denkt hij veel beter aan zijn klanten, Jan kocht van de week, oliereusjes van het div en de koers klom ook nog leuk +2,56%, volgens amerikaanse deskundigen is hij de beste europese bank, maar ik spreek liever van de minst slechtste!!
  Zou post nl op de bodem zitten, meerdere postbedrijven, denken dat de dip mee gaat vallen,ik wou er eerst nog meer verkopen, maar daar wacht ik nog even mee, ook al omdat ik bij mijn huidige positie, niet gauw een buil val aan tante Pos!!
  De meest groene oliereus had er ook weer best zin in van de week, stomme pensioenfondsen; bijna alle groene aandelen, knallen het hardste naar beneden, bij onweer op de beurs, ook levert maar een hele enkeling een cash machine bij het aandeel; dividend, bij shelletje heb ik er moed op, dat bij de verkoop, van die vieze schaliezooi er een topkwaliteit cash machine bij geleverd wordt!!, conclusie; het dubbelgroene shell is met stip het beste koop aandeel op de beurs, voorlopig tot 25€, en als er een strenge winter komt, dan zit je helemaal op een roze wolk!!
  De tuin geniet van najaarsrust, al het fruit is geplukt, de wintergroente, gaat net als aperam,besi en shelletje fors omhoog, dat hebben we nodig; bij oplopende besmettingen, moeten de zwaarden van de corona bestrijders in ons lichaam, vlijmscherp zijn!!, nooit zeggen Hugo en de topmedici, iets in die richting, ze verdienen niks aan weloverwogen gezondheids adviezen, aan prikjes en pilletjes destemeer, vandaar!!
  Wie het hele wereldgebeuren gadeslaat, hoort steeds duidelijker de voetstappen, van de terugkerende HEILAND,bij alle erge dingen, die er dan gaan gebeuren, stelt HIJ, hen, die ZIJN verschijning hebben liefgekregen gerust; heft uwe hoofden opwaarts, want uw verlossing is nabij, we hopen en bidden dat vele kerken op tijd uit hun diepe slaap mogen ontwaken!!
  Maandag hoop ik dat de eindejaarsrally met kracht doorzet, dikke pret op de beurzen, verveeld eigenlijk nooit!!SJALOOM!!!
 3. forum rang 6 Dividend Collector 16 oktober 2021 13:58
  Proficiat met je ATH Jan, ik zit er zelf ook niet ver vanaf. Leuk hoe je iedere week jouw beurstoppers onder de loep neemt. En wat betreft Shell, waar je al langer in gelooft, lijk je ook gelijk te krijgen. De markt ziet in dat het bedrijf zich nog lang niet gewonnen geeft.

  De komende week hoop ik dat de chippers de slingers weer gaan ophangen, onder aanvoering van vlaggenschip ASML. Prettig weekend.
 4. forum rang 5 jan de vakman 23 oktober 2021 12:39
  Nou, dat is wel een super update; het hagelt plussen!!
  Ook de aex schreef een mooie plus+1,57%, daarmee zette hij mij voor gek, want mijn 2 hoofdfondsen;shell en aperam schreven dik rood en dat konden besi en renewi niet voldoende goedmaken!!
  Chip gaat gewoon weer door het dak, ondanks, langzaam stijgende rente, gisteren had ik helemaal geen groen in deze sektor verwacht, gezien de enorme schuiver van intel, de rest trok zich daar schijnbaar niets van aan, terwijl je vaak een ketting reaktie ziet!!
  Aperam kreeg van de week een koersdoel van 71€, terecht, de elektrische batterij behoefte slurpt alle beschikbare nikkel in de wereld zo'n beetje op, bovendien hebben de bouwers van zo'n klein armelui's jachtje van 60 m in de haven ook overvloedig rvs nodig, de beursieten zien dat schijnbaar nog niet, aperammetje daalde 1,95%
  Renewi deed het precies andersom+2%
  Ook de beste bank van europa; ing ging groen; +0,71%
  Post nl en kpn hebben last van negatieve vooruitzichten, nu wat post nl betreft gaf de krant vanmorgen, weer geen rede voor een juichstemming; er worden mega leverings problemen verwacht!!
  Kpn zou geducht last van concurrentie krijgen bij glasvezel, ik denk dat het net gaat als met ahold; ze zouden ten ondergaan aan amazon; voorlopig plust hij weer van de week en gaat weer in de 28€!!
  Shell krijgt traditie getrouw, vlak voor de cijfers een klimaatmep, ze zouden zo goed als niks voor het klimaat doen, dat roept grote vragen op; welke oliereus heeft zoveel, als shell, geinvesteerd in het veel schonere gas, pa en moe stookten vele jaren, in de kamer en keuken een oliekachel, mede, dankzij shell werden dat 2 gaskachels, die broer Leo nog altijd stookt, geen klimaatwinst; 100% zeker wel!!
  Welke grote olie major verkoopt zijn winstgevende, klimaat onvriendelijke schalievelden; juist, shelletje dus, maar natuurlijk kan het altijd beter, ik behoorde bij de eerste 10% zonnepanelen leggers en draai al jaren stroom neutraal, al heb ik s'winters natuurlijk de aardgas gestookte energie centrale nodig, jammer dat je ook de overheid tegenkomt met onmogelijk dure vergunningen, als je verder wilt vergroenen!!
  Shell de schuld geven van alle klimaat ellende is natuurlijk een hele makkelijke uitlaatklep!, waarom moet, ook Jan Modaal, tegenwoordig 3x per jaar naar Verweggistan, waarom moet hij minstens 2x per week buiten de deur eten, daar knapt ons klimaat bepaalt niet van op!!
  Vandaag de tuin opschonen, veel hulpmateriaal, zoals boonstokken, kunnen weer in deepoo, met de voorjaarsgroente kan het wel eens heel slecht af gaan lopen, de nederlandse glastuinbouwers zien een 5x hogere aardgas prijs niet zitten, de groente moet nu de grond in, maar 80% durft niet, je wilt tenslotte ook nog wat verdienen, dat krijg je nu, als je oude schoenen weggooit, voordat je nieuwe hebt!!
  Morgen mogen we, ondanks verscherpende corona regels, 2x onder het WOORD komen, we zullen er dankbaar gebruik van maken, zelfs dat heerlijke rustbrengende WOORD, omlijsten met schoon, dubbelstemmig psalmgezang, geeft je weer heel veel nieuwe energie!!
  Maandag hoop ik, dat ik de min weer naar een plus om kan buigen, shell staat historisch, nog altijd erg laag en ik denk dat de klimaathand, veel meer in eigen boezem moet, ik steun onze grote olieboer, die op realistische,haalbare wijze aan het vergroenen is, een tandje erbij zal zeker geen kwaad kunnen en ik moet me wel heel erg vergissen, als we daar niets over zullen horen,komende week, SJALOOM!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

781,63 26 nov
+781,63 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links