Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'OPEC+ kan besluit over productieverhoging terugdraaien'

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 taurus86 30 augustus 2021 12:52
  Als een prijsverhoging mee gaat helpen aan een ander systeem van kennisoverdracht, heeft het mijn zegen. Dat gereis om dagelijks minuscule beetjes 'academische kennis' te vergaren, kan toch niet veel langer serieus genomen worden.
  "Studenten moeten worden geholpen aan kamers" (straks 50.000 tekort!)en de 20 jarige banketbakker of kapster "kunnen kan iets ernstigs" krijgen!
  "Postkoetsdenken" in een 5G tijdperk.
  En voor dat broodnodige "samen zijn" dan, dat de studenten nodig hebben?
  Daar zijn lokaal in hun oorspronkelijke woonomgeving prima oplossingen voor te bedenken.
 2. barondehuile 30 augustus 2021 13:19
  Verlagen van de productie heeft als zeer waarschijnlijk gevolg dat de fossiel energie prijzen stijgen. Dat heeft ook drie positieve kanten, nl ten eerste dat er een betere concurrentie positie ontstaat voor alternatieve bronnen in het algemeen. Dat willen we allemaal, niet alleen voor het klimaat, maar ook omdat fossiel op termijn toch op is. Ten tweede levert de prijsverhoging van fossiel meer winst op voor de grote fossiel gerelateerde bedrijven (bijv. Shell/Total/BP), die dit weer in meer groene energie kunnen investeren, want de overgang van fossiel naar alternatieve energie bronnen zal toch via de bestaande energie keten lopen; tot nu toe hebben de kleine initiatieven nog nauwelijks iets uitgemaakt. Een derde voordeel van dure energie (fossiel) is dat mensen minder gaan gebruiken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links