Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 19 juni 2021 12:01
  Nou, het was me het beursweekje wel weer, vooral dat slot, volgens mij heb ik nog nooit zo'n droevig slot meegemaakt, pikdonker zwart was deze black fryday voor mij, een record dagverlies en omdat de boel heel de week al tegenviel, ook een record weekverlies!!
  Oorzaak; de fed zegt in de verdere toekomst waarschijnlijk niet onder rente verhogingen uit te kunnen om het inflatiespook enigszins in bedwang te kunnen houden,nou, iedereen die een beetje kan rekenen, ziet dat allang aankomen, elke maand stijgen de inflatie percentages en dat x 12 geeft gewoon ongezonde jaarcijfers, dat moet wel terug!!
  De reaktie op de beurs was ronduit absurd, het leek wel of de fed de rente volgende week naar 5% ging brengen!!
  Ook het bericht dat china de grondstof prijzen wil stabiliseren, door te dreigen met het in de markt zetten van hun voorraden metaal, liet de metalen op de beurs compleet in elkaar storten, arcelor dreunde meer dan 12% naar beneden, aperam meer dan 10 en amg ruim 7%, typisch weer van die dwaze beurzen paniek, bij Dalm zie je tot nog toe niets van deze correctie, china heeft zijn dreigiment alleen geuit om nog meer prijsdruk op de grondstoffen tegen te gaan!!
  Shelletje verspeelde in 1 keer zijn leuk opgebouwde weekwinst, terwijl de benzine loeiduur word en je bijna een koptelefoon op moet op den akker, zoveel vliegtuigen komen er over!!
  Besi had ik bij de dipjes weer leuk wat bij gekocht, maar hij zakte gisteren het laatste uur zo hard, dat er ook geen groen resultaat viel te toveren, in europa zijn we specialisten in het negatief doen, in amerika gingen de chipjes nog geen % naar beneden, bij ons ging asml, die een daverende koersdoel verhoging en koopadvies kreeg, toch maar efkens meer dan 4% down!!
  Slim beleggen kwam van de week met een paar grafieken, waarop je kon zien dat er 2x zoveel mensen met geleend geld op de amerikaanse beurzen zitten, dan normaal, dat gebeurde eerder in 2000 en 2007, deze mensen zorgden voor de giga chrashen, die er kwamen toen de zaak ging kantelen, met geleend geld op de beurs is de zekerste weg naar een financieel drama!!
  Van de week had ik niet 1 groen fonds, ook de kleinere; post nl, kpn en renewi stonden dik rood, terwijl renewi niet alleen van de hoge metaalprijzen profiteert maar ook zeer zeker een slaatje uit de super hoge karton prijzen slaat!!
  Vandaag hier en daar lege plaatsen vol poten op den akker, want met veel regen heeft dat zin!!
  Morgen mogen we weer in de Kathedrale Dom verschijnen, er mag weer veel meer bezoek komen, wel zo fijn, digi is een mooi hulpmiddel, bijgebrek aan beter, maar niets is zo fijn, dan heerlijk onder het WOORD en dat omlijsten met die aloude prachtige Psalmen, liefst dubbelstemmig!!
  Maandag hoop ik dat die dipkoorts weer een beetje over is, ik heb toch nog wat shelletjes uit het dipvuur gesleept, de olieprijs herstelde al gisterenavond, shell heeft echt alles tegen gehad, de laatste tijd, maar is toch 1 van de grootste kanshebbers om mega van het herstel proces te gaan profiteren!!SJALOOM!!!
 2. forum rang 7 jan de vakman 10 juli 2021 13:27
  Het plaatje van de aex ziet er heel rustig uit na wall street, maar het was bepaald niet zo van de week, we waanden ons terug in onze jeugd op de wipperewap en dan de wap zo hard mogelijk op de band laten stuiteren, zodat je maat wel een halve meter omhoog vloog, nou daar leek het aexje wel op van de week, toch ben ik er nog weer zonder kleerscheuren vanaf gekomen, het aexje ging net nat -0,19%, ik schreef er 0,6% bij, niet slecht voor een amateurtje!!
  BUY the dip lijkt mij de beste strategie bij zo,n gestuiter en dat lukte nog aardig ook, want shelletje kon geen groen gras laten zien, ondanks klinkende vooruitzichten, wat er met mijn super aandeel besi aan de hand is weet ik niet, hij kan die andere chippers op geen stukken na meer bijhouden, komt dit door china??
  Aperam deed het gisteren opperbest, dat maakte tegelijk zijn hele weekwinst +4,54%, het hagelt zo maar koersdoel verhogingen voor mijn rvs specialist, vele analistjes zien nu ook de topkwaliteit van dit bedrijf!!op de dip bijgekocht voor 44,32 donderdag, slot vrijdag 46,73 kassa!!
  tante pos sorteert voor op nieuwe corona ellende +1,40%, onbegrijpelijk dat de aandeelhouder hem verwisselt heeft voor sbm, geen 1 olieboer die nog in nieuwe olieputten investeert!!
  Kpn kwam ook goed uit de achtbaan +1,78%, meerdere analisten zien hem naar 3,20€ gaan, terecht denk ik!!
  De winnaars in de recykling strijd oa renewi beginnen leuk door te stijgen, ook van de week ging hij 2,5% voorwaarts en als de trend in stand blijft, dan stoomt hij wel op naar 1€!!
  Ordina had ik beter niet kunnen verkopen, want die stijgt steeds vrolijk door!!
  Vandaag recykling fietsen klaar maken voor mensen op de camping, bij de tuin schoonmaak akties houden, want rondom de tuin groeit het net zo hard als er op!!
  Morgen zijn we 's avonds weer welkom in de eredienst, heerlijk genieten van het lieflijke Evangelie, hopenlijk komt het heerlijke samenzingen, niet opnieuw in de gevarenzone!!
  Maandag eerst naar Dalm, bij leven en welzijn, want de werkweek daar beginnen is momenteel best een feest, hopenlijk gaat de beurs ook weer een feestje bouwen, de vooruitblikken wisselen van sterk negatief tot super optimistisch, als positiveling ga ik meer voor het laatste, het is bewezen, dat de optimisten, de beste rendementen op de beurs draaien,,!!,SJALOOM!!!
 3. [verwijderd] 10 juli 2021 15:50
  Ik heb vrijdag nabeurs Europa turbos short opgepakt op de AEX met de gedachte dat Wallstreet echt niet gaat reageren op de woorden van onze premier en alle beperkingen die daarbij horen, er zijn 27 AEX-jes binnen Europa.

  Wallstreet staat op alle fronten all time high.

  Dat prozus maandag(als AEX zwaargewicht) fors gaat bijdragen aan in ieder geval een forse daling lijkt mij duidelijk op dat bericht van vandaag.

  Heb ik het nou goed dat het rode goud(rood koper) al weken weer aan het dalen is? DE indicator in de wereld.
 4. forum rang 7 jan de vakman 17 juli 2021 12:22
  Je kan aan aegon zien dat de verzekeraars multi schadeclaims verwachten uit het zuiden des lands, als ik de beelden daarvandaan zie, dan moet ik terug denken aan een ouwe maat, waarmee ik heerlijk 5 jaar heb gewerkt, als er een zware plensbui op onze ribbenkast viel, dan zei hij; ome Jan; de wateren hebben gans zeer de overhand genomen, zo hevig als in de geschiedenis waar dat opgetekend staat, is het niet, maar de Limburgers hebben toch wel een echte watersnood, met alle ellende vandien!!
  De beurs was van de week ook problematisch voor mij, de aex won 0,6%, ik leverde 1,6% in, het was van de week de week van de grote stabiele fondsen en daar hoort shelletje tegenwoordig heel duidelijk niet meer bij, die stuitert als een gek op en neer en helaas heel overvloedig neer -4,22% van de week, het weer oprukkende corona en de ruzie onder de oliestaten zijn ook deels debet aan die dikke minnerij natuurlijk, ik hoop maar dat de mega mooie cijfers een zeer forse dividend verhoging gaan opleveren, dan wordt hij in ieder geval weer een hele leuke kw spaarpot en dan komen die grote stabiele pensioen fondsen misschien terug van hun kortzichtige standpunt, dat shelletje niet zijn best zou doen om te vergroenen, nou dat doen ze zeer zeker wel!!
  Timmermans wil ook al ijzer met handen gaan breken, als we alles met de meeste spoed willen elektrifiseren, dan onstaat een giga tekort aan koper en meer grondstoffen die daarvoor nodig zijn, laten we ook eens kijken of we de kracht van het water niet veel meer benutten kunnen, als je dat slim aanpakt, dan heb je 24/7 schone energie!!
  Aperam was een sporadische groene bij mij, maar helaas veel minder dan vorige week, kpn profiteert ook van de vlucht naar veilig, die schreef ook leuk groen, renewi verspeelde op 1 dag zijn zorgvuldig opgebouwde winst van weken, hij knalde gisteren meer dan 6% naar beneden, heb ik iets gemist?? normaal heb je geen negatieve gevolgen van een aandelen splitsing, bij zijn conculega envipco is het ook gebeurd, maar dan andersom, die is heel dik vooruitgeboerd, de update van renewi was goed en als ik kijk dat de oudpapier mannen van de kerk, nu 7cent/kg voor een volle container krijgen, dat was een halfjaar geleden nog 2cent, dan kan je wel begrijpen wat die vuilbnoeren op het ogenblik verdienen en post nl heeft nog meer karton nodig omdat hij bij de Zuiderburen ook fors gaat uitbreiden, dus postje en renewi moeten eigenlijk als zo'n virgin raket omhoog vliegen, laat de klimaat riddertjes eens daar naar toe gaan roeien, daar wordt voor een uurtje speelplezier een giga hoeveelheid energie vernietigd; onvoorstelbaar; een regelrechte klimaat misdaad!!
  Besi bleef net groen, maar die andere chipjes lachten hem, nu al voor de zoveelste keer vierkant uit, zou geduld echt een schone zaak zijn?? hij heeft nog nooit teleurgesteld!!
  Vandaag is mijn 3e recyklingtak al in vol bedrijf geweest, 4 prima 2e hands fietsen verkocht voor op de camping; sta voor het klimaat; hergebruiken gaat!!
  Op de tuin is het dikke pret, de overvloedige regen, doet het bij ons groeien als kool, geen betere vaccinatie dan veelzijdig gezond voedsel van de eigen tuin;100% biologisch!!
  Morgenochtend mogen we weer ps 122 vers 1 aanheffen; ik ben verblijd, wanneer men mij, Godvruchtig opwekt, zie wij staan, gereed om naar GODS Huis te gaan, heerlijk toeven is het daar altijd en 122 is een zeer schone bovenstemmer!!
  Maandag eerst naar Dalm, daar heb je nooit verlies!!, zouden we dat ook niet op het beursje kunnen maken, ik ben voor!!SJALOOM!!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

756,35 01 jun
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links