Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CPB: Nederland moet bitcoin in de ban doen

Reacties

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Henk30 11 juni 2021 12:53
  Het brede veld van de reakties toont weer dat het moeilijk is de focus te houden, vooral in de politiek.Nu heel PuertoRico weer plat ligt met een BTC eis van de hackers is het duidelijk het het zo net verder kan gaan.

  Het is beter het technisch te bekijken (uit zicht van de Informatici en Ingenieurs)waarbij dus een heel goed verhaal te vinden is over hoe het werkelijk werkt in de laatste C't van Heise (Duits). Er wordt met Cryptomunten grof geld verdient aan de handel, maar de kopers en verkopers leggen dik geld erop, en bedrog is voorgeprogrammerd. Ze vertellen hoe je de belangrijkste valkuilen kunt vermijden. In de EU met de min of meer stabiele Euro (nauwelijks inflatie) is het echter geen betaal optie. Transaktiekosten van over 5% zijn geen uitzondering.
  Over BTC in Zwitserland een treinkaartje kopen, met BTC uit de treinautomaat, is in de praktijk bijna 20% duurder als direkt met Franken.

  Tegelijk vindt je in dezelfde aflevering van Heise een handleiding over hoe je smart contracts via de Ether Blockchain programmert in een heel interessant voorbeeld. Dit is nu relatief duur (veel 'gas' nodig) maar dit, over gedistribueerde transaktie registratiesystemen (Distributed Ledger) te voeren handel, is werkelijk een toekomsttechniek. Dit, of soortgelijk, geoptimeerde DL systemen kunnen in de toekomst best wel belangrijk worden, want ze hebben veel voordelen.
  BTC kunnen we dus zonder, en ik zou persoonlijk blij zijn als het in Nederland verdwijnt, Ether met de Smart Contracting als proefveld heeft dus wel degelijk zin. 2. msg959 11 juni 2021 15:04
  quote:

  cashmaster schreef op 11 juni 2021 13:46:

  Fijn deze CPB-er, maar crypto's verbieden omdat het geen geld zou zijn is net zoiets als de stoomtrein verbieden omdat het paard en wagen het enige echte transportmiddel is. Het is preken voor eigen parochie hier: het centraalPB wilt een verbod op een decentraal geld.
  Of in de jaren negentig email verbieden. wordt alleen maar gebruikt door criminelen, ondermijnt de postbezorging en is nergens goed voor. je kan ook gewoon een brief schrijven. Dan heb je ook nog iets fysieks in handen.
 3. [verwijderd] 11 juni 2021 15:15
  quote:

  msg959 schreef op 11 juni 2021 15:04:

  [...]

  Of in de jaren negentig email verbieden. wordt alleen maar gebruikt door criminelen, ondermijnt de postbezorging en is nergens goed voor. je kan ook gewoon een brief schrijven. Dan heb je ook nog iets fysieks in handen.
  Goed voorbeeld hoor! en zo zijn er tientallen voorbeelden, de ontwikkelingen gaan snel, ik kijk uit naar het weekend(zondagmiddag vooral) wanneer de "echte" banken gesloten zijn omdat er waarschijnlijk niet wordt afgerekend, of misschien staat de wereld dan wel twee dagen stil vanwege datzelfde weekend dus!

  Die directeur van dat Planningburo is EC(einde carriere), volgende week op gesprek, over 3 maanden geruisloos af geserveerd met financiele afkoop.

  De man had er zichtbaar zelf al geen zin meer in, de beelden stoten af, fnuikend in dit soort posities.
 4. [verwijderd] 12 juni 2021 20:15
  quote:

  Abandoned baby schreef op 11 juni 2021 10:01:

  [...]

  En sinds wanneer is "Liberaal" de heilige graal en nastrevenswaardig?
  Ik denk dat deze CPB-man geen enkel eigenbelang heeft overigens. Hij heeft juist het beste voor met de maatschappij.


  Als dat het geval zou zijn heeft hij genoeg andere onderwerpen om zich zorgen over te maken. Dit lijkt heel erg op een natte scheet van een niet deskundige in opdracht van belanghebbende.
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links