Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Video: olieprijs richting 75 dollar per vat

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. barondehuile 3 juni 2021 15:15
  Ik kan me nog steeds niet aan de indruk onttrekken, wat ik al eerder in diverse blogs opperde, dat de olieprijs veel verder zal doorschieten (en blijven) dan deze 75$, zodra de markt ziet dat de vraag naar energie het aanbod structureel gaat overtreffen. Of het klimaat nu wel of niet beinvloed wordt door fossiel (mijn warmte balansen zeggen van nauwelijks) maakt niet zo veel uit. Fossiel genereert CO2 en de huidige hype zegt dat dit uitstraling van warmte door de aarde naar het heelal verhinderd en dat is ook wel zo, maar het effect is absoluut verwaarloosbaar indien men weet hoe de absorptie/desorptie van straling op het CO2 molecuul plaats vindt. Helaas is de hype nog steeds gericht op CO2 en vooralsnog gelooft de bevolking dit zonder zich druk te maken over de fundamentele kant hiervan. We moeten ons echter veel meer richten op de hoeveelheid warmte die toeneemt 1) als geleverd door de zon, 2) door een hoger energie gebruik van nu bijna 8 miljard mensen en de vele andere diersoorten. Zo zullen zonnepanelen verhinderen dat meer straling direct wordt teruggekaatst (fotonen) en deze elektrisch energie komt weer vrij als laagwaardige warmte nadat de arbeid is omgezet en deze laagwaardige warmte zal met lagere golflengten worden ge-emitteerd. De energievraag zal dus verder stijgen en de mate van alternatieven zijn feitelijk ook zeer beperkt. Minder gebruiken is veruit het beste alternatief; alle "formele" alternatief opgewekte elektriciteit is echter slechts beperkt mogelijk, al denken we van niet, want de life-cycle is ook niet rooskleurig, want zonnepanelen hebben helaas ook niet het eeuwige leven en waar laten we ze. Recyclen kost nog veel meer energie. We gaan dus allemaal elektrisch rijden, fijn, mee eens, maar de elektriciteit zal toch opgewekt moeten worden, met name door fossiel totdat het op is. En op raakt het, dat is zeker. Minder mensen is het engie wat theoretisch werkt en we weten dat dit nauwelijks mogelijk is (zie ontwikkeling eerste en tweede wereldoorlog)
  De prijs van fossiel zal ongetwijfeld in deze pasgestarte "roaring twenties" de lucht inschieten, hopelijk tot bezuiniging leiden, totdat het uiteindelijk weer leidt tot een volgende (energie)crisis of iets anders. Het is een kwestie van afwachten. De partijen die hierbij wel varen zijn bekend. Energie is nu eenmaal, net als voedsel, een primaire levensbehoefte en er is niet voldoende.
 2. TA=verlies 3 juni 2021 17:41
  Minder mensen is zeker mogelijk. Moet alleen draagvlak voor zijn. Dat is er simpelweg niet.
  Liever "groen" en " electrificatie" toepassen. (Wat natuurlijk helemaal niets oplost).

  P.s. En nee, er hoeft helemaal niemand gedood te worden. Mondiaal 1 kind beleid is m.i. de enige oplossing.
 3. Eric519 3 juni 2021 21:35
  Ach voorlopig is er olie zat op de wereld . Dus de prijs zal m.i gewoon laag genoeg blijven op 60 tot 80 dollar per vat ! Als opec-plus niet voldoende wil levereren springen er wel anderen in voor bijv 60 dollar/vat. Komt goed ! RD-shell zal er veel minder van profiteren en wellicht de tering naar de nering moeten zetten i.v.m klimaatregels die wellicht alleen Shell moet gaan naleven ! pfffffft !
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links