Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse AEX-index nadert hoogste stand ooit

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. Cloverleaf 28 maart 2021 19:18
  quote:

  Helmonderke schreef op 28 maart 2021 18:59:

  als iedereen denkt dat het record van 2000 wordt gebroken zal het wel eens net nie zijn. zoiets als net Max Verstappen.
  Vreemde vergelijking. Sport vs een index die jaarlijks uit verschillende fondsen bestaat.
  Max blijft Max, de AEX is een verzameling van beste NL bedrijven. Zo lang die index kwa samenstelling verandert kan je onderlinge records imo niet vergelijken..
 2. forum rang 5 Jelle Trader 28 maart 2021 19:44
  Afgelopen week een beweeglijke beurs met een nieuwe high. Het uitnemen van het oude All Time High record (AEX 703) ligt komende week mogelijk binnen handbereik. Op zich opmerkelijk om reden dat beurzen in maart in 60 a 70% van de gevallen doorgaans lager noteren. De verder oplopende Tech stocks produceren een hogere index hetgeen wat mogelijk tot shortdekking in individuele aandelen of indices heeft geleid. De maand april daarentegen is over het algemeen een positieve maand. Nu maar afwachten of deze trend zich voortzet of dit keer april een meer behouden of mogelijk lager verloop laat zien. Opvallend flinke schommelingen in aandelen, indices, rentes en valuta’s, wat een indicatie van onzekerheid weergeeft. Volatiliteit (VIX) is laag, maar meer bewegelijkheid zal deze index omhoog bewegen. Daarnaast, en al eerder kenbaar gemaakt in verschillende media, is het aantal aangehouden shortposities welke zeer laag is wat een indicatie geeft dat men kennelijk meer opwaarts potentieel verwacht dan lagere koersen. Kleiner dan gemiddelde shortposities verhogen neerwaarts risico, immers shortposities fungeren als tegenpartij tijdens beursdalingen en dempen koersdalingen. Oplopende rentes en een robuuste groeiforecast in de USA maakt de dollar aantrekkelijk. De Turkse Lira tegen de Euro daalt daarentegen gestaag en blijft momenteel hangen rond het 0,10 niveau. Verdere depreciatie kan nadelig worden en heeft gevolgen voor een aantal Europese banken (o.a. ING) die nog behoorlijke belangen hebben in Turkije. Zaken genoeg om rekening mee te houden komende periode.

  Good Luck & Happy Trade.

  Bijlage: Lira/Euro Grafiek

 3. DTJ 28 maart 2021 20:42
  Ik ben nog mild met een AEX van 800 eind dit jaar begin volgend jaar

  AEX naar 772 komende weken?

  www.beurs.nl/nieuws/buitenland/661595...

  Video: belegger moet voorbereid zijn op versnelling AEX
  zondag 28 maart 2021 14:53
  (ABM FN-Dow Jones) De komende weken zal de AEX hoger koersen, waarbij een versnelling niet uitgesloten is. Dit zegt technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets in zijn weekupdate voor de camera tegen ABM Financial News.

  De AEX Index breekt toch uit boven de vorige top op 689 punten en weet daarmee de lange termijn stijgende trend te hervatten en een stijging richting de zone 726-729 punten mag minimaal verwacht worden in de komende weken. "Een realistisch beeld", aldus de analist.

  Een AEX op 772 punten in de komende weken sluit Van den Akker echter ook niet uit. "Het zou best kunnen dat we een versnelling ingaan […] Daar moeten we echt op voorbereid zijn."

  "Eigenlijk moet je elke dip kopen", adviseert de technisch analist.
 4. SuTrade 28 maart 2021 22:12
  quote:

  Helmonderke schreef op 28 maart 2021 20:05:

  We gaan er morgen overheen maar sluiten lager dan 701,56.
  Dan weer pittige correctie dinsdag.
  Ik hoop t niet maar beleg al 21 jaar ervaring genoeg .
  2 informatie die rammelt in je hoofd,,,,, je zit short, maar hij mag naar boven.@ Gokken is dat.
  Beleggen is wat anders en investeren ook iets anders @
 5. forum rang 10 bp5ah 29 maart 2021 00:47
  quote:

  drooglegging1920 schreef op 28 maart 2021 23:10:

  Wel raar dat de Dow Jones ongelimiteerd kan en mag blijven stijgen richting 40.000 en verder...de aex bibbert al bij de gedachte de ooit geëvenaarde 703 in te halen. De 1000 moet toch makkelijk te halen zijn zou je denken binnen 5 jaar
  Ga de goden maar verzoeken, die 1.000 punten zouden erook komen toen de AEX ATH stond in 2000, in plaats daarvan ging het ..., enfin ..., dat verhaal is bekend.

  Futures staan voorlopig licht in het rood.

 6. forum rang 8 ff_relativeren 29 maart 2021 00:50
  De komende dagen staat een class-action tegen de Goldman Sachs Group in de schijnwerpers. Maandag 29 maart begint de Rechtszaak. De Rechtbank gaat beslissen of een groep beleggers een schadeclaim mag indienen tegen Goldman Sachs van US $ 13 miljard ..

  Een non-item voor het beurs-sentiment ? Of uhhh ?
 7. forum rang 4 Sir Cryptalot 29 maart 2021 01:23
  quote:

  ff_relativeren schreef op 29 maart 2021 00:50:

  De komende dagen staat een class-action tegen de Goldman Sachs Group in de schijnwerpers. Maandag 29 maart begint de Rechtszaak. De Rechtbank gaat beslissen of een groep beleggers een schadeclaim mag indienen tegen Goldman Sachs van US $ 13 miljard ..

  Een non-item voor het beurs-sentiment ? Of uhhh ?
  Arguments are scheduled to begin at 10 a.m. ET Monday and will be streamed live as the court continues to meet remotely as a precaution against Covid-19.

  Die ga ik morgen even opzoeken! Erg interessant!

  www.supremecourt.gov/DocketPDF/20/20-...
 8. forum rang 8 ff_relativeren 29 maart 2021 02:42
  De Rechtszaak tegen de Goldman Sachs Group gaat over een beleggingsproduct uit de bankencrisis, de zogenaamde subprime hypotheken met hoge risico's die verpakt waren in een mix met andere zaken.

  Goldman Sachs prees het beleggingsproduct aan en claimde dat eerlijkheid en integriteit in de kern van hun business zat. Wat ze er niet bij vertelden, was -als ik de CNBC column goed vertaal- dat hun eigen hedgefund manager zwaar short ging op dat ene beleggingsproduct.

  Tot zover dus de eerlijkheid en integriteit, zeggen nu de klagers. Nee nee, dat is zo generiek dat je ons daar niet op mag aanklagen, zegt Goldman Sachs ..

  Het is voor het eerst dat een class suit , laat staan met zo een grote schadeclaim ($ 13 miljard) wordt gevoerd op de argumenten van eerlijkheid en integriteit. Dat het proces toch mag starten, betekent blijkbaar dat de Rechters de casus hebben aangenomen !

  Bron : www.cnbc.com/2021/03/28/supreme-court... .
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

653,30 09:56
-5,93 -0,90%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links