Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Frankrijk heeft plan voor kapitaalinjectie Air France bijna af'

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Go Go Go ! 27 maart 2021 11:11
  Hmmm ... strategisch belang ? De KLM, al dan niet in combinatie met Air France, is een duur hobbydingetje van de overheid. Met het verdwijnen van deze club verdwijnt misschien een stukje misplaatste nationale trots, maar de wereld draait gewoon door. Andere spelers nemen de plaats in.
 2. forum rang 4 geobeo 27 maart 2021 11:21
  quote:

  pietje-2005 schreef op 27 maart 2021 09:39:


  gewoon meer aandelen uitgeven, en niets van de belastingbetaler erbij :-(


  Gaat niet gebeuren. Waarom zouden ze?

  Als je vriendjes hebt bij de overheid die je gewoon leningen willen verstrekken die je nooit zult terug betalen (giften dus) dan doe je dat toch gewoon?

  Ik zie werkelijk 0 reden, waarom ze aandelen zouden willen uitgeven. Leg dan eens uit? Ik blijf "aandelen uitgeven" posts lezen zonder enige onderbouwing.
 3. forum rang 7 pietje-2005 27 maart 2021 11:30
  Ja, Geobeo, uitleg, moeilijk, moeilijk ;-)
  Meestal, voorheen, als bedrijven, ook franse bedrijven, geld nodig hadden konden ze dat lenen bij hun bankje of ze konden obligaties of aandelen uitgeven om geld op te halen bij mensen en instellingen die dachten dat het een goed bedrijf was wat de investering waard was.
  Vreemd dat dit franse bedrijf zich dus rangschikt in het linker rijtje met bedrijven die dus zo'n soort investering NIET waard zijn, blijkbaar ?
  Geeft temeer aan dat dit franse bedrijf nogal wat minder "belangrijk" is voor Nederland, dan dat men pleegt ons voor te liegen ;-)
  Maar, in het kort: Een bedrijf wat aan de beurs genoteerd staat kan aandlen uitgevne om geld op te halen, mochten ze dat nodig hebben ;-)
 4. Cloverleaf 27 maart 2021 18:52
  [quote alias=Go Go Go ! id=13321415 date=202103271111]
  Hmmm ... strategisch belang ? De KLM, al dan niet in combinatie met Air France, is een duur hobbydingetje van de overheid. Met het verdwijnen van deze club verdwijnt misschien een stukje misplaatste nationale trots, maar de wereld draait gewoon door. Andere spelers nemen de plaats in.

  [/quot

  Lekkere micro gedachte
 5. forum rang 5 Knife Catcher 28 maart 2021 15:49
  Het complete overzicht van de voorstellen is nog niet beschikbaar, maar een belangrijk deel van de leningen Dit betekent dat het een schuld zonder aflossing wordt, een rente afhankelijk van de winst en dat de lening tot het EV mag worden gerekend.

  Under a plan submitted to Brussels, France would swap a 4 billion euro shareholder loan granted to Air France-KLM last year for hybrid debt or perpetuities, sources have said.

  www.sabcnews.com/sabcnews/paris-eu-ne...

  Met alleen deze maatregel is er dus nog geen nieuw geld, wat wel nodig is.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

4,747 14:28
+0,024 +0,51%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links