Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Makelaars moeten verkoop van huizen verantwoorden'

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Domendommer 20 maart 2021 17:29
  "Dat moet mogelijk zijn, deze informatie gaat namelijk ook naar het Kadaster"

  Is in nederland het kadaster niet openbaar, ik dacht van wel?
  Dan kan iedereen dat toch opvragen?

  Dat er onderling inschattingen over prijs en bv interesse, uitgewisseld wordt lijkt me nodig voor een eerlijke prijsvorming.
  Maar als kopers/bieders uitgesloten, of te laat geinformeerd worden dan is dat een slechte zaak.
 2. FC Barcelona 21 maart 2021 13:12
  Iedereen weet toch dat makelaars spelletjes spelen onderling : beetje naïef om te denken dat het eerlijk gaat ! Moet je eens op een vrijdag in de plaatselijke kroeg waar makelaars komen hun succesverhalen aanhoren ( afluisteren ) als ze een slokkie op hebben ! ( voor de Corona uit brak idd !) . Dan weet je genoeg .
 3. Atari 21 maart 2021 18:09
  Worden ze nu pas wakker. Genoeg meegemaakt dat de hoogste bieder het niet is geworden wegens belangen verstrengeling. Verkoper kan dit niet controleren en denkt dat de makelaar voor hem werkt. Wat een fabeltje. Zowel NVM als VBO makelaars krijgen van mij een envelopje zodat de onderhandelingen in mijn voordeel worden gedaan. Deze makelaars denken met mij mee en geven aan wat ik moet bieden. Zo heb ik de afgelopen maanden toch panden kunnen kopen voor verhuur. Nog geen enkele makelaar bedankte voor mijn aanbod. Sterker nog ik was niet altijd het hoogste bod. Wat ook vaak helpt is de makelaar beloven dat je de oude woning via hem in de verkoop neemt. Je maakt meteen meer kans en het hoogste bod van de concurrent verdwijnt in de prullenbak. Wel heb ik het idee dat er soms ook woningen achter de schermen met bevriende aankoop makelaars worden verdeeld. En door bevriende taxateurs worden getaxeerd en door malafide hypotheekadviseurs worden gefinancierd. Maar dat is oud nieuws. Wie deze branche van binnen uit kent weet dat hij rot is. Met name in de grote steden wordt er veel gesjoemeld. De overheid ligt al een poos op 1 oor.
 4. [verwijderd] 21 maart 2021 18:16
  Een uitklap bord met "Te Koop" aan het keukenraam doet wel heel armoedig aan, je ziet het ook niet meer in de grotere steden, het drukt de verkoopprijs enorm, er is immers wat met de te verkopen unit, dat bord wordt er niet voor niets opgehangen!

  Ze moeten een inval doen bij de NVM, de chapter opdoeken en de members opsluiten zoals bij die brommerclubs nu gaande is.

  "Georganiseerde misdaad" noemen ze dat toch?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links