Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS roepen bedrijven op onmiddellijk te stoppen met Nord Stream 2

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Mijn Vriend 18 maart 2021 20:43
  Europa moet verschillende leveranciers hebben van energie zodat het de onderhandelingspositie versterkt. Blinken is een neef van mevrouw F*ck de EU Victoria Nuland en die willen Europa zoveel mogelijk marginaliseren. En idd was waarschijnlijk meer kernenergie een betere optie geweest dan meer gas, maar zo hebben de Duitsers dat nu 1-maal besloten. Trump is weg, maar Biden loopt Europa ook te naaien, en dan de kans dat Trump weer terugkomt; VS kernwapens weg uit Europa, Frankrijk en Duitsland moeten stoppen met egotrippen, de EU heeft met haar vaccinatieprogramma nog eens dubbel en dwars bewezen dat micromanagen niet werkt, etc., etc.. M.a.w. de VS ziet hoe zwak de EU ervoor staat en daarom kunnen ze deze druk uitoefenen. Oplossing EU 2.0
 2. MacVersie 18 maart 2021 21:02
  Ik vind dit eigenlijk wel leuk.
  Europa is al jaren niet goed bezig. Eén Europa, maar elk land hun eigen slechte regels.
  Nog steeds de geldverslindende verhuizing tussen Brussel en Straatsburg. Ik kan nog veel meer negatieve dingen noemen.
  Op dit moment is maar 1 ding positief en dat is de Euro.

  De zon is een gratis energieleverancier. Daar moet veel meer en ook veel sneller iets mee gedaan worden. Dat gaat dan weer wel ten koste van de economie, die alleen goed is voor de VVD en haar zogenaamde vrienden.
 3. Domendommer 18 maart 2021 21:18
  "Nord Stream 2 is een slechte deal, voor Duitsland, Oekraïne en voor onze bondgenoten en partners in Midden- en Oost-Europa"

  Oost europa is alleen tegen omdat ze transportkosten mislopen. En dit project is gestart omdat Oost europa de bestaande pijplijn gesloten hebben om druk op het westen uit te oefenen om een hogere prijs voor gastransport te bedingen en dat is chantage.

  De invloed van Rusland wordt niet groter want die is er al. Rusland heeft de opbrengsten hard nodig en kan net zoveel aan China verkopen. En dat is volgens US natuurlijk ook niet goed!

  Het gaat hier om de centen en niets anders, de amerikanen willen ook leveren maar niets is zo goedkoop als een pijpleiding.

  naja....
 4. forum rang 6 pietje-2005 19 maart 2021
  Gore smerige chanteurs zijn het, maar dat zijn ze al sinds dat ze zogenaamd de 'agent van de wereld" zijn.
  Die Biden kijkt wel vroom uit zijn ogen, en gaat ongetwijfeld vooraan zitten in de kerk, maar is dus niets beter en ook gewoon een chanteur en niet bepaald te zien als een vrind of bondgenoot, maar het tegenovergestelde.
  De EU is echt geen knip voor de neus waard, helaas, dat ze dit over hun kant laten gaan.
  Uit de EU en alles opnieuw uitonderhandelen.
 5. zonnedaal 19 maart 2021 00:24
  Nord Stream 2 wordt parallel aan de al jaren operationeel zijnde Nord Stream 1 gelegd. Hoor je verder geen enkele Yank over. De Russen gedragen zich als een betrouwbare leverancier, want hebben het geld zelf hard nodig. De Amerikanen willen hun door fracking verkregen LNG verkopen aan de Europeanen. Daar gaat het om.
 6. JoenieV 19 maart 2021 08:16
  Gewoon doorgaan en Amerikaanse bedrijven chanteren. Gelijk ook stoppen met ondersteunen van DAF, immers vloeit ons geld ter ondersteuning van de personeelskosten rechtstreeks naar Amerikaanse aandeelhouders. De VS is geen haar beter dan Rusland of China. Tijd voor één Europa en alles zelf gaan maken.
 7. forum rang 4 taurus86 19 maart 2021 08:31
  Europa zou ook eens wat meer tijd kunnen besteden aan het leggen van vriendelijke verbanden met Rusland.
  Op 4 mei realiseren wij ons allemaal, hoeveel leed er is geleden onder de Nederlandse bevolking. Maar dan hebben we het over maximaal 200.000 doden. In Rusland praat men over zo'n 23,6 miljoen doden.
  Dat leed vindt je, net als bij ons op 4 mei, nog steeds terug in de Russische samenleving.
  We hebben als Europeanen meer gemeen met de Russen, dan met de Amerikanen.

  Je moet eens op je balkon gaan staan, liefst na 9 uur vanavond, en hard roepen wat Amerika nu van ons eist. Je zal merken hoe stom dat klinkt.

  Amerika. De droom die bijna ten einde loopt.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

26,980 02 jun
+0,415 +1,56%
Premium

Solide set cijfers van Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links