Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEA: wereldwijde olievraag kan pieken in 2026

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 andre68 17 maart 2021 19:12
  quote:

  peter545 schreef op 17 maart 2021 18:18:

  @Gerard M.,
  Vele dieren zouden uitgestorven zijn als wij mensen geen vlees zouden eten.
  (ik laat mij door niemand koeioneren, dus ook niet door milieuactivisten of door vaccin-activisten.)
  Vele dieren zouden uitgestorven zijn als wij mensen geen vlees zouden eten.

  ...haha....die kende ik nog niet.......zeldzaam spitsvondig!
 2. forum rang 6 Ronald Engels 18 maart 2021 00:24
  quote:

  Insider schreef op 17 maart 2021 18:31:

  De mens is uitstekend in staat het klimaat te beïnvloeden. Door de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 en methaan warmt het lekker op. Door de opwarming ontstaan er meer branden en dus CO2 uitstoot. Bovendien ontdooit de moerasbodem (permafrost) in Siberië, waardoor grote hoeveelheden methaan vrijkomen. Door het verdwijnen van ijs/sneeuw oppervlakten neemt de absorptie van zonlicht toe. Etcetera. Evenwichten die langzaam zijn uitgebalanceerd en waar de mens van afhankelijk is komen op losse schroeven te staan met alle gevolgen van dien.
  ============================

  Insider,

  Uw postings zijn incorrect, de echte redenen dat Planeet Aarde opwarmt en of afkoelt is onze Almachtige Zon, enzv.!, en CO2 en Methaan hebben hooguit één zeer zeer marginale invloed, of wellicht zelfs helemaal geen invloed.

  Overigens zelfs in de winter bij temperaturen van minus -50 à -60 graden celcius zijn er ook enorme CO2 en Methaan lekkages in Rusland/Siberie, zoekt maar eens op alle formatie over de vele tientallen gasvelden in Yamal Schiereiland en de Artic Ocean tussen Nova Zembla en Krasnoyarsk, altijd zeer grote CO2 en Methaan lekkages in zowel zomer als winterperiodes en dat was 100 jaar geleden ook al zo.

  P.s. Ik ben één olie & gas Veteraan en heb ruim 4 jaar in Rusland gewoont en gewerkt met gezin in de Petrochemische Industrie. U bent dus fout geinformeerd, zoals overigens heel onze Planeet Aarde fout geinformeerd wordt door Groene Dwazen, IPCC, enzv. allen mensen die nog nooit geen klap gewerkt hebben en zeker niet bij b.v. -30 à -40 graden celcius!

  Overigens er is sinds juni 2016 geen echte klimaat opwarming meer, echter één wereldwijde klimaat afkoeling is gestart voor de komende 35 jaar, komende 200 jaar door minder of geen Zonneactiviteit en afkoelende Zon en longterm door de Milankovitch Cycles komen er binnen 700 à 1.400 jaar weer nieuwe glaciale tijden voor Planeet Aarde, die dan zo`n 90.000 jaar gaan duren, zeker weten!

  Succes, als je jong bent ga je nog zeer veel koud weer meemaken in de komende tientallen winters, overigens zomers blijven onveranderd voor Nederland normaal gemiddeld warm en droger, oorzaak de marginale Milankovitch Cycles veranderingen de komende 30 à 50 jaar.

  M.v.g. Ronald

 3. Banana 18 maart 2021 03:40
  Ongeveer elk 100.000 jaar is er een kleine ijstijd voor planeet aarde. Dan ook ieder paar miljoen jaar grotere en langere ijstijden. Laatste ijstijd duurde 2,5 miljoen jaar en hield op ongeveer 18 duizend jaar geleden. Voordien reikten de gletsjers tot Nederland en was de aarde voor meer dan de helft bedekt met ijs. Derhalve is het wetenschappelijk gezien zaak om te weten wat de oorzaak van deze tempratuur schommelingen is. Zolang we dat niet weten is de te krampachtige poging om CO2 te beperken niet echt wetenschappelijk.
  De balans is doorgeslagen, dat wel. Te veel mensen op aarde en dit neemt steeds toe, is de voornaamste oorzaak van langzame ondergang van de mensheid. Zelfs met alleen twee kinderen neemt de bevolking nog toe. Immers een gezin met twee kinderen, verdubbelt van twee naar 4.
  Ieder mens brengt vervuiling met zich mee, ook CO2 uitstoot want men wil een koelkast, verwarming, airconditioner enz.enz. ook om huizen te bouwen moet je eerst bomen kappen. Bomen die de CO2 zouden opvangen. Dus de echte boosdoeners zijn eerst de bevolkingstoename en het kappen van bomen. Er zou geen hulp aan landen gegeven moet worden als ze niet aan geboortebeperking willen doen. China zou niet zo als nu zijn als ze niet tientallen jaren de strenge 1 kind politiek hadden.
  Fossiele brandstoffen zijn nodig voor overgang, vooral het relatief schone gas. Maar kernenergie voor overgang waarschijnlijk onmisbaar. Frankrijk heeft 35 kerncentrales en Nederland niet echt 1. Maar als je nu beslist dat kerncentrale kan komen dan duurt het nog 10 jaar voordat die komt.
  Groene energie natuurlijk welkom maar blijft toch wat realistisch en niet zo krampachtig.
  Iedereen heeft het over windmolens zijn goed, maar zodra zo’n gigant van 200 meter hoog ergens in je achtertuin dreigt te staan dan wil men het niet meer. Allicht, het geluid van de wieken is tot 200 m ver te horen. Wees meer een zakenkabinet dan een idealistische regering.
 4. chandue 18 maart 2021 06:51
  In the afgelopen 60 jaar is de Afrikaanse bevolking ver 20 voudigd. dat is ook het geval in the islamistische wereld.In India is de bevolking ver5 voudigd.Ter vergelijking in Nederland is de groei ver2 voudigd ook mede door immigratie uit Afrika en Islamistische landen , Schokkend!!! VN doet er niks aan, Europa ook niet . VS ook niet. Maar China doet er iets aan. Zeer lovend.
 5. [verwijderd] 18 maart 2021 12:07
  quote:

  andre68 schreef op 17 maart 2021 17:40:

  [...]Ten dele eens. Oplopend CO2 (en daarmee opwarming van de aarde) is een indicatie dat de totale hoeveelheid planten* op aarde niet meer in staat is om de CO2 uitstoot veroorzaakt door menselijke activiteiten (inclusief veehouderij) op te nemen/langdurig vast te leggen.

  Die roofbouw op de natuur kunnen we effectiever tegengaan door-wereldwijd- minder vlees en zuivel te consumeren dan door minder auto te rijden...ff héél kort door de bocht.

  Het is niet te hopen voor de Aarde dat ze in China en India net zo veel vlees gaan eten als de gemiddelde Amerikaan.
  Eerder aangegeven:
  - geboortebeperking invoeren, gevolg minder vlees en zuivel consumptie
  - bomen niet als biomassa gebruiker, gevolg meer capaciteit CO2 opname
  - tegen zon zeggen dat ze minder straling moet uitzenden, gevolg lagere temperatuur op aarde

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

27,155 14:14
+0,085 +0,31%
Premium

Solide set cijfers van Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links