Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financieel adviseurs willen fiscale versimpeling woningbezit

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 16 maart 2021 03:03
  Dat de Nederlandse woningmarkt oververhit is hoor je niet zo vaak maar het is toch wel zo.
  Als je ziet hoe mensen tegen elkaar opbieden om een woning te kopen en de prijzen die maar stijgen. Ook de huurprijzen.
  De hogere huurprijzen en de hogere verkoopprijzen vormen een vicieuze cirkel en jagen de prijzen hogerop. Het is een lucratieve zaak dat kopen, enigzins opknappen en dan weer verhuren tegen hogere prijs.
  De hogere huurprijs wordt toch geslikt want men moet toch ergens wonen en kopen is geen optie meer. Dus slaat de zeer hoge huurprijs al een groot gat in je netto inkomen. En de huren stijgen al jaren. Dat het lucratief is, weet zelfs een prins. Maar politiek reageert met vergaderen en vergaderen en koffie drinken ...en zegt dingen die niet echt de oplossing zijn om de cirkel te doorbreken. Bijvoorbeeld, bouw 1 miljoen woningen. Waar haal je de werkers en bouwmateriaal en grond zo snel vandaan? Huisbezit naar box 3, is mogelijk een zware belasting voor mensen met duur huis, hangt van tarief af. Maar doet waarschijnlijk niet zoveel aan de oververhitte woningmarkt.
  Wat wel iets doet is als de huurinkomsten van mensen die 3e huis en meer verhuren, deze inkomsten zouden in box 1 moeten want het is ook inkomen. Waarom niet.?
  Dat geeft enige afkoeling van de verhitte markt. Regeringen moeten oververhitte markten aanpakken anders zijn ze niks waard.
  Ook de zeer hoge huren aan banden leggen. Enigzins gelijke tred laten houden met gemiddeld inkomen. Dan onstaat een eerlijk speelveld. Want woningen zijn er om erin te wonen en niet te beleggen of te speculeren of te manipuleren.
 2. Nico99 16 maart 2021 12:21
  Ik heb zelf 3 huizen : 1 woonhuis voor mijn partner en mijzelf, 2 appartementen voor de kinderen, die daar huur voor betalen. Die 2 appartementen zijn destijds niet uit speculatieve overwegingen gekocht, maar omdat er gewoon geen geschikte en betaalbare woonruimte te vinden is voor jonge mensen, mede dankzij het beleid van onze overheid ( als voorbeeld: asielzoekers met status hebben voorrang in de sociale woningsector). Als je het vervolgens als ouders denkt te kunnen oplossen wordt je ook weer fiscaal gestraft en voor huisjesmelker uitgemaakt. Tevens wordt voorbij gegaan aan het feit dat je als ondermemer voor je eigen pensioen moet zorgen. En de overwaarde op mijn woonhuis is puur virtueel, want ik ga het vooropig toch niet verkopen. Verder verbaast het mij dat iedereen nog zo spastisch doet over de hypotheekaftrek. Met een rente van rond de 1% is dat voordeel sowieso toch heel gering geworden? Dus ook minder kosten voor de overheid?
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links