Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed-baas Jerom Powell speelt hoofdrol in aanstaande beursweek

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 14 maart 2021 17:42
  quote:

  Pieter Vandewalle schreef op 14 maart 2021 17:33:

  Ik wist niet dat er nog weken bestonden waarbij Jerome niet de hoofdrol had
  Maar het scenario wordt wel vooraf uitgeschreven, elk lettertje doet er toe.

  Je zit gewoon aan de knoppen, je mag ze bedienen, indrukken, doorschakelen, versnellen.

  De financiele wereld zal weer spinnen van genot als Powell ook gaat "versnellen" in antwoord op de Europese ambtgenoot.

  De Dow Jones kan zo lachend door naar de 34.000 puntjes, komende vrijdag een eindsprintje, de laatste 10 minuten voor close +400 punten, geen enkel probleem!
 2. [verwijderd] 14 maart 2021 18:19
  quote:

  Poet-in schreef op 14 maart 2021 18:12:

  Het gaat een keertje ophouden natuurlijk. Inflatie = rente omhoog = dalende koersen. De wet van de zwaartekracht is nog altijd sterker dan de FED..
  Een on eindigende triangel.

  Opkomende inflatie bij een verder dalende rente+ hogere koersen, we gaan Hans klok bellen in Las Vegas, hij kan immers water laten branden!
 3. Goldfish1080 14 maart 2021 19:06
  quote:

  Poet-in schreef op 14 maart 2021 18:12:

  Het gaat een keertje ophouden natuurlijk. Inflatie = rente omhoog = dalende koersen. De wet van de zwaartekracht is nog altijd sterker dan de FED..
  Jij was zeker niet de slimste thuis. De zwaartekracht heeft geen invloed op de beurs en de inflatie blijft relatief laag en is al jaren laag. Als jij nu verkoopt zeik je straks dat je genaaid bent door de beurs. Niet verkopen dus.
 4. Poet-in 14 maart 2021 19:19
  quote:

  Goldfish1080 schreef op 14 maart 2021 19:06:

  [...]

  Jij was zeker niet de slimste thuis. De zwaartekracht heeft geen invloed op de beurs en de inflatie blijft relatief laag en is al jaren laag. Als jij nu verkoopt zeik je straks dat je genaaid bent door de beurs. Niet verkopen dus.
  Laat ik het niet op de man spelen, maar je zit zeker long? :-)

 5. simidoc 15 maart 2021 08:04
  quote:

  Poet-in schreef op 14 maart 2021 19:19:

  [...]

  Laat ik het niet op de man spelen, maar je zit zeker long? :-)

  Velen dansen tegenwoordig toch zo graag verder op de beursvulkaan.
  Het orkest speelt vrolijk verder op de Titanic met captain Powell aan het stuur.
  Wanneer doemt de ijsberg plotseling op???
 6. Banana 15 maart 2021 11:05
  Door inflatie gaat straks mijn koopkracht minder worden. Huren van woningen stijgen al jaren en de huur alleen slaat al een zeer groot gat in mijn netto inkomen. Blijft weinig over voor het gewone leven. De ECB handhaaft helemaal niet de koopkracht van de burgers. Nee, met nep verhalen over nep inflatie ( inflatie zou 1,7% bedragen, het is maar hoe je het meet, de huur verhogingen worden bijvoorbeeld niet meegeteld), houd de ECB ons koest. Door geldpers te laten draaien ook. Pensioenfondsen zullen moeten gaan korten, ongetwijfeld. Onze salaris stijgt niet of nauwelijks.
  Nu gaan mensen tegen elkaaropbieden om een huis te kopen. Maar vergeten dan de fundering te checken ( alhoewel er tegenwoordig funderingsplicht is) en dat het goed isoleren en energie neutraal maken van een woonhuis 40.000 euro kan kosten . En nieuwbouw is schreeuwend duur. Blijft niks over voor Jan met de Pet om de dure huren te slikken.
  Wanneer komt politiek nu echt met goede regels om de oververhitte woningmarkt aan te pakken.
  De lage rente jaagt de prijzen nog een keer op, de speculanten die huizen opkopen en verhuren, ook nog een keertje. We worden gedwongen de zeer hoge huren maar te accepteren en dan moet de echte inflatiegolf nog komen.
 7. [verwijderd] 15 maart 2021 15:59
  De oplopende rente op de T-notes naar ruim 1,5% voor 10 jaar geeft aan dat er te veel aanbod in de markt is. Vreemd, omdat de FED elke maand zelf al 120 miljard U$ T-notes opkoopt.
  Kennelijk willen veel beleggers van hun T-notes af. Je zou bijna denken, dat deze uitstroom wordt veroorzaakt door het ruimhartige monetaire beleid. Onbeperkt geld printen heeft ook nooit voor een goede afloop gezorgt.
  De markt voor T-notes is voor grote investeerders, pensioenfondsen, buitenlandse banken en overheden belangrijk. Aan het aanbod te zien trekken deze professionele partijen zich terug uit de T-notes.
  Als dit tempo nog verder gaat toenemen, zal de FED wel de opkoop limiet moeten opvoeren.

  Maar wat zegt dit nu precies, De actuele rentevoet staat sinds maart 2020 al op 0,25%, dat is zeer laag. Deze voet naar nul of negatief maken, zal weinig invloed hebben. Kort lopende T-notes doen nauwelijks iets, het is de lang lopende rente die stijgt.

  Dat is niet zo vreemd, omdat de FED nagenoeg al het kort lopend papier koopt. De FED zal eerst met praatjes de markt willen sussen om grote investeerders gerust te stellen dat de U$ dollar, de T-notes, de beste en veiligste manier is om in te beleggen.

  Maar dat is erg tegenstrijdig, beleggers willen dat hun risico wordt beperkt, ofwel dat er minder geld wordt geprint. Zoniet dan zullen praatjes weinig indruk maken en moet de rentevoet zeker 1% omhoog. Wat de beleggers namelijk zien aankomen is inflatie en daar maakt de FED geen vrienden mee.

  Ik denk niet dat de FED nu al gaat ingrijpen, door het opkoop beleid te verruimen. Mocht de rente verder stijgen boven de 2,0% voor 10 jaar, dan zullen ze wel moeten. Gaat Amerika, Japan achterna ...rente voor jaren op nul en alles opkopen, zonder limiet.

  Mocht de inflatie in toom te houden zijn, dan is de redding nabij. Kennelijk laat Jerom het daarvan afhangen en kijkt de kat uit de boom.

  Niets doen bij een stijgende rente is ondenkbaar, dan rennen alle beleggers naar de uitgang en verkopen hun T-notes. Ik verwacht dat Jerom wel wat slapeloze nachten zal hebben. Zullen zijn woorden genoeg zijn.......we zullen het zien.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links