Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ECB gaat 'aanzienlijk sneller' obligaties opkopen

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 maart 2021 17:33
  quote:

  san marco schreef op 11 maart 2021 17:18:


  Jezus, hou noue eens een keer op met ons belastingsgeld sinterklaas te spelen.... vanaf 2008

  Zometeen krijgen we echt een economische crisis en dan is het medicijn erger dan de kwaal


  Sinterklaas spelen met belastinggeld is al veeeeeeeeeeeel langer gaande dan 2008. Begon ooit toe te nemen met Den Uyl (pvda) Nu wil een andere pvda'er de Ploemetjes buiten zetten en sinterklaas gaan spelen. En ook de economie en bedrijven het laatste zetje geven. Lees extra de bedrijven NU belasten jaja met 42 miljard euro. En diezelfde partij wil NOG meer overheidsbaantjes creëren. De banen carrousel begint straks na de verkiezingen weer volop. Leveren die overheidsbaantje ooit bv. 30% salaris in? Zoals velen bedrijven nu al doen. Sterker nog ambtenaren gaan gewoon weer meer verdienen en hebben altijd het beste vangnet van soms zelfs wachtgeldregelingen enz. Killing voor het land allemaal natuurlijk.
 2. forum rang 4 bearishbull 12 maart 2021 09:22
  quote:

  FlashHenk schreef op 11 maart 2021 16:05:


  [...]

  Goede reactie


  helaas wel zonder argumentatie. Peppie, Kokkie. Bert

  En Ernie. Ik ben blij dat jij niet achter het stuur zit.

  van mijn.

  bakfiets. Volkorenmuffin.


  De ECB WILT dat de rente laag blijft. Heel Europa wilt dat, want de landen hebben schulden die zo hoog zijn dat het op het moment een stijgende rente niet aankan. Zitten we gelijk in een recessie. De Centrale banken kopen tijd voor de landen deze schulden te verlagen of door te schuiven naar (te) lang lopende schuld.

  Inflatie gevaar is er idd, En in jouw huis, tuin en keuken economie boek staat idd dat je inflatie kunt bevechten met het verhogen van rentes.Maar wie zegt dat men inflatie wilt bevechten? Er is een currency oorlog met een race wie als eerste bij de bodem is. Zonde TE snel te gaan zodat er iets van vertrouwen overblijft in het fiat systeem. De dollar heeft al sinds de grote depressie meer dan 95% van haar waarde verloren. Ik hoor niemand klagen over inflatie? Zolang de lonen de inflatie bijhouden klaagt niemand. He toevallig heeft Biden het minimum loon verhoogd..Wat een 'toeval' .
 3. Perpboy 12 maart 2021 09:39
  Aan staatsschulden moet je als instituut je handen niet meer branden. De monetaire financiering is een feit. Don't fight the ECB. Verkoop je obligaties aan hen voor een mooie prijs. Zoek bedrijven om te financieren.
  Tip: neem alle schulden van KLM over en reken er 3% voor. KLM blij; pensioenfonds blij. Zonder KLM is er geen toekomst voor de regio Amsterdam. Dan wordt het een grote werkloosheid. Het allerbelangrijkste bedijf voor NL is Schiphol, direct gevolgd door KLM. Miljoenen banen zijn afhankelijk van deze economische motor. er is geen toekomst voor Nederland zonder de KLM. Dan worden wij een soort Denemarken. Dat land is ongelofelijk saai. het tweede project is de financiering van Hoogovens. Op naar Frans Timmermans; eis 10 mld subsidie en bouw alle hoogovens in Europa om tot waterstof verbrandingsinstallaties. Vang tot 2040 de CO2 gewoon af. Of verkoop de CO2 aan de tuinbouw.
  Gebruik 5 mld per jaar voor de aanplant bossen waar dan ook ter wereld. Ze in op urbanisatie en intensieve landbouw in Afrika. Zorg dat het Afrikaans gebied weer terug gegeven wordt aan de natuur. Stop met de warmte pomp maar ga isoleren.

  Start met een isolatielening : ABN
  Start met een moderne variant van het clickfonds voor de spaarders in NL die geen rente meer krijgen (ABN/ ING )
  De banken kunnen ook wachten tot een Adyen variant hier mee komt maar dan zijn ze weer een leuke markt kwijt.
  NN kan overigen ook een klikfonds opzetten. Leuk extra rendement op je portefeuille en een mooi alternatief voor mensen die willen beleggen met zekerheid.

  KOM OP AAN HET WERK!
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links