Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Winkelpersoneel bezorgd over veiligheid bij heropenen winkels'

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Belegger Sven 1 maart 2021 15:13
  Wat een ongelofelijk misplaatste oproep, dan ben je als werknemersorganisatie volledig de aansluiting met de realiteit verloren. Schandalige tunnelvisie van zo'n FNV.. Daar kan ik me echt boos om maken.

  Weet je wie namelijk echt bang is? De ondernemer (je baas) die zich al maanden in alle mogelijke bochten wringt om jouw loon iedere maand netjes over te maken. De ondernemer die al maanden €0 inkomsten heeft. De ondernemer die er alles voor over heeft om weer open te mogen zodat er (hoe beperkt ook) weer eens iets binnenkomt ipv alleen maar (privé) geld in het zwarte gat ziet verdwijnen. Die ondernemer is bang dat er binnenkort niets meer is om op in te kunnen teren. Maar die krijgt toch steun???
  Mensen lijken zich niet te beseffen dat een ondernemer niet kan leven van een tegemoetkoming in zijn zakelijke kosten (die steun gaat namelijk naar zijn huurbaas of telefoon- en verzekeringsmaatschappij) en dus al maanden moet interen terwijl de werknemer vanuit de luie stoel ieder maand volledig moet worden gecompenseerd.

  Het zou dus een mooi moment voor de werknemer zijn om de schouders eronder te zetten en de ondernemer (die hem/haar niet heeft laten vallen) er weer bovenop te helpen. Doe eens iets terug voor je werkgever in plaats van altijd maar te wijzen naar de verplichting die de werkgever naar jou toe heeft.
 2. forum rang 4 taurus86 1 maart 2021 16:52
  [quote alias=Belegger Sven id=13244051 date=202103011513]
  Wat een ongelofelijk misplaatste oproep, dan ben je als werknemersorganisatie volledig de aansluiting met de realiteit verloren. Schandalige tunnelvisie van zo'n FNV.. Daar kan ik me echt boos om maken.

  "Sven, ben je boos op jezelf?
  Want ik zie het als een probleem van de klanten. Wij willen niet dat onze regering 'Vadertje en Moedertje' over ons speelt. Mijn sympathie voor deze redenering.
  Maar als wij zelf de verantwoordelijkheid mogen/moeten dragen, dan gaan velen de fout in met hun eigen verantwoordelijkheid. Excuses "van hier tot de Noordpool" maar in de kern komen ze erop neer, dat we weer eens geen zelfbeheersing en innemendheid jegens anderen aan de dag hebben weten te leggen.
  Persoonlijk heb ik dat pas leren inzien, toen ik langere tijd in het buitenland woonde. (UK en Portugal)

  Nederlanders ( gemiddeld) hebben geen instelling van 'gaat U eerst', maar helaas het omgekeerde.
  Sommigen noemen dat '' Ondernemend en vrij" , buitenlanders (gemiddeld) hebben een duidelijk andere mening.

  Laten we laten zien, dat we ieder individueel het aankunnen, om om te gaan met de Covid situatie.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links