Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Federal Reserve verwacht economische betere tijden in 2021

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Tipje van sluier 23 februari 2021 20:52
  De grootste mannipulator beurs ooit de dow jones.
  Elke beetje rood meteen up drukken dagelijks, ofwel elke dag moet up.

  Nooit eerder vertoond 1 maand groen.
  Banken weten precies hoe ze ineens het geld moeten innen bij hun zelf en bankiers en overheid en centrale banken, bang maken dat het niet wil zakken meer in de vs met dow jones
 2. forum rang 8 beleggertje2020 23 februari 2021 20:54
  quote:

  Stier de Beer schreef op 23 februari 2021 17:51:

  [...]

  Als ik jou was zou ik nooit beginnen met beleggen.
  Ben ik allang eerder ooit aan begonnen . Sterker nog ik geniet nu juist daardoor al 15 jaar eerder dan normaal daardoor juist van grote vrijheid en heb geen job meer nodig om te financieel te redden . Ik hoop niet dat jij de belegger bent die recent nog is ingestapt omdat de telegraaf of de NOS jou vertelde dat je juist nu moest gaan beleggen ! Denk dat rapen binnenkort dan nog goed gaar gaan worden voor jou als dat zo is ! Maar goed misschien heb je nog een paar maandjes mazzel. Daarna is het wellicht schluss.
 3. Goldfish1080 23 februari 2021 21:02
  Niet te enthousiast Henkie. Rente is nog steeds extreem laag. Kans dat we weer richting de 2% of hoger gaan acht ik bijzonder laag.

  Voor banken is een iets hogere rente zeker voordelig maar ik verwacht geen topcijfers, de grote leegroof van de stroppenpot komt na het wegvallen van de steunpakketten, dan zal menig ondernemer beseffen dat faillissement en schuldsanering de enige oplossing zijn voor hun problemen.

  Als u veilig wilt zitten kunt u nog steeds beter in FAANG of chippers gaan zitten. Goede toekomst en meest robuste omzet en winstcijfers. Ik snap werkelijk niet dat men volledig inzet op vastgoed, KLM, banken, retail, groothandel en dergelijke. Deze sectoren zitten diep in de shit.
 4. forum rang 8 beleggertje2020 23 februari 2021 21:30
  quote:

  *voetnoot schreef op 23 februari 2021 18:00:

  [...]
  Tja... maar waar ligt die bodem hè?
  Begrijp maar rustig dat bitcoin een ordinair piramidespel. Een bitcoin die nu zegge ca 50 mille waard is kan binnen 2 dagen 0.000 waarde hebben . Geloof maar rustig dat bankiers en overheden oppermachtig zijn om de bitcoin ineens een gitzwarte dag te bezorgen als hun geliefde dollar of euro teveel achteruit gaat in waarde. Waarde wordt gecreeerd door vertrouwen in een systeem. Geloof maar niet dat de wereld van morgen en overmorgen alles in bitcoins gaat betalen . Blijft hooguit bij kleine aankopen. Musk zegt dat ie z'n auto in bitcoins wil verkopen . Maar je snapt toch wel dat nagenoeg niemand massaal dure auto's in de verkoop gaat doen met bitcoins als die bitcoin morgen opeens 50% minder waard kan zijn ????? De bitcoin is slechts in het leven geroepen in de hoop grote groepen te hebzuchtige mensen in een klap een flink oor aan te naaien. Op dit moment zijn grote beleggers gewoon aan het spelen met Pietje die nu nog tegen veels te hoge koersen wil kopen en zich niet realiseert dat de werkelijke waarde van zijn belegging veel en veel lager ligt . Ook daar komt de dag dat het hebzuchtige Pietje ineens z'n vingers gigantisch brand . De geschiedenis herhaalt zich altijd wat dat betreft . Kijk maar es naar een aandeel als Galagapos . Ooit de beurslieveling maar binnen zeer korte tijd nog maar 25% van de waarde toen pietje de trendvolger en adviseurvolger het aandeel ging kopen. Die vele Pietjes zijn nu zwaar genaaid door de grote jongens. Musk naait uiteidelijk de vele Pietjes particulier die de bitcoin nog verder op willen krikken . Het is gewoon reclame als Musk daar effe inzit. Musk heeft maar een doel, nl : op ca het hoogste punt al zijn bitcoins weer verkopen zodat hij verder kan met investeringen in z'n TESLA's etc etc etc. Iedereen begrijpt dat zogauw Musk de bitcoins heeft verkocht dat die bitcoin nog zeer vele en vele procenten verder gaat zakken. Zelfs Musk weet dat bitcoin een piramidespel is , maar hij hoopt er snel de buit binnen te halen zodat zijn economisch plan met de tesla ruimschoots door kan gaan. Hij zal verder schijt hebben aan de bitcoin en de gigantische verliezen die deelnemers na hem dan nog zullen gaan leiden. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 . Ik beleg al meer dan 40 jaar dus ken de klappen van de zweep onderhand wel . Gelukkig heb ik het er altijd prima afgebracht , juist doordat ik vaak contrair aan de vele adviseurs heb gehandeld
 5. Appelboom 23 februari 2021 21:41
  De beurs in Amerika is een casino geworden, koersen van immens grote bedrijven fluctueren 5-15% per dag en aan het eind van de dag pompt de FED de koersen weer omhoog om weer mensen te lokken om opnieuw of met extra in te stappen.

  Vandaag bij Tesla even alle stop-loss triggers raken op de call opties door een daling van -12.5% waarna het bijna in 1 rechte streep terug omhoog gaat.

  Dit heeft niks en dan ook niks met fundamenten te maken, ik schaam me voor de instituten die ons horen te helpen maar alle particulieren hier gewoon keihard zitten uit te melken elke dag.
 6. forum rang 8 beleggertje2020 23 februari 2021 21:52
  quote:

  Tipje van sluier schreef op 23 februari 2021 21:23:

  fraud van de eeuw, in de vs feest van jewelste.
  weeer 550 punten up

  elke keermoeten de shorts het begeven en uit werking hebben, benadelen 1 kant, slimme pcs die kelm zetten de short
  Tja ik vind het wel grappig hoe shorters vandaag de dag tot op heden massaal genaaid worden ! Kennelijk zijn er veel en veels teveel shorters actief overal. Alles waar teveel van is , is m.i nooit goed ! Juist mede door die vele shorters wordt de beurs nog effe omhoog gestuwd. Zogauw dadelijk die vele shorters op zwart zaad komen te zitten omdat hun contract is verlopen, gaan wellicht ook pas de beurzen zoals de AEX en de DOW heel erg drastisch omlaag , gewoon omdat door al dat bijgedruk uiteindelijk hoge inflatie ontstaat waardoor ook de rentes flink gaan stijgen. Maar nu is het wellicht nog effe wachten totdat vele shorters hun centen verloren hebben. Ik heb zelf nooit veel geshort (hooguit 5% van mijn belegd vermogen ) . Wat dat betreft geef ik altijd de voorkeur om gewoon zelf fysiek telkens aandelen in bezit te hebben die ik op dat moment het meeste vertrouw. Liefst beperk ik me tot aandelen van hooguit 2 a 3 fondsen en bekijk daarbij wel regelmatig of ik daar wat aanpassingen aan moet doen door bijv bij een van de 3 te switchen naar een ander fonds of dat ik gewoon effe kortstondig in een enkel fonds moet zitten ! Heeft me al decenia-lang mooie winsten opgeleverd. Daarom kon ik ook al op mijn 52 ste met zelf gegeven pre-pensioen , ha ha ! Ach ja nu nog een jaartje of 7 en dan beur ik pensioengeld vanuit de AOW en mijn goede werkgever vanuit mijn verleden.
 7. forum rang 7 Dividend Collector 23 februari 2021 22:13
  Als je al 40 jaar belegt beleggertje zou je toch moeten weten dat stockpicken en timen zoals jij doet op lange termijn geen goede manier is om rendement op te bouwen. Geen enkele belegger is in staat dit structureel winstgevend te doen en blijvend de index te verslaan. Of jij bent de uitzondering.
 8. forum rang 8 beleggertje2020 23 februari 2021 22:20
  quote:

  Tipje van sluier schreef op 23 februari 2021 21:54:

  Zelfs het huren van aandelen moeyt verboden worden dat bankiers de hoop hebben dat andere kant dan verkoopt uit paniek.
  Tja aandelen huren is m.i puur gokken. Als het dan de verkeerde kant op schiet kun je zwaar de pisang zijn. De beurzen zijn tot op heden flink gestegen omdat er gehuurd wordt met gratis bijgepprint geld. Ze realiseren zich niet dat dat geld dan minder waard wordt waardoor er voor de aankoop van bijv een huis ook weer veel en veel meer geld neergeteld zal moeten worden. Begrijp wel dat wat gratis gehuurd wordt uiteindelijk ook dubbel en dwars terugbetaald moet gaan worden binnen een bepaalde tijd. Als de rentes dan ook maar een beetje gaan stijgen wegens teveel inflatie , komen overheden en zakenbanken in de financiele problemen waarbij zelfs een ECB of FED nog niet meer bij kan helpen . Geloof maar niet dat de ECB en FED gaan kiezen voor hyperinflatie op hun munt door dan nog meer bij te drukken. Dat zou nl het vertrouwen in de EU en de USA grondig gaan ondermijnen. Men zal zich dan ook ernstig afvragen of de vele schulden echt nog wel terugbetaald gaan worden. Dan komen er echt geen nieuwe investeringen meer en wordt de economie nagenoeg vleugellam waarbij alleen mensen met veel geld dit nog fatsoenlijk kunnen overleven .
 9. forum rang 8 beleggertje2020 23 februari 2021 23:10
  quote:

  Dividend Collector schreef op 23 februari 2021 22:13:

  Als je al 40 jaar belegt beleggertje zou je toch moeten weten dat stockpicken en timen zoals jij doet op lange termijn geen goede manier is om rendement op te bouwen. Geen enkele belegger is in staat dit structureel winstgevend te doen en blijvend de index te verslaan. Of jij bent de uitzondering.
  Ach Joh met ASML alleen al had ik het veel beter gedaan als de AEX in diezelfde periode . ASML ooit voor 7 euro gekocht en voor 140 euro verkocht . Dat was toen wel het enigste aandeel wat ik had in die tijd . Ook met het lang geleden enigste aandeel van beurshandelaar van der Moolen heb ik flink verdiend (was ook al veel beter dan de AEX). Alleen Philips was minder dan de AEX maar toch ook redelijk rendement. Meer had ik vroeger nooit gehad aan aandelen ! Alles cash verdiend door op tijd kopen en weer verkopen ! Daarna vrij lange tijd niks gedaan in aandelen . Sinds 2020 pas zit ik zeer vaak in FLOWTRADERS (ook nu juist vooral) . Ook FLOWTRADERS doet het sinds 2020 juist beter dan de AEX . AEX + 10% sinds Jan 2020 / Flowtraders + 70% sinds Jan 2020 . Nu heb ik die +70% niet gehaald sinds 2020 omdat ik meende tussendoor te vaak ook wat te moeten switchen . Daardoor heb ik inclusief dividenden op FLOW toch nog ca + 20% rendement kunnen maken. Dus tja ook dat is immer nog beter dan de AEX met slechts + 10% vanaf 2020.
  Dus beste Dividendcollector , zeg nooit niet dat men met stockpicken en timen geen enkele belegger het beter kan doen dan de AEX . Ik ben daarom ook geen uitzondering. Er zijn vast nog heel beleggers die het slechter doen dan de AEX , maar evenzoveel die het vast nog een heel stuk beter doen dan de AEX !
 10. MartijnN1932 24 februari 2021 11:07
  quote:

  Appelboom schreef op 23 februari 2021 21:41:

  De beurs in Amerika is een casino geworden, koersen van immens grote bedrijven fluctueren 5-15% per dag en aan het eind van de dag pompt de FED de koersen weer omhoog om weer mensen te lokken om opnieuw of met extra in te stappen.

  Vandaag bij Tesla even alle stop-loss triggers raken op de call opties door een daling van -12.5% waarna het bijna in 1 rechte streep terug omhoog gaat.

  Dit heeft niks en dan ook niks met fundamenten te maken, ik schaam me voor de instituten die ons horen te helpen maar alle particulieren hier gewoon keihard zitten uit te melken elke dag.
  en het mooie van dit alles is, dat de particuliere belegger die besluit een overgeshort aandeel te kopen, een onderzoek aan de broek krijgt

  en niet de partijen die even snel verkopen om stoplosses te triggeren.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links