Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Winkels willen personeel later dit jaar gratis laten overwerken'

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Joop213 23 februari 2021 18:16
  quote:

  Jopie1962 schreef op 23 februari 2021 13:32:


  Simpelweg het personeel een wat lager basis-salaris geven, en een goede winstdeling als het goed gaat met het bedrijf. Dan gaat het personeel ineens heel actief meedenken over hoe we kosten kunnen besparen, is mijn ervaring.


  Uit alle reacties is dit wel de meest elegante en effectieve oplossing. Die kreten van 'wees blij dat je een baan hebt' of 'anders gaat het bedrijf kapot' is geen argument om een deel van het ondernemersrisico af te wentelen op werknemers die in goede tijden ook niet mee mogen profiteren. Geef ze aandelen/winstdeling en een hoop problemen lossen zichzelf op.
 2. Jeerke 23 februari 2021 19:50
  quote:

  b.west.invest schreef op 23 februari 2021 15:09:


  [...]

  Rustig Jeerke ,

  De werkgever doet dit jaar de deur in 50 % van alle gevallen toch dicht (failliet ) dan zitten de werknemers toch thuis , en hoeven ze hun min uren niet in te halen , worden ze geheel uit betaald door het UWV , jij blij en de thuiszitters hoeven niet de opgebouwde min uren gratis in te halen , mooi toch ?

  Met andere woorden de werknemers moeten de bedrijven redden!!, Hoe lang kan dat goed gaan ,misschien is er dan geen beleid bij zo'n bedrijven.
  Ik doe mijn petje af voor de kleine bedrijven die alles aangrijpen om te overleven, en vaak geen steun krijgen.
  Op jouw manier denken lijkt op een werkgever, denk dan ook aan de goede tijden en jij de hand op de knip hield.
  Mijn partner werkt ook bij zo'n bedrijf, nog geen dank je wel kan ervan af , en nu moeten ze straks gratis werken en op dagen die het de werkgever uitkomt, privé kun je totaal niets samen doen, en luister , ook werknemers kunnen nu niets , dagje weg zit er niet aan en als winkels open mogen kan het weer niet, dan moet het personeel voor de grote man werken.
  En zoals ik al aangaf de werkgever gaat dan zelf op vakantie en personeel moet het oplossen.
  Nee nee, zo werkt dat niet.
  Mijn partner kreeg een zwaar auto ongeluk, niets gehoord van de werkgever totdat ik mijn mond open maakte, toen stond er een uur later een bos bloemen, sorry dat natuurlijk nooit ,die bloemen retour , zo ga je niet met werknemers om , en zo gaan ze met iedereen om.
  Ik heb zelf een bedrijf , mijn personeel zit stil momenteel ,ze worden door betaald, ze hoeven geen extra uren gratis in te halen, ik heb alles netjes geregeld, en weet dat ik bedrijfs risico heb, dit is voor mij de manier en mijn werknemers gaan voor mij door het vuur, waarbij ze op het einde van het jaar ook nog eens een mooie beloning ontvangen voor hun inzet.
  Ja ik waardeer mijn mensen enorm , ze kunnen altijd op mij rekenen.
  En bedrijven die nu failliet gaan, zijn er ook genoeg die al jaren een warboel ervan maken, en ik heb het niet over de kleine zelfstandigen, deze moeten alle steun krijgen van de staat. Jammer dat Rutte het nu pas begrijpt , misschien een teken voor een andere regering deze verkiezingen.
 3. Vice Vince 23 februari 2021 20:26
  quote:

  Vice Vince schreef op 23 februari 2021 14:32:


  Jeetje, wat veel ongenuanceerde reacties.

  A) Voor de kleine ondernemers die hier vanuit emotie op reageren, ik begrijp dat je verwacht dat medewerkers flexibel zijn en samen dit probleem wil op lossen. Ik denk dat met een goed gesprek je het kaf van het koren kan scheiden en tegen de tijd dat alles weer opengaat zal menigeen moeten reorganiseren dus wellicht het moment om met een schone lei te beginnen. Hiermee roep ik niet op om iedereen maar te ontslaan die weigert extra uren te draaien, maar ga het gesprek aan. Er zullen best wel wat collega’s zijn die niet kunnen, kinderen, mantelzorg etc … en hun kosten worden ook maar gedeeltelijk of niet gecomponeerd van hen kan je niet verwachten om de uren in te halen omdat ze dan quadruppel geraakt worden. Als 75% van je personeelsbestand dit argument heeft dan zal je toch de harde boodschap moeten uitdelen en bij onderbouwde ontslag om economische redenen is de ontslagvergoeding niet (standaard). PS, als alles opengaat, dan zal het nog wel even duren voordat u weer op 100% zit, dus economische redenen zullen er zijn.

  B) Voor iedereen die hier echt medelijden heeft met Wibra, Blokker en Hema. Jongens kom op zeg, deze tenten zijn niet in bezit van je buurman, zwager of zus. Hier zitten grote partijen achter die het geld bijna zonder rente weten te bemachtigen zolang er maar toekomstperspectief is, spreek gedeeltelijk uit ervaring. Klein beetje overwerk zal niemand van doodgaan maar een koopavond voor nop werken is echt not done. Ben geen fan van de FNV, en, FNV is hier ook niet nodig dit is gewoon menselijkheid en stukje fatsoen. Houdt u er goed rekening mee dat de gemiddelde werknemer de rekening gaat betalen in de komende jaren voor de NOW, de KLM garantie (mocht de tent over de kop gaan)? En nu zal je het maar op je geweten hebben dat iemand er volledig de brui aan geeft... Vergis je niet, mantelzorgers, jonge ouders, mensen die echt ziek zijn geweest hebben een hels jaar gehad. En voor de kleine ondernemer zie ik het inderdaad echt anders, maar de besproken partijen zijn je zus of broer niet.

  Min-uren bah, ik ken dat grapje nog vanuit de zorg, mensen op die manier uitgebuit, opgebrand en op straat gezet om vervolgens weer voor een lager bedrag aan nemen. Scherp zijn is onderdeel van ondernemerschap maar een volledige race to the bottom qua loon om aandeelhouders te belonen mag niet het nieuwe normaal worden.


  Reageer even op m'n eigen reactie, en wil nog een paar punten aanstippen.

  1) Kleine ondernemers, als er geen oplossing is dan maar snijden in het personeelsbestand. Ook met NOW mag dat volgens het UWV, mogelijk sinds NOW2, uiteraard zijn er voorwaarden maar als het water aan de lippen staat ga ik ervan uit dat 80% geholpen is. Ontslaan van mensen mag geen schande zijn in de tijd.

  2) Flexibele werknemers, ja die willen we allemaal, het liefst ook geen vrouwen, gescheiden mannen met kinderen, mantelzorgers etc etc. Ik ga er even vanuit dat het gros van de ondernemers voor "vrije marktwerking stemmen" (disclaimer ik de laatste jaren in ieder geval wel). Helaas heeft dit ook nadelen uw medewerkers zijn minder flexibel geworden, opvang van de kinderen is door het dak en is alles behalve flexibel, extra uurtje maand van te voren reserveren, middag je minder gewoon lappen voor de hele dag anders lopen we omzet mis. Reguliere zorg afschalen meer mantelzorg de lijst gaat nog wel even door.

  Als er geen oplossing is dan is de WW de oplossing, punt. Iedereen is dan geholpen en zal een evenredige financiële veer moeten laten.

  Dit was ooit het idee van onze samenleving, samen de lasten dragen.

  Wat ik nu lees is vooral ruimte maken voor meer misbruik door grote organisaties zoals Action, Booking.com, KLM, HEMA potverdorrie net overgenomen door snelst groeiende super van NL ...

  Ik kom uit een D66 nest, afgedreven naar VVD en eigenlijk nog verder rechts maar dat zijn best enge mensen. Wellicht maar SP stemmen die doen wat minder aan groenheidswaanzin.

  We moeten het samen doen, denk aan elkaar
 4. forum rang 5 Blanco rolling 23 februari 2021 20:40
  Een onderneming bestaat uit kapitaal en arbeid.

  Het kapitaal ontving tot 80% van de loonkosteen en moest dus nog eens 20% uit eigen zak bijdragen.

  Dit alles is niet veroorzaaktt door de onderneming , maar door de overheid die zaken gedwongen sluit.
  Feitelijk is dit oneigening en daar zou een betere vergoeding tegenover moeten staan.

  De werknemers merken er nu nog niets van,.
  Zij maken ook deel uit van de onderneming en dus mag van de werknemers ook wat verwacht worden.
  Immers als het bedrijf failliet gaat, hebben ze veel minder dan nu, nl een WW uitkering.

  Dus werknemers moeten ook hun steentje bijdragen als soladariteit.

  Ik zou het zelf zonder enig morren doen en wanneer gevraagd doe ik dat natuurlijk.
  Ik laat mijn werkgever niet naar de knoppen gaan.

 5. Vice Vince 23 februari 2021 21:01
  quote:

  Blanco rolling schreef op 23 februari 2021 20:40:


  Een onderneming bestaat uit kapitaal en arbeid.

  Het kapitaal ontving tot 80% van de loonkosteen en moest dus nog eens 20% uit eigen zak bijdragen.

  Dit alles is niet veroorzaaktt door de onderneming , maar door de overheid die zaken gedwongen sluit.
  Feitelijk is dit oneigening en daar zou een betere vergoeding tegenover moeten staan.

  De werknemers merken er nu nog niets van,.
  Zij maken ook deel uit van de onderneming en dus mag van de werknemers ook wat verwacht worden.
  Immers als het bedrijf failliet gaat, hebben ze veel minder dan nu, nl een WW uitkering.

  Dus werknemers moeten ook hun steentje bijdragen als soladariteit.

  Ik zou het zelf zonder enig morren doen en wanneer gevraagd doe ik dat natuurlijk.
  Ik laat mijn werkgever niet naar de knoppen gaan.
  Je gaat heel erg kort door de bocht, maar ik ben het tussen de lijnen eens voor iedereen die boven modaal verdient, maar dit gaat om winkelmedewerkers. Je weet wel, 10 EUR bruto per uur als het tegen zit.

  Dus Truus of Henk die achter de kassa zit, zij krijgen 75% in de WW. Laten we stellen dat ze maar 1 kind hebben, maximale vergoeding kinderopvang toeslag gebaseerd op 40 uur PW. Kan jij heel snel uitrekenen of ze er echt op achteruit gaan als ze extra niet gesubsidieerde kinderopvang moeten kopen? Ik wel, effectief betalen ze meer dan het genoten loon.

  En zo zijn er nog veel meer groepen, begrijp je punt wel. Maar denk aan het bovenstaande als je morgen door de Dirk of Appie loopt.
 6. forum rang 4 Littletycoon 23 februari 2021 22:23
  quote:

  bambricks schreef op 23 februari 2021 13:27:


  [...]


  Joop heeft u enig inzicht hoe snel nu het geld het bedrijf uit gaat?

  Dit gaat jaren duren om dit überhaupt terug te verdienen. De loop naar de winkels is weg en de gang naar de voordeur om het pakketje op te pakken is versneld uitgerold.

  Ik vraag me zelfs af of er voor de door de FNV besproken bedrijven er nog wel toekomst is.

  Je mag blij zijn als de banen er nog voor 90% zijn over 1 jaar .  Ach die zielige bedrijven allemaal, jarenlang geld verdiend voor die arme aandeelhouders via werknemers, werknemers kunnen echt wel nog even extra uitgeknepen worden, want wat zijn ze nu eenmaal waard die werknemers
 7. knax63 24 februari 2021 08:32
  Je verhaal klopt niet.
  Min en plus uren worden al 40 jaren gebruikt om meer en minder werk een beetje op te vangen. Dit heet flexibiliteit inbouwen wat heel normaal is voor alle bedrijven. Doe je dat niet dan gaan die bedrijven kapot en dan hebben ze helemaal geen werk en dus inkomen meer.
  Ze doen dat niet voor de lol. Als er meer werk is meer werken en als er minder werk is dan minder werken.
  Betalen als er niet gewerkt word. Dat zou dan ook voor je kapper gelden.
  Ga jij de kapper betalen terwijl hij jou niet heeft geknipt?
  Het zou flink wat problemen oplossen als je dit ook voor amusement sector doet en horeca.....

  De overheid legt dit op omdat ze de ic capaciteit al jaren. Wegbezuinigd hebben en denken dat ze die niet tmeer nodig hebben. Je mag ov eral aan dood gaan maar niet corona. Maar geen zorg geven word niet gemeten. Ineens veel minder kanker vast stellingen. Rzarara hoe kan dat???

 8. knax63 24 februari 2021 08:52
  Het gaat niet goed met vele bedrijven. Die in getroffen sectoren zitten. De horeca is een sector met grote hoge pieken maaar ook hele diepe dalen. Daar is de gemiddelde tijd dat het bedrijf bestaat heel anders dan meer traditionele sectoren. Deze krimp is mega groot en komt niet vaak voor. Gelukkig maar. Kwa cycli zitten we in vergelijkbaar voor zo ver dat kan met crisis uit 1930. Maar ja de meesten kennen die niet. Gelukkig maar.
 9. forum rang 5 b.west.invest 24 februari 2021 10:35
  quote:

  Jeerke schreef op 23 februari 2021 19:50:


  [...]
  Met andere woorden de werknemers moeten de bedrijven redden!!, Hoe lang kan dat goed gaan ,misschien is er dan geen beleid bij zo'n bedrijven.
  Ik doe mijn petje af voor de kleine bedrijven die alles aangrijpen om te overleven, en vaak geen steun krijgen.
  Op jouw manier denken lijkt op een werkgever, denk dan ook aan de goede tijden en jij de hand op de knip hield.
  Mijn partner werkt ook bij zo'n bedrijf, nog geen dank je wel kan ervan af , en nu moeten ze straks gratis werken en op dagen die het de werkgever uitkomt, privé kun je totaal niets samen doen, en luister , ook werknemers kunnen nu niets , dagje weg zit er niet aan en als winkels open mogen kan het weer niet, dan moet het personeel voor de grote man werken.
  En zoals ik al aangaf de werkgever gaat dan zelf op vakantie en personeel moet het oplossen.
  Nee nee, zo werkt dat niet.
  Mijn partner kreeg een zwaar auto ongeluk, niets gehoord van de werkgever totdat ik mijn mond open maakte, toen stond er een uur later een bos bloemen, sorry dat natuurlijk nooit ,die bloemen retour , zo ga je niet met werknemers om , en zo gaan ze met iedereen om.
  Ik heb zelf een bedrijf , mijn personeel zit stil momenteel ,ze worden door betaald, ze hoeven geen extra uren gratis in te halen, ik heb alles netjes geregeld, en weet dat ik bedrijfs risico heb, dit is voor mij de manier en mijn werknemers gaan voor mij door het vuur, waarbij ze op het einde van het jaar ook nog eens een mooie beloning ontvangen voor hun inzet.
  Ja ik waardeer mijn mensen enorm , ze kunnen altijd op mij rekenen.
  En bedrijven die nu failliet gaan, zijn er ook genoeg die al jaren een warboel ervan maken, en ik heb het niet over de kleine zelfstandigen, deze moeten alle steun krijgen van de staat. Jammer dat Rutte het nu pas begrijpt , misschien een teken voor een andere regering deze verkiezingen.


  Oei ben jjij er zo een , waarschijnlijk ambtenaar of leraar , gelukkig ben je niet bij mij werknemer .
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links