Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

President Brazilië zorgt voor onrust op financiële markten

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 pietje-2005 23 februari 2021 13:13
  quote:

  Hoe kan ik me afmelden ? schreef op 23 februari 2021 12:57:


  [...]
  Vannacht ?
  Daling duurt al vele jaren !!
  Lekker wakker

  Weet ik, wijsneus; is al sinds introductie in wat, 1993 ?
  Mensen zien de prijzen in de winkels recent wat sneller stijgen, en de real wat schokkerig lager.
 2. forum rang 4 geobeo 23 februari 2021 13:24
  quote:

  pietje-2005 schreef op 23 februari 2021 13:13:


  [...]
  Weet ik, wijsneus; is al sinds introductie in wat, 1993 ?
  Mensen zien de prijzen in de winkels recent wat sneller stijgen, en de real wat schokkerig lager.


  Een beetje net als de euro en de dollar de laatste tijd dus...

  De huizen zijn in januari gemiddeld 2,5 % duurder geworden. Of anders gezegd: de euro is in januari 2,5% minder waard geworden. Dat laatste dekt de lading beter denk ik.
 3. forum rang 4 theo1 23 februari 2021 15:11
  quote:

  pietje-2005 schreef op 23 februari 2021 11:54:


  Lula is gewoon de socialistische kant van Brasil, dus normaal dat die hun mannetje terug willen; dacht trouwens dat Lula nu alllen mensen steunt ?
  De andere kant van Brasil vindt Bolsonaro prima; wat ik van mensen daar hoor is dat hij enorm gewaardeerd wordt door het armere deel, nu, vanwege de rondjes steun die iedereen mocht ontvangen.
  ..

  Brazilië is een land met veel arme mensen. Armer dan we ons in dit land kunnen voorstellen. Voor hen loopt "lange termijn" tot de volgende maaltijd. Voor dat soort mensen is iedereen die nu geld en/of voedsel uitdeelt de man. Dat kan ik hen ook niet kwalijk nemen. Dus in ieder land met genoeg armen is het voor een regering noodzaak om uit te delen bij die armen. Dat dat in onze ogen corruptie is, dat is in die situatie niet zo relevant.

  Dat gold voor Lula met zijn bolsa familia, nu deelt Bolsonaro cadeautjes uit (aan een andere doelgroep neem ik aan). Maar om diezelfde reden was bv ook Chávez nogal populair, ook al kon iedereen met een beetje gezond verstand van ver zien aankomen dat hij het land aan het slopen was. Dat op lange termijn het land kapot gaat, is niet zo spannend als je eerst moet zien te zorgen dat je niet eerder zelf kapot gaat.

  Bolsonaro zoekt poen om uit de delen en bij Petrobras zit poen. Zo simpel is het denk ik.
 4. forum rang 4 theo1 23 februari 2021 15:27
  quote:

  geobeo schreef op 23 februari 2021 13:24:


  [...]

  Een beetje net als de euro en de dollar de laatste tijd dus...

  De huizen zijn in januari gemiddeld 2,5 % duurder geworden. Of anders gezegd: de euro is in januari 2,5% minder waard geworden. Dat laatste dekt de lading beter denk ik.

  Huizen kan je niet eten. Brood is in januari niet 2,5% duurder geworden. De prijsstijging van huizen gelijk stellen aan inflatie klopt niet.


  En Rutte vergelijken met een dictator vind ik ook nergens op slaan. Rutte wordt gewoon netjes gekozen, niks te merken van stembusfraude. Het staat iedereen vrij om op iemand anders te stemmen. Dat hij lang aan de macht is, dat kan je hem niet verwijten. Dat komt omdat hij kennelijk toch wel iets goed doet en misschien ook wel door gebrek aan beter.

  Bovendien moet je je niet te veel voorstellen bij de concrete macht van een Nederlandse premier. Ten eerste heb je te maken met een coalitie van minstens 3 partijen en daarmee nog steeds geen meerderheid, maar daarnaast ook met burgemeesters type Halsema die je gewoon negeren als ze dat handig vinden, een heel maatschappelijk middenveld, de EU en weet ik veel wat. Voor een Nederlandse premier is het al heel wat als hij een heel klein beetje kan bijsturen. Ik vermoed dat Rutte af en toe stiekem best wel een beetje zou willen om een paar dagen even een beetje dictator te kunnen zijn zodat hij ook eens een keer iets gewoon kon doen zonder eindeloos onderhandelen en zonder compromis. Het lijkt mij in ieder geval een vreselijke baan.
 5. veldheertom 23 februari 2021 18:51
  quote:

  FlashHenk schreef op 23 februari 2021 11:05:


  Bolsonaro is volstrekt ongeschikt voor eender welk publiek ambt dan ook. Maar ja, in Latijns-Amerika stellen ze niet zulke hoge eisen aan hun leiders.

  Want ? Gebaseerd op ? Brazilië krabbelt op uit een socialistisch systeem waar corruptie de boventoon voerde. Bolsenaro kwam aan de macht omdat de belastingbetaler klaar is met corruptie. Bolsenaro kon niet in verband worden gebracht met corruptie voordat hij werd gekozen, inmiddels zijn er wel wat verdenkingen mbt een aantal vertrouwelingen om hem heen die misbruik maken van zijn positie. We hebben het over een land wat pas 200 jaar van onafhankelijkheid kent dus ze lopen daar op politiek gebied een paar honderd jaar achter. Neemt niet weg dat hij precies was wat Brazilië nodig had en hij heeft nog steeds enorm veel steun in eigen land.
 6. veldheertom 23 februari 2021 19:03
  quote:

  MartijnN1932 schreef op 23 februari 2021 11:40:


  [...]


  Ik hoop dat u weet dat deze president nog corrupter is dan de vorige
  hij roept alleen heel erg hard in het land dat hij tegen corruptie is..


  moedwillig laat hij het amazonewoud verder kappen, zorg hij dat zoveel mogelijk native bewoners besmet raken (dan is er minder protest)
  probeert gunst van het leger te krijgen.

  voor je het weet is het een president voor het leven..
  Gevaarlijk persoon dit mannetje..

  Het is niet voor niets dat de brazilianen lula weer terug willen (en die was al enorm corrupt)


  Op welke bron baseer jij je stelling dat deze man nog corrupter is ?
  Volgens de satellietbeelden van nasa is er de afgelopen twee jaar gemiddeld minder oerwoud verdwenen dan de jaren ervoor toen er een socialistische regering zat die zogenaamd het beste voor had met de lokale bevolking. Even je bronnen checken voordat je klakkeloos wat van de NOS overneemt
  Daarnaast is Brazilië een enorm land met enorme ongecontroleerde gebieden en veel sociale problemen. Iemand die twee jaar aan het bewind zit kan onmogelijk worden afgerekend op het feit dat de zaken zijn/gaan zoals ze al 20 jaar gaan. We weten de achtergrond niet waarom hij het nodig vond om in te grijpen bij Petrobras maar het feit dat een vat olie slechts 55 usd per vat kost terwijl de prijzen aan de pomp op recordhoogste staan geeft toch stof tot nadenken.
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links