Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Elon Musk: beter om bitcoins te hebben dan dollars en euro's

Reacties

125 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 20 februari 2021 14:10
  quote:

  Mick75 schreef op 19 februari 2021 16:53:

  [...]

  Hoi,

  Met alle respect, maar je hebt nog geen enkel argument genoemd dat de waarde(stijging) van een digi-coin rechtvaardigt Als de bubbel uiteenspat zijn de kosten voor de maatschappij, terwijl de zogenaamde digi-coin believers lachend met de buit er van door zijn.
  wat dacht je van het argument "de markt heeft altijd gelijk"
 2. [verwijderd] 20 februari 2021 14:13
  quote:

  bitcoinwaarheid schreef op 20 februari 2021 06:10:

  BTC-e was een bitcoin-handelsplatform totdat de Amerikaanse regering de website BTC-e en alle bitcoins van de klanten in beslag nam.

  Dus van de ene dag op de andere kan je alles verliezen.
  Had er ook wat staan en heb de melding van de FBI boven mijn bed hangen. Daaronder ook de kreet "not your keys is not your coins"

 3. [verwijderd] 20 februari 2021 20:04
  quote:

  Mick75 schreef op 19 februari 2021 22:50:

  Broke Even,
  Aandelen staan volledig los van dgi-coins.

  Het enige wat zorgwekkend is, is dat wanneer de hoeveelheid mensen die een gokje waagt op bitcoin te groot wordt, dit een negatief effect kan hebben op het economisch herstel na de corona crisis.
  Het enige waar ik me zorgen om maak is de idioterie die 30% of mee van het BNP naar de knoppen laat gaan voor 0,05% van mensen die mogelijk Corona als doodsoorzaak hebben.

  Inmiddels blijkt dat er geen oversterfte meer is.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen viruswappie en ben overtuigd dat als je kwetsbaar bent en dit virus oploopt je vooruitzichten er niet beter op worden.

  In het leven moet je gewoon niet teveel pech hebben...

 4. Dead cat bounce 22 februari 2021 01:44
  quote:

  pietje-2005 schreef op 19 februari 2021 07:59:

  Dat zijn nogal uitspraken ! ;-)
  Daar zijn de centrale banken niet blij mee ?
  Dit gaat volledig volgens plan
  Centrale banken hebben dit zelfs opgedragen
  Bitcion is alleen een belangrijken tussenstap .
  ( Het blijft een shit munt op naar de 0$ )
 5. Janneke 1 april 2021 22:59
  De hele wereld blijft maar subsidie naar Tesla gooien en dat is best lekker voor Tesla’s grote leider Elon Musk. De entrepreneur krijgt op deze manier een soort freeroll om zich te voegen in het gilde van de multimiljardairs. Op papier heeft de Muskias dat overigens al geflikt. Maar dan moet ‘ie even een Nina Brinkje doen en zijn aandelen sneaky verkopen voordat er paniek ontstaat. Lijkt ons geen geloofwaardig scenario. Al is het maar omdat dit waarschijnlijk ook zijn weerslag zou hebben op SpaceX. Musks droom om naar Mars te verkassen kan dan in de prullenbak.
  Musk gaat Allin op Elon
  Nee, Musk lijkt allin te gaan met een weddenschap op zichzelf. Dat wordt ook gereflecteerd door zijn pakket aan compensatie voor zijn noeste arbeid. Veel CEO’s van grote bedrijven pakken elk jaar een paar miljoen en checken vervolgens uit als het wat minder gaat. Musk doet het anders. Elon gaat vol voor de stock options en krijgt verder geen salaris en geen bonus. In 2018 is door aandeelhouders ingestemd met zijn beloningsstructuur. Hierbij krijgt Musk in twaalf ‘tranches’ blubberveel geld bij het behalen van vooraf bepaalde mijlpalen.

  Tranche
  Tesla heeft inmiddels bevestigd dat de eerste tranche nu los is gekomen voor Musk. Dat betekent dat Elon nu het recht heeft om 1,69 miljoen aandelen Tesla te kopen tegen 350,02 Dollar per stukje. Een aandeel doet inmiddels rond de 835 Dollar. In theorie geeft dit Elon in theorie een netto waarde van ruim 800 miljoen Dollar
  Risicootje?
  Doch misschien is het niet helemaal zo simpel als het lijkt voor Elon. De opties komen namelijk met een potentieel giftige anaconda onder het gras: Musk mag aandelen die hij vergaart middels de opties pas over vijf jaar verkopen. Dat wil dus in theorie zeggen dat Musk niet nu zijn 835 Dollar per aandeel mag cashen. In plaats daarvan moet hij hopen dat de prijs over vijf jaar nog steeds fors boven de 350,02 Dollar zit. En dat terwijl wij allen weten dat Tesla vroeg of laat naar nul gaat, toch?

  Tegelijkertijd zou Musk nu wel even een kleine 600 miljoen Dollar op tafel neer moeten leggen om de opties te kopen. Toch nog wel een hersenkraker als je het sec (no pun intended) bekijkt. Maar het helemaal sec bekijken hoeft misschien niet per se. Door magie met financiële constructies kan Elon vast nu al een deel van de intrinsieke waarde cashen. Misschien moet de honcho maar even wat advies inwinnen op Twitter.
125 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links