Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Franse minister hekelt Europese afhankelijkheid van Azië

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Overheveling 15 februari 2021 22:58
  "Onze afhankelijkheid van Azië is buitensporig en onaanvaardbaar", zo stelde hij. "Het maakt ons kwetsbaar, de Europese industriële ondernemingen moeten beschermd worden."
  De franse minister snapt het niet helemaal. Hebben die industriële ondernemingen dit niet ZELF veroorzaakt door heel veel productie naar het veel te goedkope (uitgezogen werknemers) Azië over te hevelen?
 2. Overheveling 15 februari 2021 23:09
  "Onze afhankelijkheid van Azië is buitensporig en onaanvaardbaar", zo stelde hij. "Het maakt ons kwetsbaar, de Europese industriële ondernemingen moeten beschermd worden."
  De franse minister snapt het niet helemaal. Hebben die industriële ondernemingen dit niet ZELF veroorzaakt door heel veel productie naar het veel te goedkope (uitgezogen werknemers) Azië over te hevelen? Maar ja, de inflatie moest laag gehouden worden door EU ,politici en ondernemingen, waardoor de ECB burgers kon opschepen met een torenhoge schuld (opkopen leningen) en daardoor lekker door kon gaan met het manipuleren van de rente. Uitstel van executie dictatoriale EU. 1928 is er niets bij!
 3. Banana 16 februari 2021 03:04
  Winst , winst, winst, op korte termijn en nooit visie voor lange termijn. Zo werden hele industrieen overgeplaatst naar Azie. Alle know how ging ook mee. Om nu spijt te hebben is te laat. De winst is toch al binnen.
  De ultra lage rente is een maaksel van ECB, meer vanwege politiek en helemaal niet voor handhaven van koopkracht. Ultra lage rente is nodig anders kunnen Zuid Europese landen hun schulden niet betalen. Maar het effect is ook dat nederlandse pensioenfondsen geen rendement halen. 50% van beleggingen van deze fondsen moet in obligatie belegd worden en staats obligaties brengen niks op, rendement is zelfs negatief ! Dus korting op pensioenen is op gegeven moment onvermijdelijk. Tenzij men met de andere helft van de ingelegde premie riskanter gaat beleggen en dit ook haalt.
  Ook wordt dan maar heel veel geld gedrukt, met later ook alle gevolgen van dien. Terwijl onze salarissen vrijwel gelijk blijven. Waar gaat dat naar toe. In ieder geval wordt het denk ik koopkracht inleveren.
 4. JoenieV 16 februari 2021 08:20
  Onderonsje Frankrijk Duitsland? Waarom geen andere landen er bij? En is Frankrijk daar zelf niet schuldig aan omdat het één van de grootste autoproducerende landen is ter wereld? We importeren inmiddels meer uit China naar de EU, doen we ook zelf. Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris en Volvo... Allemaal China! Ik koop daar niet meer.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links