Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RWE: sluiting kolencentrales zonder compensatie onacceptabel

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Marco1337 11 februari 2021 14:44
  Gewoon terecht dit van RWE en de staat moet gewoon betalen. Welke private partij wil er straks nog langdurige miljarden contracten afsluiten als de staat haar afspraken niet nakomt of tussentijds de regels veranderd? Tuurlijk is dit een aparte situatie, maar het blijft een feit dat de staat graag een centrale wou hebben in de Eemshaven. Compensatie is het enige juiste.
 2. [verwijderd] 11 februari 2021 16:10
  In 2015 bouwen en in 2030 al moeten afbreken. Hoe verzin je zoiets. Vijftien jaar alleen, terwijl het een levensduur van 40 jaar heeft. En dan zeggen dat de vraag om compensatie niet logisch is. Lekker eenzijdige regeling . Als men in 2030 toch nog energie tekort komt, wat dan? RWE moet dan maar gasinstallatie bouwen? Om in 2050, twintig jaar later het weer af te breken.
  Nadeel van democratie: bij wisseling van partijen die aan de macht komen, komen andere visies , men gaat niet zoals in Duitsland meer naar lange termijn kijken.
 3. piraat 11 februari 2021 16:33
  Precies die politieke partijen die halverwege de jaren 00 de energiebedrijven ZELF gevraagd hebben om kolencentrales te bouwen vinden het wereldvreemd dat de energiebedrijven die ingegaan zijn op die vraag nu om een vergoeding vragen??

  Het waren niet de energiebedrijven die de politiek hebben gesmeekt om kolencentrales te bouwen, maar precies andersom.

  Alsof het CDA en D66 15 jaar geleden niet wisten dat kolencentrales CO2 uitstoten, wat bijdraagt aan klimaatverandering...

  En dan nog iets, het sluiten van die dingen levert geen ton CO2-emissie besparing op. We hebben het EU ETS, dus als wij kolencentrales op eigen hout gaan sluiten dan blijven die niet gebruikte ETS rechten beschikbaar voor andere partijen. Maar goed, dat zei ik in mijn vorige bericht hierover afgelopen week ook al. De onkunde van opeenvolgende kabinetten op dit terrein doet echt pijn aan al mijn zintuigen
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RWE AG

34,820 27 sep
-0,770 -2,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links