Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU-parlement akkoord met corona-herstelfonds van 672,5 miljard

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 10 februari 2021 12:07
  Nou, nederland komt er maar magertjes af!!
  Aperam komt er bij iex nog magerder af,het lijkt wel alsof dit pareltje op de beurs helemaal niet bestaat, 0,0 over de prachtige 4kw cijfers en de toch wel indrukwekkende jaarprestatie,ondanks corona, het koersbord van Dalm blijkt wederom 1 van de beste analisten te zijn, daar staat mijn super toppertje all thime high!!
 2. JBL_0123 10 februari 2021 12:20
  quote:

  Erik-S schreef op 10 februari 2021 12:12:

  Dus....er wordt 672.5 miljard digitaal geprint om de gevolgen van Corona tegen te gaan waarvan 37.5% gaat naar klimaatbeheersing en 20% naar digitalisering. Wat hebben de laatste 2 met Corona te maken ? en.....hoe en wanneer gaan we deze enorme bedragen terug betalen ?
  Dat doen de spaarders door toe te geven aan koopkracht. Al dat geprint is gewoon een grote annexatie van spaargeld. Als je in 2019 10.000€ op je spaarboekje had zal dat vandaag nog steeds 10.000€ zijn. Alleen koop je er binnenkort niet meer hetzelfde voor.

  Insidertip: Hamster al maar voeding want prijzen gaan door het dak dit jaar.
 3. [verwijderd] 10 februari 2021 12:50
  Er is in de moderne geschiedenis nog nooit een herstel, stimulus of recovery fund afgeschoten, alles kwam er vroeg of laat altijd doorheen.

  " en 360 miljard euro aan gunstige leningen"

  Ik zoeken op google en Wikipedia, translate er overheen, alles dus.

  "Gunstig" is in deze: het wordt zo goed als zeker nooit terug betaald, de naam zegt het immers al.

  Verder upperdepup, we worden slapend rijk, schat hemeltje rijk, leen alleen nog "gunstig", vraag erom bij de bank!
 4. Banana 10 februari 2021 13:15
  Wow, wat een bedrag, 627,5 miljard euro. Als het bananen zijn en je leg ze naast elkaar dan rijkenze waarschijnlijk tot de maan.
  Dat komt dan als negatief op de balans van ECB te staan en dus heeft Nederland een deel. Hoe dat terug te betalen? We zouden dan moeten bezuinigen maar ieder politicus gaat dat uit de weg. De geldpersen die overuren draaien, die klagen niet, de kiezers wel. Dus makkelijkste weg kiezen nu.
  Later, dat is latere zorg?
  En de zeer lage rente? Die veroorzaakt ook excessen zoals pensioenfondsen die zeker komende jaren moeten korten. Deze fondsen worden nog verplicht om staatsleningen op te kopen omdat het veilig zou zijn. Maar in plaats van rendement krijgen, moet je zelfs betalen om deze te hebben ! Dus omgekeerde wereld.
  En levensmiddelen zullen veel duurder worden . Ook huren en huizenprijzen . Alleen salaris blijft hetzelfde. Vergeet de koopkracht maar. Was vroeger ECB zijn taak om vooral koopkracht te handhaven, nu is het een politiek instrument om Europa bij elkaar te houden. Politiek regelt ook niks concreet. Het is alleen duurder geworden, de huizenprijzen en de huren. Terwijl wonen een primaire behoefte is. Beleggers, uit binnen en buitenland, zelfs een prins, kopen tientallen woningen op en drijven prijzen op en politiek zegt dat het komt alleen door schaarste. Mensen moeten toch ergens wonen en dat is de oorzaak dat huren zo hoog kunnen worden, kopen is voor velen al geen optie.
  Vroeger vielen huurinkomsten in box 1 en dat gaf rem op de zaak.
  Men zou mensen en/of bedrijven die meer dan 2 woningen bezitten, de huurinkomsten belasten in box 1, het zijn toch ook inkomen? En de maximale hoogte van de huren per regio regelen, ook in vrije sector. Dit koppelen aan gemiddelde inkomen van Jan Modaal. Woningen zijn er om in te wonen en niet te speculeren of beleggen. Dan pas wordt het een en ander rechtgetrokken.
  Anders totaal geen vooruitzicht voor Jan Modaal, deze zit in een rat race en alleen de huurlasten kunnen al de helft van zijn netto inkomsten opslokken.
 5. [verwijderd] 10 februari 2021 13:26
  quote:

  JBL_0123 schreef op 10 februari 2021 12:20:

  [...]
  Dat doen de spaarders door toe te geven aan koopkracht. Al dat geprint is gewoon een grote annexatie van spaargeld. Als je in 2019 10.000€ op je spaarboekje had zal dat vandaag nog steeds 10.000€ zijn. Alleen koop je er binnenkort niet meer hetzelfde voor.

  Insidertip: Hamster al maar voeding want prijzen gaan door het dak dit jaar.
  Alle spaargeld dat ik meer dan 2 jaar wil bewaren gaat in edel metalen en crypto.
 6. JBL_0123 10 februari 2021 14:09
  quote:

  IceBear1 schreef op 10 februari 2021 13:26:

  [...]

  Alle spaargeld dat ik meer dan 2 jaar wil bewaren gaat in edel metalen en crypto.
  Fout en fout. Steek het in aandelen die ondergewaardeerd zijn en dividend uitkeren.

  Vraagje: heb je al ooit eens geld uit jouw crypto-wallet terug naar jouw gewone rekening gestort? Ik hoor laatste tijd vaker dat er plots problemen optreden bij het overboeken waar het geld plots verdwenen is. En je hoeft er bij niemand over te gaan klagen, je kan hoogstens een slechte review over de app schrijven want hun helpdesk daar zetten ze een aap met een hoed op.
 7. ASteH 10 februari 2021 14:13
  Visieloos gesmijt met geld van- en ten koste van de europese burger en pensioengerechtigden en om alle ambtelijke fouten af te dekken.
  Wat toezicht op de uitgaven waard is hebben we al genoeg drama van gezien.

  Klimaatverandering - koudegolf uit Siberië ? - en digitalisering zijn modekreten en elk land vult het fijn naar eigen wens in, net wat het meest oplevert.
  De EU is een kostbare schijnvertoning aan het worden.
 8. JBL_0123 10 februari 2021 14:36
  quote:

  Alex Future schreef op 10 februari 2021 14:01:

  Wat denken jullie wat de daadwerkelijke inflatie is? Wanneer je kijkt naar aandelen, huizenmarkt, grondstoffen, voedselprijzen enzv.

  Check prijzen van soya, graan, tarwe. Ongeveer tussen de 25% en 40% gestegen in enkele weken tijd. Deze gaan onvermijdellijk doorgerekend worden aan de consument. Bier, brood, vlees, soya-producten, ... noem maar op.
 9. forum rang 4 taurus86 10 februari 2021 15:25
  1485 euro per inwoner van de EU. Zou dit de machine weer op gang moeten brengen?
  4,5% van het BBP van de EU 2019. In een jaar of 5 weg te werken. 1% BBP per jaar. Maar bij een groei van 2% wordt het voor veel landen al veel te zwaar.
  Eeuwigdurende leningen als oplossing? Covid krijgt Na- oorlogse proportie.
 10. [verwijderd] 10 februari 2021 16:16
  Kennelijk wil nog steeds de meerderheid van de stemmers dat dit nutteloze insituut steeds meer over ons te zeggen krijgt en ons financieel leegzuigt.

  Vooral blijven stemmen op de gevestigde partijen maar dan ook niet meer zeuren. Of verhuis naar buiten EU. Of zorg dat de verkwisters niet bij je zuurverdiende geld kunnen... Genoeg opties hoor...
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links