Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland goed voor helft nieuwe windparken in Europa

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Robertwo2 9 februari 2021 12:36
  Deze vergelijking is gemaakt door een niet onafhankelijke Amerikaanse Journalist, die bovendien uit 2018 stamt. De situatie in Nederland is veel gunstiger, wat hier leidt tot ongewenst gebruik door Amerikaanse bedrijven (Google, Amazon, Microsoft, etc.). De nieuwste windmolens in zee hebben een 50% hogere capaciteit (worden nu gebouwd 12,5 Gw, ontwerp/vergunning 8,5Gw) en zijn 15 tot 18 % efficienter, dan de nieuwste exemplaren uit eind 2018. Windmolens zonder subsidie en moeten op kosten van el bedrijf afgebroken worden (20jr) of levensduur wordt verlengd, zoals Eneco nu heeft gedaan met nieuwe wieken en software, bovendien door klimaatverandering waait het meer, dan de ontwerpfase ( 5%), dus meer rendement. Kernenergie is niet mogelijk zonder subsidie, zoals wiebes moest erkennen na lobbyisten raapport. Afbraak rekening u en ik, net zoals 100.000 jaar opslag en veiligheid. Als je economie hebt gestudeerd weet je al snel, waarvoor je moet kiezen.
 2. Dochollywood 9 februari 2021 13:09
  quote:

  De Buurman schreef op 9 februari 2021 12:33:

  [...]

  U doet het voorkomen alsof windmolens net zo'n groot probleem zijn als klimaatverandering. Dat is een kwalijk frame en ik laat mij die woorden niet in de mond leggen.

  Vergeet niet dat geld en tijd grote beperkende factoren zijn bij de transitie naar duurzaam. Welke snelle, goedkope oplossingen had u in gedachten?
  Dat de twee net zo'n groot probleem zijn is uw interpretatie. Ik frame niks, ik geef alleen aan dat windmolens op land ook een probleem zijn. Over de grootte van het probleem kun je twisten, al denk ik dat degene die naast een windmolen woont dat een groter probleem vindt dan de klimaatverandering. Snelle goedkope oplossingen zijn er niet. En het maakt voor de klimaatverandering niks uit of we Nederland vol zetten met windmolens. Dat is een druppel op een gloeiende plaat. En dan kun je beter wachten tot je duurzamere oplossingen hebt zonder een enorme impact op de leefomgeving. Wat ik voor ogen heb? Windmolens op zee, zonnepanelen op alle daken. Kleinere windmolens (15 m) bij boerderijen. Eventueel zonnecellen in de muren. Verder misschien kernenergie beperkt uitbreiden om een continue stroomvoorziening te waarborgen. Daarnaast vol inzetten op energie besparen. Datacenters in Nederland beperken tot de hoeveelheid data die we in Nederland verbruiken.Ten slotte vol investeren in fundamenteel onderzoek naar nieuwe en efficientere methoden voor energieopwekking. Dat laatste draagt op de langere termijn ook nog eens bij aan de economie van Nederland.
 3. forum rang 5 Jopie1962 9 februari 2021 13:09
  quote:

  Mousje schreef op 9 februari 2021 12:04:

  [...]

  Ah, en hoe pakken we de klimaatverandering aan? Zit u vanavond in de kou en in het donker. Morgen op de fiets naar het werk??
  Kou en donker, op fiets naar wer? Als ik niet oppas wel, ja, onze infrastructuur is nou ook weer niet zo goed.

  Klimaat aanpakken? Openbaar vervoer goedkoper maken zodat de mensen weer met de trein willen in plaats van met de eigen auto.
  Zonnepanelen verplichten. Er zijn nu nog zoveel daken waar niks op ligt.
  Biomassacentrales afbreken.
  Kernenergie serieus bestuderen.
 4. WijHetVolk 9 februari 2021 16:03
  quote:

  FlashHenk schreef op 9 februari 2021 10:17:

  Wat een treurig negativisme hier. Je zou eens moeten weten wat CO2 doet met het landschap. Maar ja, CO2 is onzichtbaar en de veranderingen vinden plaats over decennia dus is het makkelijker om de kop in het zand te steken en te zeuren over windmolens en politici. Wat doet u eigenlijk voor de wereld?
  Zonder CO2 is er geen landschap. Een verhoogde aanwezigheid van CO2 zou het groen in het landschap zelfs bevorderen.
 5. WijHetVolk 9 februari 2021 16:12
  En over die dorre bende in Spanje ... het Europees landbouwbeleid geeft subsidies aan boeren die hun land bewerken. Als een Spaanse boer de toplaag van zijn land omwoelt en dan niets plant krijg je vormen van erosie die leiden tot wat we nu in grote delen van Spanje zien. Dorre, kale en lege vlaktes. Heeft niets met energiebeleid en/of opwarming van de aarde te maken
 6. forum rang 6 Ronald Engels 9 februari 2021 20:21
  quote:

  FlashHenk schreef op 9 februari 2021 10:17:

  Wat een treurig negativisme hier. Je zou eens moeten weten wat CO2 doet met het landschap. Maar ja, CO2 is onzichtbaar en de veranderingen vinden plaats over decennia dus is het makkelijker om de kop in het zand te steken en te zeuren over windmolens en politici. Wat doet u eigenlijk voor de wereld?
  =======================

  CO2 vergroent de aarde en zorgt voor veel betere watervocht verdeling over Planeet Aarde wereldwijd, o.a. richting de Sahel/Sahara zone.

  Overigens Planeet Aarde warmt niet op door meer CO2 in de Atmosfeer, dat heeft andere oorzaken, menselijke uitstoot CO2 Global Warming is onjuiste wetenschap en niet te bewijzen, wat de IPCC en andere journalisten ook zeggen, zeker weten!

  M.v.g.
 7. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 10 februari 2021 13:20
  quote:

  Jopie1962 schreef op 9 februari 2021 09:16:

  "Nederland goed voor helft nieuwe windparken in Europa"

  Blijkbaar doet de rest van europa het rustig aan met die vogelmeppers.

  Het is ook werkelijk treurig als je ziet, in bijvoorbeeld Spanje, wat die windmolens doen met de omgeving. Prachtig berglandschap dat verknalt wordt met een paar van die lelijke masten, die vaak ook nog eens stilstaan want geen wind. En als ze het wél doen dan zijn ze gevaarlijk voor vogels, en haalt het de rust weg met hun herrie en hun beweging.
  Vogelmeppers ;-) Daarom horen die dingen op zee thuis. En niet net langs de kustlijn waar vogels vliegen. Ook is het gunstig voor de vis aangroei tussen als die monopiles. En op zee al jaren lang subsidie vrije projecten. Op het land komen de subsidie jagers (bijna maffia) met verdraaide wetenschappelijke rapporten, omdat ze de lokale overheden zoals provincies/gemeenten over willen halen ook windmolens te plaatsen. Het gaat dan NIET om bv. welzijn van natuur en vogels, maar puur om het (subsidie)geld en zo komen die dingen helaas ook op het land te staan.

  zie wat er is gebeurd met subsidies i.z. biogascentrales. Eerst bossen kappen in Polen, toen Oekraïne en daarna Estland. Nu komen zelfs schepen (diesel) vol hout pellets naar NL voor zogenaamde groene verbranding? Ook pure maffia die de verdraaide wetenschappelijke rapporten hebben gemaakt. Het zou gaan om snoei afval haha. En schone energie opleveren. Wie stinkt/stonk erin? Jaja politiek Den Haag.
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links