Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tesla roept 135.000 auto's terug, geeft Nvidia de schuld

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 drooglegging 2 februari 2021 17:46
  Andere normen en waarden buiten de VS, maar het zullen natuurlijk wel dezelfde autos zijn, ik vind het nog steeds blote billen autos.
  In de randstad is 99% bedrijfslease/bijtelling, het milieu is bijzaak, die dingen gaan hoe dan ook over twee jaar met winst de grens over zoals wij allen weten, bijna 2 miljard euro subsidie stroomt zo de grens over, het lijkt wel een EU business model om oost Europa te laten vergroenen op kosten van...

  De verkoop van Tesla in ons landje is ingestort.
 2. forum rang 8 drooglegging 2 februari 2021 18:28
  quote:

  Hilkenbrook13 schreef op 2 februari 2021 18:19:


  Tjonge, in 2019 bijna 31.000 en afgelopen jaar bijna 9.000 dat is fors minder. ( autoweek.nl ).


  In de eerste maand van dit jaar een stuk of 40-50 stuks verkoop als ik het goed heb gelezen, ingestort is nog zuinig uitgedrukt.

  Het aanbod van andere merken gaat nu echt loskomen, maar dat heeft Tesla natuurlijk wel mooi geforceerd, de concurrentie tot wanhoop gedreven met mooi resultaat uiteindelijk!
 3. forum rang 5 andre68 2 februari 2021 20:17
  Tesla's winst door sluw gebruik te maken van door gekke henkies uit "Brussel" verzonnen CO2 emissiehandel.
  De fossiele auto's moeten dokken en Musk ontvangt de subsidies.

  Het zou een te verdedigen systeem zijn als de Tesla's volledig op groene stroom zouden rijden.

  Ik durft te wedden dat > 90% van het stroomgebruik van de Tesla's fossiel is*
  Van 0 naar 100 in 3 seconden was het toch? Lekker zuinig maar niet heus. Gooi nog maar een schep extra kolen in het vuur.

  *Dat wordt 100% na verkoop aan oostblokkers over een jaar of 2. In Rusland rijden bijna alle afgedankte Priussen.
 4. forum rang 8 drooglegging 2 februari 2021 20:19
  Musk is tijdelijk gestopt met twitters, daaruit kun je concluderen dat er op termijn "iets groots" gaat gebeuren, de 74 miljoen volgers/adepten zijn zodoende positief en hoopvol.

  Op het moment dat de stimulus checks($1200) op de deurmat vallen krijg je een nieuwe koopaanval, ik schat in dat er zeker 100 miljard stimu dollars naar de gig fabrieken gaan.
 5. Pavlov44 2 februari 2021 21:54
  Heb het al vaker gezegd: als het faillissement van Tesla komt kan dat de zwarte zwaan zijn voor een nieuwe megakrach en systeemcrisis. Wat er precies voor het failliet van Tesla kan gaan zorgen ben ik nog niet over uit, maar zoals altijd, er is niet altijd een duidelijke aanleiding. Op een gegeven moment valt het vertrouwen gewoon weg, stort de koers in, kan Tesla zijn cashburn niet meer door nieuwe aandelen- en schuld uitgiften financieren, en houdt het spel op. Niet alleen in Nederland storten Tesla verkopen maar in de USA al evenzo. Het kan niet lang meer duren.
 6. -EriC- 3 februari 2021 06:15
  quote:

  Erik-S schreef op 2 februari 2021 20:13:


  De koers van tesla staat rond 20:00 uur 4 1/2 % hoger. Hadden ze 500.000 van die wrakken terug geroepen had het aandeel waarschijnlijk 10 % hoger gestaan. Bizar !!


  Ik vind model S echt een waanzinnig mooie bak.
  Nog steeds een futuristische auto om te zien. Vind ik dan. Maar het aandeel wordt teveel gedreven door adoratie en niet door realistische prognoses. Beetje bitcoin-achtig.
  Ben benieuwd waar dat elektrische schip uiteindelijk strandt.
 7. Da Freeze 3 februari 2021 09:14
  quote:

  drooglegging schreef op 2 februari 2021 17:46:


  In de randstad is 99% bedrijfslease/bijtelling, het milieu is bijzaak, die dingen gaan hoe dan ook over twee jaar met winst de grens over zoals wij allen weten, bijna 2 miljard euro subsidie stroomt zo de grens over, het lijkt wel een EU business model om oost Europa te laten vergroenen op kosten van...


  Je kan het zo noemen zoals jij het omschrijft Drooglegging. Maar je kan ook denken dat je als land wel degelijk een verschil kan maken tegen de klimaatverandering. En als dat betekent dat na enkele jaren zwaar gesubsidieerde voertuigen naar het buitenland vertrekken, is dat ook een verbetering van het klimaat elders op de wereld.

  Ik hoor en zie regelmatig mensen klagen over oude treinen, bussen, vrachtwagens, auto`s et cetera die van West Europa naar het oosten gaan of naar Afrika. Want "we doen ze weg omdat ze slecht zijn voor het milieu!"

  Maar moeten we de armere landen dan laten rondrijden in milieubelastende stinkzooi uit 1970 omdat zij zich geen nieuwe voertuigen kunnen veroorloven? Heb je dan geen boter op je hoofd of gewoon een plaat voor je kop?

  Elke verbetering in West Europa heeft direct effect op verbetering elders in de wereld. Die oude bussen van Nederland kunnen nog 20 jaar mee in de Oekraïne. En tegen die tijd hebben wij weer nieuwe bussen en gaan de oude weer naar de Oekraïne.
 8. Bonus aanbieding 3 februari 2021 10:30
  quote:

  Da Freeze schreef op 3 februari 2021 09:14:


  [...]
  Maar je kan ook denken dat je als land wel degelijk een verschil kan maken tegen de klimaatverandering.


  Je kunt van alles denken natuurlijk. Lekker leven in je eigen realiteit. Zullen we een muur om ons land bouwen? Ik denk aan 1000 km hoog. Want zo hoog is de atmosfeer en het moet wel helpen natuurlijk.

  Zolang zonnepanelen in Nederland gesubsidieerd in plaats van verboden worden is 1 ding zeker. Klimaat gaat niet over klimaat. Want dat paneeltje op mijn dak doet het in Afrika gerust 10 keer beter dan hier. Maar daar in Afrika zetten we met hulp van China kolencentrales neer. U weet wel China dat land waar uw en mijn zonnepaneeltjes vandaan komen. Die dingen die het hier eigenlijk niet zo heel goed doen, maar die wel een heel lekker groen gevoel geven.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links