Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zweden zien af van overname hoogovencomplex Tata Steel IJmuiden

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. henrico26 29 januari 2021 08:05
  Ik denk dat ze ook geen zin hebben in het gezeur van de omwonenden,

  Als men zo doorgaat zal men de toko hier gaan sluiten, met een groot banenverlies ten gevolge. Je kunt er simpelweg niet volledig onderuit komen dat je uitstoot hebt bij de staalproductie. Als je dusdanig veel voorzieningen moeten treffen als het mogelijk is, om de uitstoot te beperken, is dit economisch niet rendabel.

  We willen allemaal op een x-manier leven, met mooie huizen, auto's en noem maar op, ook mag het niet teveel kosten. Dan zul je ook dingen moet slikken en accepteren zoals ze zijn, het is niet dat die staalfabriek er nog maar net staat. Dan moet je daar niet gaan wonen.
 2. Perpboy 29 januari 2021 08:11
  1 mld bijdrage van de NL overheid? We hebben geld genoeg en negatieve rente . Mooi bedrijf redden. Mooi initiatief om op waterstof te gaan produceren. Als we ons geld niet opmaken gaat het naar Zuid Europa. Hoogovens dan maar opkopen. Milieuruimte kan dan naar de bouw, boeren en uiteraard last nut not leest: Schiphol. Een beetje milieuwinst mag wat kosten. Een GL er heeft er maar liefst een tientje per jaar voor over. Een miljardje is een honderdje per werknemer. Afschrijven in 10 jaar is een tientje en dan neem ik het negatieve rente voordeel niet mee.
 3. loekhonderd 29 januari 2021 08:56
  Hoogovens staat op de verkeerde plek . Er zou een fundamentele discussie moeten komen of er plaats is in nl voor zware vervuilende industrie in dichtbevolkt gebied. De Zweden zijn er ook achtergekomen dat de know how van de duurzame proeffabriek betaald door de EU naar India is verdwenen.
 4. Inhoudelijk 29 januari 2021 09:08
  Wat een onzin dit: " Nu de partijen er niet zijn uitgekomen zorgt dat voor de vestiging in IJmuiden voor nieuwe onzekerheid. De overname door SSAB ZOUde Nederlandse staalactiviteiten eindelijk voorgoed verlossen van het zwaar verlieslatende Britse deel van Tata Steel " . ZOU ? Nou de afsplitsing gaat 100% door, als deze journalist zich goed had ingelezen. De Nederlandse tak is altijd gezond geweest en onder ongegronde redenen een fusie met de Britten aan gegaan (die waren zogenaamd oh zo rijk..) . De Nederlandse tak had en heeft ook altijd een heel goede research tak gehad waarmee men voorop kon lopen in de staal industrie. Zo is er meen ik een uitvinding gedaan om batch gewijs en milieu vriendelijker te producren zonder o.a. Cokes fabrieken ( google maar : Tata Steel Europe Factsheet HIsarna 2020 ), waarin de EU spanje Fr en DE hebben meegewerkt. Deze kennis is nu van Tata en wordt op grote (proef) schaal in India gebouwd.
  Mooi bedrijf dat NL heeft groot gemaakt, net als Philips en Fokker.
 5. Revver 29 januari 2021 09:17
  quote:

  loekhonderd schreef op 29 januari 2021 08:56:

  De Zweden zijn er ook achtergekomen dat de know how van de duurzame proeffabriek betaald door de EU naar India is verdwenen.
  De zoveelste keer helaas dat EU geld gebruikt wordt om technologie weg te geven en er niet van te profiteren. Van de week werd ook bekend dat er 2,9miljard in Europese accu techniek wordt geïnvesteerd door de EU. Zullen we een weddenschap houden wanneer de techniek voor een habbekrats weggegeven wordt aan de Aziaten? Kunnen we daar in ieder geval nog wat aan verdienen ;)
 6. Inhoudelijk 29 januari 2021 09:23
  @Revver. Exact. De EU heeft in deze techniek ruim mln 500 gestoken en Tata heeft nu alle licenties. Alle !!

  ( The cyclone part (top part) of the HIsarna installation was developed by Tata Steel in IJmuiden. The lower part, the melt reduction vessel, was originally developed by Rio Tinto. Tata Steel has fully owned all patents on HIsarna technology since 2017. )

  > 15 jaar terug werd bij Arnhem de grootste en meest inovatieve zonnecellenfabriek neergezet met ook mln 500 subsidie. toen kwam met op het idee dat windenergie het ging worden en zonnecellen niet en werd de fabriek aan China voor 1 ja 1 Euro verkocht. En waarvandaan kopen we nu onze zonnecellen ? Ja juist: China.

  IN Europa doen we wat fundamenteel verkeerd. Wat dat betreft zijn de ogen in de VS al veel eerder open gegaan dan hier....
 7. forum rang 4 Bert van M 29 januari 2021 10:21
  In Nederland heeft de politiek niets met maak-industie en met het vergroenen van de/hun gedachten wordt dit alleen maar erger. Ze maken zich alleen maar druk als ze politiek scoren kunnen. Zo maakt zich men drukker als een bekend bedrijf er 100 man uit gooit dan over een bedrijfstak waar tienduizenden mensen op straat komen door falende politiek.
  Dat de maak-industrie in het verdomhoekje zit komt doordat er in Den Haag totaal geen gevoel meer is met echte arbeid. Onze politici rollen vanuit de actiegroepen en studentenverenigingen zo Den Haag in. De enige vuile handen die ze ooit gemaakt hebben was met het met het verorberen van een pizza.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links