Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Onderbetaling pakketbezorgers leidt tot criminaliteit'

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 RJ 80 29 januari 2021 11:29
  Vind de werkdruk die pakketbezorgers hebben de spuigaten uitlopen. Ze gooien je de pakketten nog net niet toe, als je de deur opendoet. Steeds vaker zetten ze het pakket neer en rennen ze terug hun autootje in en kijken nog even of iemand opendoet en scheuren dan weg. Kwestie van tijd voordat er in een woonwijk eens flinke ongelukken met kids bijvoorbeeld gebeuren door de 'productie'druk van pakketbezorgers.

  Ik vind ook dat er een ondergrens moet komen, zodat er ook betaalbaar paal en perk kan worden gesteld wat een bezorger op een dag 'moet' leveren van de baas. Dit komt de veiligheid in de samenleving ten goede, en daar ben ik als consument best bereid voor een eerlijke prijs te betalen.

  Ander puntje is dat consumenten ook bij zichzelf te rade mogen gaan dat als ze online bestellen, dat dan niet perse de dag erop geleverd hoeft te worden in de meeste gevallen. Daar kunnen de online diensten ook wel eens wat aan doen. Als ik een stofzuiger nodig heb, dan is het best ok als dat overmorgen of nog een dag later geleverd wordt. Zolang het geen medische dingetjes zijn of zaken die je echt direct nodig hebt, mag men daar best wat beter bij stilstaan. Dit zou ook een stuk kunnen schelen in de planning voor al die bezorgers, nog niet gesproken over de mensen die in die distributiecentra werken en met spoed snachts je oorbellen klaar moet maken voor verzending omdat je die graag voor 12-en bezorgd wil hebben….

  Mijns inziens is dit nog een onvolwassen markt, maar omwille van maatschappij moeten er snel palen en perken komen om excessen te voorkomen (veiligheid op weg voor iedereen, en werkdruk in de sector). Van mij mag het best wettelijk geregeld worden dat er extra betaald moet worden voor zendingen met zeer korte levertijd. Als je het echt heel snel nodig hebt kan je ook nog altijd zelf op de fiets of in de auto stappen… we zijn meer en meer verwend van gemak over de rug van anderen.
 2. forum rang 8 drooglegging 29 januari 2021 11:37
  80 cent per adres, ik heb het laatst gevraagd aan een bezorger die desperaat zijn laatste pakjes kwijt moest raken, een no show doet geen centjes en gaat terug naar een Primera ofzo.

  Ik nam het pakje bij uitzondering aan, het was rond 19.00 uur, karma bouw je op.

  Heb wel de indruk dat je meerdere soorten pakjes hebt, een Aplle I Phone kun je natuurlijk niet in de tuin achterlaten, Zalando en kleding kun je gewoon in het trappenhuis gooien, gradaties dus.

  Mogen ze eigenlijk wisselen van chauffeur? de een haalt het "netjes" op bij het DC, de ander op de bus doet later het zware werk en ruimt snel het busje uit.
 3. forum rang 8 drooglegging 29 januari 2021 11:45
  Amazone op Schiphol heeft al aannemers gecontracteerd, zal me benieuwen wie de onderaannemers worden(-2 duppies per adres)

  Dit wordt een race naar de bodem, als consument moet je toch ook zelf nadenken: is dit nog wel normaal en verantwoord.
  Ik wil best betalen, 4 duppies goedkoper maakt het verschil niet, maar de leeghoofdige kledingkoper wil nog voor 16.00 uur het nieuwe jurkje in ontvangst nemen en denkt zeker niet na over het hoe en wat waar dat pakketje allemaal voorbij komt.
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

4,180 21 sep
-0,038 -0,90%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links