Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Opnieuw miljarden extra voor ondernemers, ook starters geholpen

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 b.west.invest 21 januari 2021 17:57
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 21 januari 2021 17:49:


  [...]

  Ik sla aan op de opmerking over “de reserves en de pensioenpotjes van de ondernemers lopen leeg”

  Reserves en pensioen zijn twee totaal verschillende zaken. Je kunt fiscaal niet zomaar ongestraft aan een pensioen “zitten” (denk bijvoorbeeld aan revisierente). Ga er dus van uit dat je, met de bedoeling om je verhaal wat kracht bij te zetten, de bocht wat scherper genomen hebt dan strikt noodzakelijk.
  Helaas ook niet goed geïnformeerd, onze oud minister (k)wiebes , heeft ervoor gezorgd dat 80 % van de ondernemers zijn pensioenpot heeft opgenomen , dit door exorbitant hoge rekenfouten , geschat 5000 euro per ondernemer .
 2. WijHetVolk 21 januari 2021 18:34
  quote:

  koekwous schreef op 21 januari 2021 13:54:


  [...]

  Ja hoor. Op een of andere manier zorg ik er wel voor dat ik geld verdien, ook in Zimbabwe of Montenegro. Je kunt ook flink besparen op je vaste lasten. Je kunt ook een ziek kind krijgen, een dementerende moeder, je wilt minder werken etc etc waardoor je minder gaat verdienen. Ondernemen is risico. Met corona nu of een andere reden. Ik snap wel wat u zegt, maar ik walg ervan dat veel mensen nu hun hand ophouden terwijl er meerdere manieren zijn om zelf wat geld te verdienen, maar nee dat is beneden mijn niveau; je bent toch ondernemer, je wilt het toch zelf doen allemaal?. Ook in corona, ook met een overstroming, ook met blikseminslag. Succes met uw bedrijf!


  Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Meer zelfredzaamheid zou meer gepromoot moeten worden. En het letten op de uitgaven is waarschijnlijk nog belangrijker dan het letten op de inkomsten.

  Waar je wel in een land als Nederland tegen aanloopt zijn de gevolgen van de "verzorgingsstaat" Zowel de ondernemer en als de werknemer zijn verplicht bij te dragen aan ...(diverse verzekeringen) door o.a. de premies die worden ingehouden. In uw geval zou u uitgezonderd moeten worden van die inhoudingen. Aangezien dat hoogst onwaarschijnlijk is dat dat ook daadwerkelijk het geval is blijkt nu dat uw trots groter is dan uw ondernemend vermogen.

  En dat wij westers opgevoede personen ons wel even zouden kunnen bedruipen in het buitenland is in heel veel gevallen een utopie. In veel landen mag je als buitenlander niet werken (ongeveer zelfde systeem als in o.a. NL) en als je dan mag werken kan zijn de verdiensten aangepast naar lokale inkomsten (voor ons heel laag)
  In een land als bv de Filipijnen, is gezien de strikte maatregelen, het helemaal niet meer mogelijk om iets te verdienen omdat daar iedereen verplicht binnen moet blijven
 3. eltollo 21 januari 2021 22:41
  quote:

  Blenheim schreef op 21 januari 2021 14:55:


  [...]

  Terechte vraag. Omdat de ondernemers nu in korte tijd een veel grotere inkomensval doormaken dan bijstandsgerechtigden. Normaal gesproken ga je in jaren van werk naar WW en dan bijstand. Nu is het vrij abrupt van het ondernemersinkomen naar niets. En dat, terwijl er voor zowel de zaak als privé vaste kosten doorlopen. Dat is niet op te brengen in die huishoudens. Nu zou er wel een soort grens aangegeven moeten worden om excessen te voorkomen, maar de huidige regel brengt teveel gezinnen in de problemen.


  Ik betaal nu bijna 35 jaar WW premies. Wie ervoor kiest dat niet te doen moet zelf voor buffer zorgen.
 4. Steffy 22 januari 2021 09:28
  quote:

  Blenheim schreef op 21 januari 2021 13:54:


  "Het beste is zoveel mogelijk schulden hebben." Allemachtig , soms begin ik te twijfelen aan de actuele werking van het Darwinisme, zoveel domheid zou toch niet moeten worden voortgezet in de genenpoule. En dat geldt ook voor u heer Koekwous.


  U rukt 1 zin uit zijn verband in een poging om Koekwous en mij belachelijk te maken.
  Hiervoor heb ik de NOK knop ingedrukt.
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links