Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kans op pensioenkortingen komende jaren heel reëel'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

76 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 januari 2021 20:33
  quote:

  Joris Bohnson schreef op 20 januari 2021 12:10:

  [...]
  ...
  De pijn wordt niet gelijk verdeeld, de gepensioneerden janken alleen harder en geven populistisch de rekenrente en de ECB de schuld..
  Wat is er populistisch aan het de schuld geven aan de rekenrente, DNB en ECB?

  Overigens janken werknemers, pfn en werkgevers tegenwoordig harder over de hoge premies dan de murw geworden gepensioneerden over hun al vele jaren onnodig bevroren of zelfs gekorte uitkeringen.

 2. [verwijderd] 20 januari 2021 20:37
  Dat je 4 miljard euro kunt vergokken zonder gevolgen is typisch Nederlands volklore.

  Maar ach! als het goed ging mocht de onderaannemer 1,2% commissie pakken op "behaalde resultaten"

  4.000 miljoen euro vergokt van zorgmedewerkers, dat zijn heel wat bloemetjes, 500 euro enveloppen als blijk van waardering, 4% CAO verhoging voor de komende 8 jaar, 37.000 IC bedden en nog heel veel meer.
 3. Joris Bohnson 20 januari 2021 20:42
  quote:

  Beperktedijkbewaking schreef op 20 januari 2021 20:33:

  [...]
  Wat is er populistisch aan het de schuld geven aan de rekenrente, DNB en ECB?

  Overigens janken werknemers, pfn en werkgevers tegenwoordig harder over de hoge premies dan de murw geworden gepensioneerden over hun al vele jaren onnodig bevroren of zelfs gekorte uitkeringen.

  DNB ECB zijn onderdeel van een veel groter spel namelijk een wereldwijde currency war. Nederlandse pensioenen en het Nederlandse pensioenen zijn collateral damage.

  Je hebt het over hedgen, een hypotheek is een prima hedge tegen een leeglopend pensioen. Wat storender Is zijn de spindoctors, FNV etc die met deze feiten fake News de wereld in slingeren.

  Jij haalt FTK aan maar het grappige is dat dat een constante is die door allen is afgesproken... wat ik schadelijker vind is dat als de uitkomsten niet kloppen dat de formule niet wordt aangepast maar het antwoord wordt verbasterd.. waardoor hele kuddes met gepensioneerden al beginnen te fulmineren terwijl ze alleen de gedirigeerde krantenkoppen van FNV napraten...

  Rekenrente boe boe, geen indexatie boe boeee... geld naar Italië wat door de pensioenfondsen indirect betaald wordt driewerf boe!, de gelden worden overgeheveld boeee boeee. Zucht
 4. Joris Bohnson 20 januari 2021 20:52
  quote:

  VforVermogen schreef op 20 januari 2021 20:48:

  Laat het er echt een tot komen: korten.

  Blijf de rekening niet door doorschuiven.

  De nieuwe generatie krijgt het al lastig zat ivm vergrijzing en vergroening.
  gewoon respect voor je ouders hebben en hopelijk krijg je het liever later dan eerder.
 5. [verwijderd] 20 januari 2021 21:33
  quote:

  Joris Bohnson schreef op 20 januari 2021 19:47:

  [...]dus geen lulverhaal.. je moeder heeft nooit pensioen opgebouwd. Zeg dat dan meteen waarom e haar er dan bij haalt ....

  Dat je moeder een zwaar leven heeft gehad en dat de omstandigheden haar hebben genoopt om geen pensioen op te bouwen maar jou goed in de wereld te zetten siert haar. Helaas snapt haar zoon niet zoveel van pensioenen en dat je moeder niets heeft afgedragen maar dat kan je haar niet kwalijk nemen.

  Ik neem niet aan dat je het over de AOW hebt want dan was haar aanwezigheid in Nederland voldoende.
  Blabla. Je snapt echt niet waar het eigenlijk omdraait. Iedereen roept maar over korten etc. De meeste gepensioneerden uit de onderlaag van onze geweldige maatschappij hebben niet of nauwelijks pensioen. Hen korten is eigenlijk killing, De rijke gepensioneerden die lachen om het korten want die hebben het pensioen helemaal niet nodig. Zij hebben door verschillende manieren eigen vermogen opgebouwd bijv door een onderneming opgezet te hebben, vroeg zijn gaan beleggen, gestudeerd waardoor een goede functie en snel vermogensopbouw hebben kunnen doen. En er is een groep die het gewoon erven. Ik kan het weten want ik ben ruim 30 jaar hun financiële adviseur geweest, Dus hang nu geen lulverhalen op want heel veel ouderen kunnen niet rond komen. Ga maar eens kijken wie tegenwoordig de post bezorgd en/of een krantenwijk loopt.
 6. [verwijderd] 21 januari 2021 09:35
  quote:

  drooglegging schreef op 20 januari 2021 20:27:

  "Afkortingen als FTK, AG, RTS of VPV kennen ze niet"

  Dat is juist het probleem, de members van de fondsen en veel lezers hier zitten niet op moeilijke termen te wachten, ze willen heldere Jip en Janneke taal uitleg.

  Wat leg ik in, hoe lang doe ik mee, wat krijg ik gestort?

  Is er niet ergens een (oud) ambtenaren forum waar "specialisten" kunnen brainwaven op enig nivo?
  Ik heb het werkelijk zo vaak in jip en janneke taal proberen uit te leggen aan mensen. Enkel zijn sommige zaken niet zomaar 'simpel' uit te leggen. Probeer risk matching maar eens uit te leggen als mensen vast zitten in 'rendement is 8%, waarom 1% rekenrente'. Om het antwoord daarop te snappen moet je de basis van riskmanagement en pensioenrekenkunde snappen. Om dan het bovenstaande, '6 woorden', uit te leggen, ben je snel een kwartier verder. Na een minuut haken de meesten al af.
 7. [verwijderd] 21 januari 2021 10:44
  quote:

  BBosman schreef op 21 januari 2021 09:35:

  [...]Ik heb het werkelijk zo vaak in jip en janneke taal proberen uit te leggen aan mensen. Enkel zijn sommige zaken niet zomaar 'simpel' uit te leggen. Probeer risk matching maar eens uit te leggen als mensen vast zitten in 'rendement is 8%, waarom 1% rekenrente'. Om het antwoord daarop te snappen moet je de basis van riskmanagement en pensioenrekenkunde snappen. Om dan het bovenstaande, '6 woorden', uit te leggen, ben je snel een kwartier verder. Na een minuut haken de meesten al af.
  pensioenadviseur is echt een moeilijk vak. Het komt ook dat het pensioen zo ingewikkeld is en het bij de meeste mensen gewoon niet leeft. Ja , pas als je net met pensioen gaat en dan komt ook de verbazing over het tegenvallende pensioen naar boven. Dat was al in mijn actieve werkzame tijd. Ik was blij dat ik mijn eigen vak : beleggingen naar behoren kon uitvoeren en als er een pensioen vraagstuk leefde bij de relatie nam ik altijd een pensioenspecialist mee. Veel geleerd van mijn collega en hij van mij (haha) . Bosman, het is ook haast niet gewoon uit te leggen en het klopt de spanningsboog bij de toehoorders is gelijk aan die van kleine kinderen: kort. Toch respect dat je het probeert. grt
 8. Joris Bohnson 21 januari 2021 21:00
  quote:

  bravo schreef op 20 januari 2021 21:33:

  [...]

  Blabla. Je snapt echt niet waar het eigenlijk omdraait. Iedereen roept maar over korten etc. De meeste gepensioneerden uit de onderlaag van onze geweldige maatschappij hebben niet of nauwelijks pensioen. Hen korten is eigenlijk killing, De rijke gepensioneerden die lachen om het korten want die hebben het pensioen helemaal niet nodig. Zij hebben is een groep die het gewoon erven. Ik kan het weten want ik ben ruim 30 jaar hun financiële adviseur geweest, Dus hang nu geen lulverhalen op want heel veel ouderen kunnen niet rond komen. Ga maar eens kijken wie tegenwoordig de post bezorgd en/of een krantenwijk loopt.

  wat heeft dit met pensioenen te maken en met korten? Je komt met een huilie verhaal.

  Overigens is het zo dat als je als kwetsbare gepensioneerde wordt gekort dat weer wordt gecompenseerd door het krankzinnige systeem waarbij gepensioneerden die WEL hebben gespaard geen compensatie krijgt maar de flierefluiter die zijn halve leven aan de Schultenbrau heeft gehangen en geen of weinig pensioen heeft geen afvalstoffen hoeft te betalen, waterschapsbelasting huursubsidie krijgt etc etc...

  Dat je vier sterren mee krijgt is dat er genoeg oldtimers hier zitten die mijn bloed wel kunnen drinken en al jouw onzin als zelfde generatie als goed zo! dat zal hem leren support geven! Als jij financieel adviseur bent geweest snap ik waarom destijds al die onzin producten destijds werden verkocht waar jouw generatie ontieglijk mee op zijn bek is gegaan.

 9. Joris Bohnson 21 januari 2021 21:04
  quote:

  bravo schreef op 21 januari 2021 10:44:

  [...]

  pensioenadviseur is echt een moeilijk vak....Bosman, het is ook haast niet gewoon uit te leggen en het klopt de spanningsboog bij de toehoorders is gelijk aan die van kleine kinderen: kort. Toch respect dat je het probeert. grt
  zo dus dat was je opvatting als mensen. Bij jou binnen kwamen... lekker hooghartig... kom je bij jou binnen had je van te voren al een idee dat ze een spann8ngsboog hadden van kleine kinderen...

  Misschien had je wat minder saai het moeten vertellen, hadden ze niet na vijf minuten al naar buiten gekeken....
 10. [verwijderd] 21 januari 2021 23:12
  quote:

  Joris Bohnson schreef op 21 januari 2021 21:04:

  [...]zo dus dat was je opvatting als mensen. Bij jou binnen kwamen... lekker hooghartig... kom je bij jou binnen had je van te voren al een idee dat ze een spann8ngsboog hadden van kleine kinderen...

  Misschien had je wat minder saai het moeten vertellen, hadden ze niet na vijf minuten al naar buiten gekeken....
  Helaas voor jou je begrijpt het verkeerd of je wilt het niet begrijpen. Op ons niveau van adviseren en het type klanten gingen we met meerdere specialisten naar de klant. Niets hooghartig. Die spanningsboog is gewoon een gegeven. Ben 15 jaar free Lance docent geweest in de financiële wereld en dan is een de spanningsboog bij het te behandelen onderwerp van essentieel belang. Is niets hooghartig aan. Of begrijp ik jou nu verkeerd?
  Bij onderwerpen zoals pensioen was het niet hoog, was voor vele klanten te saai of te ingewikkeld. Bosman noemde dat in zijn post en ik beaamde dat. Niets meer of minder. Maak er geen WO 3 van aub.
 11. [verwijderd] 21 januari 2021 23:13
  quote:

  Joris Bohnson schreef op 21 januari 2021 21:00:

  [...]wat heeft dit met pensioenen te maken en met korten? Je komt met een huilie verhaal.

  Overigens is het zo dat als je als kwetsbare gepensioneerde wordt gekort dat weer wordt gecompenseerd door het krankzinnige systeem waarbij gepensioneerden die WEL hebben gespaard geen compensatie krijgt maar de flierefluiter die zijn halve leven aan de Schultenbrau heeft gehangen en geen of weinig pensioen heeft geen afvalstoffen hoeft te betalen, waterschapsbelasting huursubsidie krijgt etc etc...

  Dat je vier sterren mee krijgt is dat er genoeg oldtimers hier zitten die mijn bloed wel kunnen drinken en al jouw onzin als zelfde generatie als goed zo! dat zal hem leren support geven! Als jij financieel adviseur bent geweest snap ik waarom destijds al die onzin producten destijds werden verkocht waar jouw generatie ontieglijk mee op zijn bek is gegaan.

  Ben je gefrustreerd?
 12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 januari 2021 17:11
  quote:

  VforVermogen schreef op 20 januari 2021 20:48:

  Laat het er echt een tot komen: korten.
  Blijf de rekening niet door doorschuiven.

  De nieuwe generatie krijgt het al lastig zat ivm vergrijzing en vergroening.
  Je vergelijkt appels met peren. Ik ben het met je eens dat jongeren (denk bv. aan starters op de woningmarkt) het op diverse gebieden moeilijk hebben of gaan krijgen, maar niet ohgv pensioenen.

  Men beseft gewoon niet wat voor een geweldig groot geldschip er aan het doorschuiven is. Ook als er geen cent meer bij zou komen, zijn de gezamenlijke pensioenpotten op dit moment goed voor ca 45 jaar uitkeringen op het huidige niveau (direct te checken op de DNB-site).
  In werkelijkheid komt er natuurlijk wel geld bij, door de premie-inkomsten (vanaf vorig jaar hoger dan het totaal van de uitkeringen) en de beleggingsrendementen (ook al zullen die mogelijk wat lager zijn dan in het verleden).

  In feite zal het jaartotaal van de uitkeringen de komende 15-20 jaar niet of nauwelijks meer stijgen, afgezien van eventuele indexatie (maar dat lijkt voorlopig niet aan de orde te zijn). Dat komt omdat de babyboomers, de 'bult' in de demografische grafieken, langzaam aan beginnen te overlijden. Dat proces is nu begonnen en gaat nog jaren door. Dat betreft allen geboren voor 1955, of iets ruimer gerekend: voor 1965.

  Als je met 'vergrijzing' de stijgende levensverwachtingen bedoelt, dat proces lijkt vanaf ca 2015 wat te stagneren (nog afgezien van corona). De geringe stijging die er nog is leidt slechts tot een relatief kleine toename van de post pensioenverplichtingen op de balansen van de pfn.

  Jongeren hoeven zich geen zorgen te maken over hun pensioenen, het is op niets gebaseerde paniekzaaierij. Veel meer zou hun frustratie zich moeten richten op de huidige idiote rekenregels en absurde rekenrente.

  Omdat er verkiezingen aan komen nog het volgende. Meerdere 50PLUS moties in de afgelopen jaren om de rekenrente te verhogen tot een reële en toch zeer prudente 2%, werden slechts gesteund door PVV, SP, FvD, 50PLUS, Denk en soms GL.

  De overige kabinets- en gedoogpartijen negeerden de bovengenoemde cijfers en volgden minister Koolmees in zijn chantagetactiek om ons prima pensioenstelsel te vervangen door een systeem dat beter past bij het denken van D'66-yuppen.

 13. forum rang 4 vreemdvermogen 23 januari 2021 06:59
  Ik hoop dat 50plus nu eens een serieuze partij wordt nu clowntje Krol en ratje Dales zijn vertrokken. Het debat moet in de 2e kamer prominent op de agenda staan.Helder gevoerd worden en begrijpelijk naar de mensen toe.
  Zoveel geld in kas en al ruim 10 jaar geen indexering en nu weer angstzaaierij en dreiging met korting vanwege die vermaledijde rekenrente. De pensioengerechten hebben deze rente niet veroorzaakt maar worden er wel op afgerekend.
  Het zal er nog wel van komen dat we solidair moeten zijn met de pensionados in de zuidelijke lidstaten van EU en dat pensioenfondsen leeggeplunderd worden.
76 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links