Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Betalen voor je spaargeld wordt steeds meer gemeengoed'

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 9 januari 2021 11:25
  DNB komt altijd met voorstellen die goed zijn voor de gemeenschap in Nederland; in dit geval o.a. dat huurders naar verhouding veel meer betalen dan eigen woning bezitters.
  (zie de bestorming van banken naar hypotheken in 2020)
  Dat is gewoon een schande, die recht getrokken moet worden.
 2. [verwijderd] 9 januari 2021 12:17
  Belachelijke scheeftrekkingen zo lang in stand houden en dan zo vaak mogelijk normaal gaan noemen zodat de massa het ook normaal gaat vinden.

  Maar het is natuurlijk compleet belachelijk en veroorzaakt ernstige gevaren voor normale mensen.

  Maar dat zal de elite worst wezen, blijkbaar.

  Rente moet zowiezo nooit negatief zijn en als het resultaat dan nog niet bereikt is dan is wat er gedaan wordt niet effectief en dan moet je wat anders verzinnen en niet het 2 keer 4 keer 50 keer zo groot gaan doen en dan wel hopen dat het goed gaat terwijl je overduidelijk signalen ziet dat het hopeloos de verkeerde kant op gaat met al die overduidelijk bubbles in bijna alle assets en andere zaken waar je geld in kan pompen zoals kunst en bitcoin.
  Alleen goud lijkt imuun omdat bitcoin het nieuwe goud wordt genoemd.

  Als dat al niet genoeg signaal opzich is.....

  Maar ook bitcoin wordt normaal gemaakt omdat er dagelijks x keer over geschreven wordt en net als andere luchtbellen er niet gesproken wordt over de fundamenten (die er niet of nauwelijks zijn) maar alleen maar koersdoel verhoging koopadvies koersdoel verhoging etc etc en iedereen er maar achteraan.

  Tesla vs de waardering van alle andere autoproducenten bij elkaar. Veel duurder maar slechts 1/50ste van de omzet en slechts winstgevend aam co2 rechten handel en niet op autos.
  Dan kun je wel meer autos gaan maken....

  Profiteer er van zolang als je kan als je het kan, heb medelijden met de rest and brace for impact.
 3. [verwijderd] 9 januari 2021 12:34
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 9 januari 2021 12:22:

  [...]

  Treffender kan het niet verwoord worden. Het is de kern waar het om draait.

  AB !
  Het is natuurlijk een symptoombestrijding, want het financiële systeem loopt op de laatste benen. Zoals met alle uitwassen en mislukkingen van overheden en beleidsmakers, wordt er gedaan alsof de ongewilde situatie helemaal normaal is. En de MSM doet mee met dat toneelstuk. We zullen gaan zien hoelang het nog duurt.
 4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 9 januari 2021 13:04
  Het kapitalisme stevent af op een "Great Reset". De overheden zitten gevangen in mega schulden en moeten de rente wel laag houden. Ongedekt geld wordt massaal bij gedrukt op jaja papier en is puur en alleen nog een tijdelijk iets en wordt steeds meer gedigitaliseerd. Puur vertrouwen in de overheden en centrale banken, die je nu zelfs straffen als je er te veel van hebt. De overheden lenen en verdienen zelfs met die negatieve rente. Waarom wordt het spel amper doorzien? De rente manipuleren ze onder het nulpunt noem ik het maar, en zal echt heel lang zo blijven duren. Waarom? Omdat bij sterk oplopende rente juist diezelfde overheden in de problemen komen met hun mega schulden. Inflatie cijfers publiceren is ook een spel op zich. Het is maar net wat je meeneemt en meet. Het vertrouwen in overheden die meer en meer van hun beleid en visie achterhouden of manipuleren, neemt zienderogen af. Niet voor niets winnen bv. alternatieve kanalen zoals de bitcoin waar ze maar moeilijk vat op krijgen. De Great Reset zit er echt aan te komen, centrale banken zijn zelf druk bezig met crypto's en de vraag is of men straks deze centrale banken dan wel gaat vertrouwen, als ze worden geholpen door overheden die rigoureus straks een grote schoonmaak in geld/bezit willen gaan doorvoeren. Ik kan hier bladen vol over schrijven, heb me hele leven in de geld en kapitaalmarkt gewerkt en doorzie mogelijk iets meer dan de gemiddelde ziener ;-) Laat de (loon)slaven eerst geld verdienen en dan beboeten ;-) Jaja wat een wereld en de grote ommezwaai is pas net begonnen.
 5. [verwijderd] 9 januari 2021 14:09
  Er gaat zeker Een Knal komen, maar alles zal in het niets verdwijnen in vergelijking met COVID-19

  Waar het virus meer dan een jaar nodig heeft zal de Master Reset eerder hooguit enkele maanden duren.

  Over drie(3) maanden zijn er 10 kerels in de VS die >$200 miljard doen, p.p. dus!
  Weliswaar niet in directe cash, maar wel in assets die snel cash gemaakt kunnen worden.
  Gelukkig zit er geen negatieve rente op aandelen, misschien wel een idee voor later!
 6. forum rang 8 Lepre Chaun 10 januari 2021 08:10
  De drie grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO hanteerden al hetzelfde negatieve rentepercentage. Zij verlaagden de grens voor negatieve rente.

  Zij verlaagden de grens voor negatieve rente. Bij Rabobank en ING geldt dat voor een saldo van 250.000 euro.

  . Bij ABN AMRO gaat het om de spaarcenten boven de 500.000 euro.

  lekkers overstappen dan naar ABN en neem er gelijk nog een produkt bij dan van Ze .

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links