Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DNB: belasting over eigen huis moet gelijk zijn aan spaartaks

Reacties

185 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 @iPlof 11 januari 2021 14:45
  Woonlasten voor Amsterdammers nemen bovengemiddeld toe
  In heel Nederland zullen huiseigenaren en huurders meer moeten betalen aan lokale woonlasten. Vooral in Amsterdam, waar de lasten bovengemiddeld toenemen. Huurders zijn jaarlijks 67 euro meer kwijt, huiseigenaren 106 euro.
  www.parool.nl/amsterdam/woonlasten-vo...

  Volgens de knotsgekke redenering van Knot moeten nu huurders dus juist extra betalen want die 'profiteren' ten opzicht van eigenaren...
 2. knax63 13 januari 2021 17:36
  Een huis is ook een consumenten goed en geen spaar object. Je kan het geld er niet makkelijk uit halen. Op straat gaan wonen is geen optie. Huurders sparen vaak niet op andere manier.
  Door rente te verlagen is enorm veel verschuiving richting onroerend goed ontstaan. Wie is nu de oorzaak en snapt het gevolg. Dadelijk als, rente omhoog gaat gaat huizen prijzen daken en dan spaar je niet maar lever je in. Dan gaan alle huizen weer de verkoop in. Zeker...

  Ik zeg altijd de waarde van een huis is dat je erin kan wonen maar dat zijn we met ze alle vergeten...

  Bezit word gestraft. Ik noem het legale diefstal van overheid van zijn eigen burgers.

  Zolang overheid geen orde op zaken stelt bij uitgaven dan ken je niet oplossen door oneindig ophalen bij burgers. Woon quote is van 20a30% gestegen naar 50a60% van inkomen. Dan houd je weinig over voor de rest van uitgave en daarom daalt consumenten uitgave daaraan.
 3. knax63 13 januari 2021 18:00
  quote:

  objectief schreef op 7 januari 2021 19:57:

  [...]

  Nee, het is juist heel begrijpelijk. De eigen woning is een goudmijn gebleken de laatste tien/twintig jaren en tegen alle verwachtingen blijft dat zo. NB. de hypotheekaanvragen rijzen de pan uit en eveneens de vraag omdat de financiering (bijna) niks kost.

  Die winst mag best afgeroomd worden met de VHR en het is ook de beste weg om wat van die miljarden subsidies terug te krijgen. Je moet het halen waar het zonder pijn mogelijk is.
  Zonder pijn is niets. Eerst huiskopen en 2x terug Betalen aan de bank via rente. Hypotheek aftrek is door overheid verzonnen. En is niets anders dan koop subsidie. Iedereen moet eigen huis hebben. Effect is dat rente kosten deels door overheid word betaald en via belastingen worden terug gehaald.

  Schaf hele aftrek af en verlaag tegelijkertijd belasting zodat totaal kosten voor wonen per saldo niet veranderd.

 4. Scheefhuurder 14 januari 2021 22:20
  De enige die garen spint bij dit voorstel is de overheid: verrijking van de staatskas! Woningbouwverenigingen dumpen sociale woningbouw in de verkoop. Niet als kans voor starters om toch tegen een redelijke prijs een koopwoning te bemachtigen. Nee, zij worden overboden door beleggers die doorverhuren. DNB open uw ogen en probeer de woningmarkt te begrijpen, of schoenmaker blijf bij uw leest. Maar is dit wel een standpunt van DNB als organisatie of van een hooggeplaatste medewerker zoals dhr. Knot? Eigen woningbezit op 1 lijn stellen met de spaartaks is onbegrijpelijk en niet uit te leggen. Zo ook de spaartaks zelf: er lag al een plan voor het ontzien van spaarders in deze jaren van 0% rente. Dat is met 1 pennestreek van tafel gehaald door Vijlbrief (ook D66!) op basis van dubieuze argumenten. Vermogensopbouw (eigen woning en sparen) is al lang niet meer een rechtse hobby, het is pure noodzaak voor miljoenen landgenoten als aanvulling op de onder druk staande pensioenen tgv. het zero rente- en stimuleringsbeleid van de ECB. En datzelfde rentebeleid is een belangrijke oorzaak van de stijgende huizenprijzen. Stijgingen waar een huizenbezitter zelf ook niet op zit te wachten. Pak liever de directe oorzaken aan ipv. via slinks belastingbeleid: ga huizen bouwen, haal de bureaucratie weg, laat de rente weer naar marktconform gaan, leer eens van landen waar huur en koop wel beter in evenwicht zijn (DL). Maar dit is nu precies waar politiek èn DNB onmachtig in zijn! Samengevat gaan we met dit plan langs drie wegen gepakt worden: belastingen op eigen huis, spaargeld en de negatief wordende rente. Overigens lees ik net dat de vrije huurprijzen zakken.....
 5. forum rang 6 Krentenmenten 15 januari 2021 06:18
  Fascinerende reacties! . Zowel van de voor- als van de tegenstanders. Het legt maar weer een bloot dat de samenleving NIET maakbaar is. Ten tweede; Hoe meer regels, hoe minder wendbaar, hoe lastiger de oplossingen worden en des te hoger de toetredingsdrempel wordt gelegd!
185 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links