Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Interne discussies bij UBS over vervolging topman Ralph Hamers'

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Banana 22 december 2020 17:56
  Nou, als een CEO van een bedrijf persoonlijk moet boeten voor de bestuurlijke beslissingen die genomen werden dan wacht ik met spanning af of bij de toeslagenaffaire bij de belastingdienst de CEO ook persoonlijk moet boeten. Het is toch verboden om mensen zo door de mangel te halen?
  De banken hebben destijds van de regering de antiwitwas taak toebedeeld gekregen maar de tools om dat te doen die komt niet zo maar. Ook de gegevens van wie nou crimineel is en derhalve mogelijk ook een criminele rekening heeft, die gegevens krijgt men niet zo maar. ING was trouwens nog bezig om de lening van de overheid van 10 miljard terug te betalen, want die werd verstrekt met een “woekerrente” van 8% ! ING moest trouwens ook winstgevend zijn enz.
  Er is veel haat jegens de goed verdienende bankiers, okay, doch eerlijkheidshalve dacht k dat de OM destijds geen reden zag om het bestuur van ING aan te klagen ( kennelijk zag men daar geen overtreding van de wet in). Als nu toch een persoonlijke vervolging komt dan zou dit ook consequenties moeten hebben voor het OM. Die hebben dan zitten te slapen.
  Ook andere CEO’s zouden persoonlijk aangeklaagd moeten worden. Met name diegenen die al weten dat er sprake is van witwaspraktijken maar niet voldoende tegengas hebben gegeven. Of de belastingdienst die hiervan wist maar niet voldoende iets tegen gedaan heeft ( want het witwassen wordt nog steeds gedaan en bijvoorbeeld zou men de handel van cryptomunten onder de loep moeten nemen. Het vervolgen van Hamers kan een politiek gebaar zijn, of het nou lukt of niet, dat is dan punt 2.
 2. sebpb 22 december 2020 21:23
  even mij helpen de tijdlijn een beetje helder te houden....... die "woekerrente" van 8% was toch uit een tijd dat die arrogante Tilmant de boel naar de kloten had geholpen, met z'n arrogante mond wel anders uit Nederland zou vertrekken, om vervolgens met hangende pootjes bij Wouter Bos aan te kloppen voor wat centen om de boel draaiend te houden. 8% in 2009 was niet héél erg verkeerd.

  Vervolgens is alles zo'n beetje in het tijdperk Hommen terug betaald, daar is geen scheef woord gevallen over de CEO in die tijd.

  Hamers komt, negeert waarschuwingen van de COO. Wil extra salaris want oh oh oh hét intellect zou eens naar het buitenland kunnen verkassen en voila, 750 miljoen boete en de waarheid komt boven tafel dat hij welbewust de andere kant op heeft gekeken.
  En dan mogen we van jou het niet over bankiers hebben en halen we de ratten van de belastingdienst erbij????

  Misschien zit ik er naast hoor, maar figuren als hamers horen niet aan het roer van een systeembank, laat ze lekker start-ups naar de beurs brengen of zo maar houd ze ver van een bank vandaan
 3. erjee-ff 23 december 2020 12:37
  quote:

  sebpb schreef op 22 december 2020 21:23:

  Misschien zit ik er naast hoor, maar figuren als hamers horen niet aan het roer van een systeembank, laat ze lekker start-ups naar de beurs brengen of zo maar houd ze ver van een bank vandaan
  Hoezo horen figuren als Hamers niet aan het roer van een systeembank? En wie dan wel?

  Laten we wel zijn, ABN Amro heeft achtereenvolgens een politicus en een ambtenaar gehad, en heeft nu een accountant aan het roer. Wil je zeggen dat het daar zo fantastisch gaat dan?

  Het lijkt me een vrij eenvoudige situatie. OM zag geen reden tot vervolging over te gaan, en is nu gemaand dat alsnog te doen. Vraagstelling is dan: zijn er door Hamers strafbare feiten gepleegd, of heeft hij die gefaciliteerd. Dan moet je je afvragen of Hamers had kunnen weten van te kort schietende witwascontrole (waarschijnlijk wel), of hij dat ook wist (waarschijnlijk wel) en of dat aantoonbaar is (waarschijnlijk niet).

  Dat er nu nog eens goed nagedacht wordt bij UBS over Hamers als topman lijkt me volkomen terecht. Immers, Hamers zal een deel van zijn aandacht moeten besteden aan de vervolging, aandacht die hij niet kan geven aan UBS. Het lijkt me dan verstandig dat de RvC nadenkt over scenario's, ook al steunen ze Hamers nu.

 4. Banana 29 januari 2021 13:58
  Als Hamers PERSOONLIJK moet boeten dan is het volgende slachtoffer dan de heer Zalm van ABN.
  En meneer Asscher dan, in verband met zijn rol bij toeslagenaffaire. En Wiebes?
  En doctoren die beslissen of men een oude patient met Covid maar moet laten doodgaan omdat er geen plaats is op intensieve care meer? Het laten doodgaan van iemand is toch bij de wet verboden? Deze dokter overtreedt dan de wet.
  De politie weet dat boeven geld witwassen en toch gebeurt het nog steeds en de top weet dat. Waarom worden deze dan niet PERSOONLIJK gestraft?
  Zo zullen er legio voorbeelden zijn. Men durft als CEO straks geen beslissingen meer te nemen die goed zijn voor het bedrijf, men neemt alleen beslissingen die volgens de wet wel kunnen en dan mag je blij zijn als je niks vergeet en dan pas komt het belang van het bedrijf enigzins om de hoek kijken. Van enige compromie is geen sprake. Eerst zich indekken.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links