Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Alle seinen op groen voor goed beursjaar 2021'

Reacties

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Hijskraan 20 december 2020 18:43
  De AEX staat op 625,25 punten. Dat is erg hoog. De hoogste stand ooit was rond 700 punten. Het lijkt me stug dat de AEX deze stand zal overstijgen.
  Ik zie hiervoor geen aanleiding.
  Ik denk dat tussen 625 en 700 de stijging van de AEX zal stoppen en er zal ongetwijfeld een aanleiding worden gezocht om de AEX te doen dalen.
  Dit is mijn visie op de AEX, maar uiteraard kan deze visie in de praktijk onderuit gehaald worden. De beurs is op dat punt niet te voorspellen, ook niet door de diverse deskundigen.
 2. sun666 20 december 2020 19:24
  Dit is vragen naar de bekende weg. Althans dat denk je dan. Wat dachten beide heren eind 2019. Dat is toch anders gelopen. Je kan net zo goed aan mij vragen of je volgend jaar miljonair wordt.

  Maar terug naar 2021. De centrale banken accepteren geen recessie méér. Elke neergang wordt neergeschoten met een bazooka van stimuleringsmaatregelen. Dit gaat nog max 5 jaar goed totdat we weer een echte recessie hebben waarvoor de centrale banken geen klip klare oplossingen hebben ala 2002/2003 en 2008/2009.

  5G dat is geen 2021 verhaal.....
 3. Mister_CK 21 december 2020 17:02
  quote:

  Mr.Windows schreef op 19 december 2020 13:30:

  [...]

  Bent u dokter? Heeft u iets meer informatie?
  Persoonlijk vind ik de maak en (goedkeuring) iets te snel. Andere levensreddende medicijnen (zoals voor kanker) duurt het jaren voordat het gemaakt/getest/en goedgekeurd wordt.
  Er is angst en ik ken van nabij ook coronagevallen (incl. sterfgevallen) dus ik bagateliseer geen griepje maar of "Het vaccin" gaat werken ik ook niet.
  Ik zou heel graag willen weten wat de medici van het medicijn nemen terwijl we in NL/wereld bijna naar toe willen je mag binnenkomen als je de prik gehad hebt.

  Dus hopelijk kunt u uw reactie vanuit een professionele blik toelichten.
  Een belangrijk verschil tussen een vaccin en een medicijn is dat vaccins eigenlijk heel simpel zijn en medicijnen veel complexer.
  Neem bijvoorbeeld filgotinib (dat net is "afgekeurd" door de FDA en is goedgekeurd in de EU en Japan). Filgotinib grijp in op het jak-stat pathway, wat een zeer complex pathway is dat in veel cellen voorkomt en vaak verschillende effecten heeft. Het speelt een rol bij ontstekingsprocessen, maar ook bij de vrechtbaarheid. Hierdoor kunnen er onverwachte bijwerkingen optreden. Verder zijn er ook eiwitten die op Jak1 (het target van filgotinib) lijken die misschien ook wel beinvloed worden door fillgotinib. Ook dit leidt mogelijk tot bijwerkingen.
  Kortom complex!!

  Een vaccin werkt doordat het een klein beetje van een virus toont aan het immuunsysteem, zodat het immuunsysteem weet hoe het virus eruit ziet en bij een besmetting snel zijn afweer kan opschalen om het virus snel te stoppen. Vaccins werken dus niet met hele complexe pathways, maar direct met cellen van je immuunsysteem. Hierdoor is de kans dat er bijwerkingen ontstaan heel klein (los van heel zwakke griepverschijnselen, omdat je een beetje van een ziektevewekker ingespoten krijgt).

  Afgaande op dit verschil, is het heel logisch dat een vaccin veel sneller goedgekeurt kan worden dan een medicijn dat op complexe processen ingrijpt. 1 jaar is echter wel heel kort, dus ik begrijp zorgen over de zorgvuldigheid vs de haast waarmee dit vaccin is geproduceerd en goedgekeurd. Er kunnen altijd nog tegenvallers komen. Het virus zou bijvoorbeeld veel slechter kunnen werken op mutaties van het virus, maar dat is speculatie. Ik denk dat we in dit geval vertrouwen moeten hebben in de expertise van medicijnen autoriteiten, en moeten hopen dat het goed gaat en blijft werken.

  PS. ik ben geen dokter, maar ik heb een BSc in Medisch Farmaceutische Wetenschappen, ik vrees dat je het daar voor nu mee zal moeten doen.
 4. Mister_CK 21 december 2020 17:06
  quote:

  z0n0p schreef op 19 december 2020 13:36:

  Het vaccin is gericht op COVID-19. Echter, in Engeland zijn mutaties van het virus geconstateerd waar het vaccin vermoedelijk niet tegen werkt. Nog onduidelijk is of het gemuteerde virus besmettelijker en/of ernstiger verschijnselen kent. Als dat wel zo is, helpt slecht een totale lockdown van een periode van 6 weken. Dat was in de middeleeuwen ook het enige wat hielp tegen bijvoorbeeld de pest. Dit is nog niet voorbij, vermoed ik.
  In de middeleeuwen hielp niets tegen de Pest. Tot de 19de eeuw gingen er in steden meer mensen dood dan er geboren werden. De enige reden dat steden groeiden was de massale migratie van het platteland naar de steden. De 2 varianten van de Pest hadden geloof ik ook een sterftegraad van 50% tot 70%. De rest van de mensen overleefden en werden immuun.
  De rest van wat je zegt is overigens speculatie. We weten nog niet of dit virus minder gevoelig is voor het vaccin. de 6 weken lockdown lijkt me ook uit de lucht gegrepen.
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links