Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brexitzorgen houden Europese beurzen in toom

Lees over dit aandeel ook

 1. 20 jun Chippers brengen AEX dicht bij record
 2. 20 jun ASMI aan kop in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. ABCtje 18 december 2020 16:10
  quote:

  geobeo schreef op 18 december 2020 15:44:

  [...]

  Bronnen zijn relevant wanneer we het over toetsbare wetenschappelijke feiten hebben. Onze discussie gaat niet over toetsbare wetenschappelijke feiten, maar over toekomstvoorspelling, propaganda en speculatie. Dat is het hele punt dat ik probeerde te maken. Zo kun je van de BBC natuurlijk verwachten dat ze anti-Brexit speculatie verkopen, want ze zijn overduidelijk politiek gezien anti-Brexit en zijn dat altijd geweest. Een voorbeeld van een bron die mijn punt bevestigd dat politiek gekleurde speculatie en toekomstvoorspellingen niets meer zijn dan dat.

  Je snapt niet wat ik bedoelde met luchtfietserij. Wat ik bedoelde is dat die 11% een voorspelling is. Van een bank. Ik geloof banken per definitie niet en voorspellingen van banken al helemaal niet. Je lijkt die 11% als feit te brengen, maar het is slechts een verwachting. Van een groepje mensen. Met een mening/gok/speculatie.

  Hier mijn bron voor de 9 %: www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/516...

  Het is RTL nieuws, maar je kunt in de gehele EU in alle kranten datzelfde cijfer lezen, want ze doen gewoon copy paste van het persbericht van de Europese commissie (lees: politiek gekleurd dus).

  En je stukje over huizenprijzen "Een kwestie van vraag en aanbod, maar niet van valutaschommelingen en importheffingen veroorzaakt door Brexit. "

  Maar natuurlijk. Ik weet niet of je het doorhebt maar de enorme stijging in huizenprijzen gebeurd ook buiten je Nederland-Engeland bubbeltje. Namelijk in de hele (Westerse) wereld. Wat heeft die wereld gemeen met de EU en VK? Nou: de centrale banken ervan zijn allemaal keihard geld aan het creëren uit het niets en overheden/bedrijven/rijkeren zijn dit geld keihard aan het lenen en uitgeven. Dat wordt ook wel inflatie genoemd en heeft met vraag en aanbod op de woningmarkt vrij weinig te maken. En ja, natuurlijk speelt er mee dat er in Nederland woningnood is, maar die was er 10 jaar geleden ook al. Dat is niet de hoofdreden van de gigantische stijgingen. Maar dat is slechts mijn speculatie.

  Dankjewel. Tovert een glimlach op mijn gezicht. :)
 2. forum rang 6 Plein777 18 december 2020 17:13
  Brexit : the uncivil War
  ===================

  NPO 2 HD Vandaag, 22:20 - 00:00

  1 u 40 min Drama

  Tijdens de zomer van 2016 voeren Britse politici campagne voor of tegen een brexit, terwijl achter gesloten deuren politieke adviseurs hun 'oorlogsplannen' bedenken. Een periode van roddels en verraad is het gevolg. Een fascinerende blik op een volksstemming die niet alleen de toekomst van het Verenigd Koninkrijk veranderde, maar ook de manier waarop er naar politici gekeken werd. | Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 16 jaar, programma bevat grof taalgebruik.
 3. forum rang 7 Kaviaar 18 december 2020 17:20
  Dan moet je uitgerekend een Fransman laten onderhandelen met de UK, over visserij.

  Gekker kan de EU het niet maken.

  Barnier benadrukte de problemen met de visserij ook vrijdag in het Europees Parlement. "Visserij is momenteel het heetste hangijzer van de onderhandelingen", aldus de Franse onderhandelaar.

  Barnier bedoelt natuurlijk dat het enkel voor de Fransen het heetste hangijzer is.
  Ik zeg, Barnier vervangen door een ander en vlot trekken die besprekingen.

  Met een Frans ga je er niet uitkomen.

  Er staat teveel op het spel om de boel te laten klappen en zéker door een koppig land als Frankrijk die bereid zijn hun veto uit te spreken. Ik zou Frankrijk uit de EU kieperen als ze de deal laten klappen. Ze willen teveel macht binnen de EU. Dat kan je aan alles merken. Helaas kunnen ze zich al jarenlang niet eens aan de begrotingsnorm houden en worden daarvoor niet eens bestraft. Wat vriendjespolitiek?
 4. geobeo 18 december 2020 19:54
  quote:

  Plein777 schreef op 18 december 2020 17:13:

  Brexit : the uncivil War
  ===================

  NPO 2 HD Vandaag, 22:20 - 00:00

  1 u 40 min Drama

  Tijdens de zomer van 2016 voeren Britse politici campagne voor of tegen een brexit, terwijl achter gesloten deuren politieke adviseurs hun 'oorlogsplannen' bedenken. Een periode van roddels en verraad is het gevolg. Een fascinerende blik op een volksstemming die niet alleen de toekomst van het Verenigd Koninkrijk veranderde, maar ook de manier waarop er naar politici gekeken werd. | Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 16 jaar, programma bevat grof taalgebruik.
  Goh, een programma tegen directe democratie op de NPO, je verwacht het niet.

  De NPO liep tijdens onze eigen raadgevende referenda ook (zonder goede onderbouwing) moord en brand te schreeuwen tegen referenda. Precies zoals de politiek het graag zag. Over vuile volksmanipulatie gesproken.
 5. wanezel 19 december 2020 02:09
  Misschien nog een paar cijfers voor 2020:

  EURO STOXX 50 YTD : - 0,4%
  FTSE 100 YTD : - 14,6 %

  Wisselkoers EUR/GBP YTD : +6,8%

  Groei BNP NL 2020 (raming IMF) : - 5,4%
  Groei BNP UK 2020 (raming IMF) : - 9,8%

  Samengevat: de Britse beurs gekelderd, het Brits pond gekelderd, economische krimp het dubbele van Nederland.

  Voor de rest gaat alles goed, volgens jou toch. Wellicht wint ook Trump die verkiezingen toch nog.

  Wees gelukkig in je waanwereld.
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links