Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DNB tegen banken: wees terughoudend met dividend

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. chogogo 18 december 2020 14:53
  quote:

  objectief schreef op 18 december 2020 10:43:

  [...]

  Zonder de ECB zouden de meeste banken geen eigen vermogen meer hebben; dus is de oproep een dringende noodzaak. (Wilders doet niet ter zake, dwarsliggers blijven er altijd.)
  Ja. Vooral dwarsliggers onder de rails van de NS en Prorail.
 2. forum rang 6 Hijskraan 18 december 2020 15:05
  quote:

  Adek 2001 schreef op 18 december 2020 12:24:

  [...]toch alles van VLK verkocht vanmorgen. Winst is winnaar. Liquide het jaar uit. Heb alleen wat pharming.
  Ik ook, alle VLK's eruit gewipt en idd winst is winst.
  Ik zal -op enkele aandelen Flow Traders na- eveneens liquide het jaar uitgaan.
  Of er een eindejaarsrally komt waag ik te betwijfelen, maar kan wel.
  Volgend jaar zal de beurs waarschijnlijk een knauw krijgen en dan koop ik daarna (in augustus 2021) VLK terug naar ik verwacht voor een lagere prijs.
  Ook zal ik -misschien dit jaar nog- het aantal Flows uitbreiden.
 3. chogogo 18 december 2020 15:11
  quote:

  Banana schreef op 18 december 2020 13:33:

  De inflatie in euro zone zou negatief zijn.
  Ik persoonlijk geloof dat hier alleen gemeten wordt wat goed uitkomt zoals levensmiddelen.
  Prijzen van andere vaste lasten zoals huur, gemeentebelastingen, koopprijs van huizen en derhalve aflossing, ziektekostenverzekering , benzineprijs, kopje koffie enz, deze worden niet gemeten.
  Meet men deze dan komt een heel ander cijfer tevoorschijn.
  Wat heeft meting van inflatie voor zin?
  Alleen als het nut heeft en dat is om een idee te hebben hoeveel de koopkracht gebleven is.
  Een belangrijke opdracht van ECB is prijsstabiliteit handhaven, maar hierachter zit het idee dat stabiliteit dan de koopkracht handhaaft.
  Maar als de verkeerde lasten gemeten worden dan heeft dat geen zin en is zelfs verlakkerij.
  Zeer lage rente is op den duur ook schadelijk.
  Sommige banken hebben goed kapitaal en nog steeds winst.
  ECB en DNB zouden hooguit een algemeen advies kunnen uitbrengen en niet dwingen.
  Ze zijn bang dat ze banken moeten steunen.
  Maar destijds heeft de regering goed verdient aan lening van 10 miljard aan ING want er moest 8% rente betaald worden, over woekerwinsten gesproken.
  En dan nu de banken ook een anti witwastaak hebben bij gekregen, kan ING 775 miljoen boete betalen maar daarmee is de kous nog niet af want de CEO kan nog op het matje komen en verantwoorden waarom antiwitwas beleid geen prioriteit lijkt te zijn.
  Net alsof men aan Rutte verantwoordelijk kan stellen hoe de Covid zo ver kan komen en de CEO van belastingdienst verantwoordelijk kan stellen waarom geen prioriteit gegeven werdt aan het antiwitwasbeleid bij de belasting.
  Heb je al eens gekeken hoeveel meer je betaalt voor jouw pakket bij de bank. Dat is dit jaar verdubbeld. En ja, als iemand het verkeerd doet wordt hij gestraft, dus de ING als wel Hamers. Moeten ze maar alerter zijn. Het probleem is dat ze niet voldoende gestraft worden. 775 miljoen boete is een fractie van wat ze hebben opgehaald. Dat Hamers er mee weg komt vindt ik een schande. Die man hoort gewoon achter de tralies, forever. Banken ontslaan ook personeel (overigens weinig managers) waardoor ze meer liquiditeit krijgen, ze sluiten kantoren waardoor een consument nergens meer terecht kan. Ik vraag me dan ook ernstig af of banken nog een rol moeten spelen in de nabije toekomst. Het zijn oude instituten, laat ze toch gewoon omvallen, het nieuwe systeem van digital banking komt toch. Ook pensioenfondsen zijn overbodig, die worden door overheden gebruikt om geld af te romen.
 4. forum rang 6 Hijskraan 18 december 2020 15:17
  quote:

  Knarf schreef op 18 december 2020 13:29:

  Intertrust heeft ook een mooi dividend. Voor dividend da hoef je niet per se bankaandelen te hebben. VLK komt ook met een mooi dividend zodra ze weer mogen uitkeren. Daarbij is het ook een aantrekkelijke overname kandidaat gezien de intrinsieke waarde per aandeel.
  Het dividend van Intertrust is eveneens opgeschort. Zie hieronder.

  Update 02 april 2020 : Intertrust trekt het eerdere dividendvoorstel - een slotdividend van € 0,33 - in. Het bedrijf wil daarmee financiële flexibiliteit behouden in deze onzekere tijden.

  Update 22 oktober 2020 : Bij de presentatie van de 3-e kwartaalcijfers 2020 laat Intertrust weten dat een besluit m.b.t. het dividend over heel 2020 op 12 februari 2021 bij de presentatie van de jaarcijfers bekend gemaakt wordt.
 5. Knarf 18 december 2020 16:08
  quote:

  Dagelijkse Kost schreef op 18 december 2020 15:17:

  [...]

  Het dividend van Intertrust is eveneens opgeschort. Zie hieronder.

  Update 02 april 2020 : Intertrust trekt het eerdere dividendvoorstel - een slotdividend van € 0,33 - in. Het bedrijf wil daarmee financiële flexibiliteit behouden in deze onzekere tijden.

  Update 22 oktober 2020 : Bij de presentatie van de 3-e kwartaalcijfers 2020 laat Intertrust weten dat een besluit m.b.t. het dividend over heel 2020 op 12 februari 2021 bij de presentatie van de jaarcijfers bekend gemaakt wordt.

  Thanks, dat bericht van begin april heb ik gemist.
  Als de uitkering alsnog plaatavindt is dat een prettig extraatje.
 6. [verwijderd] 18 december 2020 18:02
  quote:

  BIUSEE schreef op 18 december 2020 11:30:

  En wat doet de DNB zelf? Een nieuw pand waarvan de kosten elke dag de pan uitreizen en de nota bij financièle instellingen en verzekeraars neergelegd wordt. Over zuinig beleid gesproken!
  Was ook het eerste wat ik dacht.

  Dat soort figuren oordeelt dan over anderen, over wat verstandig beleid is terwijl zij zelf weer een partij zijn die lekker met andermans geld onbeperkt blijven gooien en dit onbeperkt ook door declareren en als het niet bevalt gaan lopen dreigen met strengere regels op individuele basis, want dat kunnen ze, niet collectief zoals nu, dan is het een verzoek, maar tussen de regels door lees je nadrukkelijk dat als je je er niet aan houd je de pisang kan zijn.

  Toch hebben sommige banken nog dividend betaald en aandelen ingekocht en is er tot nu toe nog niks over gezegd of aan gedaan.

  Die nieuwe regels betekenen overigens voor ABN geen ruimte meer om dividend te betalen mbt de winst over 2019 en 2020 want het interim over 2019 betaald eind 2018 is al meer dan 15% van de winst over de periode 2019+2020 en bij ING zou er iets van 9ct overblijven om als final uit te kunnen betalen in mei ergens.

  Vervolgens mag het interim over 2021 niet betaald worden in Q3 maar dit kunnen ze natuurlijk makkelijk verzetten naar Q4 2021, dat maakt ook niet zoveel uit.

  Maar voor het zelfde geld gaan ze maar door met het 'verzoeken' om niks uit te keren.

  De ECB zit in de zak van de echt grote investment banks en pas als die genoeg positie hebben om van het vrijlaten van de banken en het terug vloeien van kapitaal te profiteren zullen de banken dit weer toegelaten worden.

  Zo ziek is die wereld wel.

  De ECB bestaat niet voor niks uit veel ex goldman sachs mensen of van andere grote financiële instanties.
 7. oilexpert 20 december 2020 14:47
  De rol van banken is zeker toe aan een grondige herziening. Korte termijn uitlenen en lage termijn binnenhalen werkt niet meer. En hypotheken verstrekken ruim boven de marktrente. Banken zijn (nog) nodig voor efficiënte afwikkeling betalingsverkeer en zekerheid rond gestald geld en afgesloten contracten/beleggingen.

  Laten we toewerken naar 1 bank die garant kan staan voor dit alles, en waar belangrijke pensioenfondsen hun geld laten beheren door een handjevol mensen en de computers hun inleg laten verdelen in verstandige beleggingsproducten en voor de juiste spreiding zorgen. Op naar de speciaalbanken die hierbuiten echt duidelijk toegevoegde waarde bieden nu ons pensioen de beurs volgt en de winsten/verliezen direct bij de gepensioneerden terecht komen.

  Ook het proces rond het uitlenen van geld aan particulieren en bedrijven kan veel sneller, efficiënter. Mooie rol voor nieuwe speciaalbank.

  Het "nemen" van slechte leningen is een gevolg van " door de vingers zien " door lokale overheden en de politiek die geen ontslagen willen zien en liever geloven in pappen en nathouden. Zo kun je immers weer herkozen worden. Geen slecht nieuws, alles toch goed gegaan?! Zie bijv. Italië en Griekenland.

  Hier zou de DNB eens prioriteit aan moeten geven, i.p.v. dit soort bemoeienis.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

12,546 28 sep
0,000 0,00%
Premium

ING heeft volop ruimte voor royalere pay-out richting aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links