Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse negatieve inflatie november bevestigd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. createmonnie 11 december 2020 09:28
  quote:

  Mousje schreef op 11 december 2020 09:24:

  Toch frappant: Duitsland had hyperinflatie in de jaren '30 t.g.v. de draaiende geldpersen van de Duitse bank. Nu draaien de ECB-geldpersen volop en heeft Duitsland als koploper, DE-flatie. Interessant!!
  Omdat het geld niet word uitgegeven. Daarnaast stijgen de prijzen niet, maar dalen deze eerder. De overheid moet snel zijn belastingtarieven omhoog gooien of de olieprijzen moeten nog wat hoger. Verwacht over december wel inflatie van 0,1 ivm oplopende olieprijzen.
 2. Quest 11 december 2020 10:08
  De oorzaak van deze deflatie , zit hem in het feit dat de steunpakketten blijven hangen in het financiële systeem. Ze komen niet terecht bij de burgers die met een groeiende vraag voor inflatie zouden kunnen zorgen. Een bijkomend verschijnsel zijn overgewaardeerde beurzen. Niet voor niets dat IPO's bij opening al verdubbelen in prijs ( niet in waarde) Het geld moet toch ergens naar toe wanneer de sluisdeuren naar de reeële economie gesloten blijven.
 3. Crypto2Rise 11 december 2020 10:22
  Prachtig voor de burgers dat hun geld zijn waarde beter blijft behouden.
  Dus hoe suggestief is het dan dat de schrijver van dit stuk zegt dat deze positieve zaken "al maanden drukken op de geldontwaarding"
  Ik begrijp uberhaupt niet , dat wanneer iets juist geldontwaarding tegengaat, de schrijver achterwege laat te benadrukken, hoe fijn dat voor onze burgers is!
 4. forum rang 7 Branco P 11 december 2020 10:27
  Die marginale deflatie komt m.i door drie dingen:

  1. Aanpassing van de BTW (van 19% naar 16% en van 9% naar 7%) gedurende Juli t/m december
  2. Lage olieprijs waardoor lagere energie- en brandstofprijzen
  3. Prijsdrukkend effect als gevolg van het feit dat mensen de hand op de knip houden en even meer sparen voor de zekerheid.

  In januari gaat de BTW in Duitsland weer omhoog naar 19% resp. 9%. Olieprijs stijgt ook alweer een tijdje. Dan heb je in januari alweer je inflatie te pakken. Als dan vanaf de lente 2021 mensen weer geld gaan uitgeven (en daarbij een inhaalslag maken) ga je juist een aantal maanden met behoorlijke inflatie zien.
 5. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 december 2020 10:50
  Zal mij benieuwen als er een tijdje deflatie is, of dan ook bv. de ambtenaren salarissen conform de CAO salaris inleveren. Als er inflatie is/was, altijd gingen de salarissen omhoog, juist van de heren politici zelf. Dit gebeurd niet bij veel ondernemers. Die hebben het ene jaar bv. verlies en het andere jaar winst. Maken ze winst, dan mag dat niet te veel zijn volgens veel linkse partijen. Maar bij verlies hoor je links niet. Op de vraag aan bv. een linkse politicus (Jesse Klaver) leveren jullie bij groen links ook net als bv. de politici in Nieuw Zeeland tijdens de corona crisis zelf ook tijdelijk bv. 30% salaris in? Net als bv. de NOW regeling 70% is? Hij stond met de mond vol tanden en riep, daar kan ik geen ja/nee opzeggen, dat is aan de fractie. Nooit meer wat over gehoord ;-)
 6. Ivo Fl 11 december 2020 11:53
  Schrijven dat het 'interessant' is dat Duitsland in de jaren '30 hyper inflatie had en nu deflatie. Serieus?

  Iets te maken met de kosten v/d 1e wereld oorlog terug betalen na oplegging daarvan door Frankrijk en Engeland?

  Gelieve eerst de lesboeken van je lagere school openslaan, eer deze vreemde kreten te plaatsen.....dank.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links