Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla wil 5 miljard ophalen met verkoop aandelen

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 DeLa(s)Vega(s) 8 december 2020 17:09
  quote:

  Hilkenbrook13 schreef op 8 december 2020 16:51:

  Tesla gaat Enron mooi achterna. Zeker dat er ooit een film over gemaakt wordt. Dan de gedachte hoe heeft het ooit zover kunnen komen, het lag er dik bovenop. Een grote bubbel.
  Volledig eens. Maar mijn dappere pogingen om met shorten mijn gelijk te halen liepen desastreus af. Met name de reactie op de split 1:5 sloeg werkelijk totaal nergens op. Koers knalde circa 70% omhoog. Met entry in S&P worden de trackers gedwongen om in dit zwaar overprijsde aandeel te stappen. Tante Truus zit ineens ook met haar beleggingen in Tesla op deze manier. En flink wat van onze pensioendeelnemers.
 2. [verwijderd] 8 december 2020 17:42
  quote:

  drooglegging schreef op 8 december 2020 13:11:

  Als de koers hoog staat moet je geld ophalen, aandelen verkopen, Musk begrijpt dat als geen ander, hij zal in ieder geval geen programma inkoop eigen aandelen opstarten.

  Giga5/Giga6 worden dus financieel gezekerd, wat een inzicht zeg!

  De man gaat eind dit jaar nog naar 200+(miljard dollar eigen waarde), indirect gaat er 50 miljard dollar VS stimulus naar de CEO, hij kan beter zijn banknummer doorgeven aan Mnuchin voor directe overmaking centjes, lekker hoor!
  Dat doet hij heel goed inderdaad, hij zou het op dit soort koersen nog veel groter moeten doen maar hij begrijpt heel goed hoe het spelletje werkt.

  Ook weer niet te veel want het kaartenhuis is fragiel zoals hij zelf al aangaf richting zijn personeel dat als er niet op de kosten wordt gelet the stockprice will be crushed like a soufflee under a sledge hammer.

  Voor wie die quite wil verifieren, type het maar in google met een paar steek woorden.

  Te gek voor woorden allemaal maja, het is wat het is, als mensen zo graag al hun geld naar 1 persoon willen brengen dan moeten ze dat zelf weten, ik doe daar in ieder geval niet aan mee.
 3. Knarf 8 december 2020 21:55
  quote:

  Blanco rolling schreef op 8 december 2020 17:18:

  Ik ga ook zeker short.
  Absurd dat de beurswaarde van Tesla meer is dan alle toonaangevende fabrikanten bijelkaar.

  Je kan ook short gaan op Green Power. Google maar GreenPower en White Diamond Research. Lees het rapport en neem je beslissing. Ik ga morgen even kijken of ik een short positie inneem. Green Power is fraude.
 4. forum rang 4 Jake90 8 december 2020 22:26
  quote:

  MD2018 schreef op 8 december 2020 15:24:

  Opvallend ook om te zien dat Tesla zeker in NL veel meer concurrentie / minder verkoopt door minder subsidie. In geheel 2019 +30K verkocht aantallen in 2020 tot nu ongeveer 5/6K. Oke een eindspurtje kan er nog komen dus misschien nog voor gemak 4K erbij dan heeft men en 10K in NL verkocht toch een daling van 66%...... En ik denk dat ze dit nog meer gaan zien in andere landen. Verder zie je ook dat de Chinesen meer eigen merken gaan kopen doordat er nu ook meer te kiezen valt. Tesla stock staat echt BEYOND SKY HIGH!!! Ik durf mijn handen er niet aan te branden al gun ik het iedereen zeker die het wel gedurft hebben!

  We wachten het af. Na notering in S&P ga ik short op Tesla, dat is een gok maar geloof gewoon niet in de waardering die het nu heeft en de verkochte aantallen zullen niet meer zo hard groeien, verwacht eerder een daling. Tevens zijn er nu genoeg alternatieven.. Wij hebben het geluk gehad nog een Polestar te kunnen verkrijgen in 2020. En ja ook alleen maar om dat het gesubsideerd wordt....

  Succes allen
  Haha dat is exact mijn redenatie en ik deel van velen (short eind dec)
 5. Terrabull 9 december 2020 07:46
  quote:

  Woudsehoeve schreef op 8 december 2020 16:26:

  De reden dat ze geen winst maken is niet dat er onvoldoende verkocht wordt tegen te lage prijzen. De reden is dat ze nog steeds als een gek aan het investeren zijn in het bouwen van fabrieken. De hoeveelheid geld dat daar in gaat is verschrikkelijk, dat zal eens gaan afnemen, en dan maken ze gewoon winst.
  De ICE fabrikanten drijven nog op de winst van de plof auto's maar in 2030 mogen die niet meer verkocht worden. Al die kennis en techniek de deur uit, dikke verliezen, alle fabrieken ombouwen enz.
  Voorlopig lopen ze nog heel veel verschrikkelijk achter op Tesla, ook in efficiëntie van het EV's bouwen.
  Geen winst? Welke bron gebruik jij? Afgelopen 4 kwartalen was er juist wel winst.
 6. TommyTP 9 december 2020 13:08
  quote:

  geobeo schreef op 8 december 2020 14:20:

  [...]

  Wow. Het niveau hier.

  Geen enkel ander auto merk komt ook maar in de buurt met elektrische auto verkopen. Elk ander merk kan ook gebruik maken van die certificaten en subsidies.

  Conclusie: Tesla doet wat geen enkel ander auto bedrijf lukt.

  Nog even los van de full autonomous driving die in de VS al aangezet is. De rest van de wereld van autobedrijven hoopt daar op z'n vroegst over 5 jaar mee te beginnen (dus reken maar 10 jaar)!
  Tesla heeft op dit moment de beste kaarten in auto-land, gevolgd door de chinezen. Nio is inmiddels ook al 50 miljard waard bijvoorbeeld. Tesla is een fijn aandeel om mee te traden, maar die waardering slaat natuurlijk echt heeeeelemaal nergens op. Tesla is nu bijna meer waard dan de top 10 autobedrijven ter wereld minus nummer 2 (Toyota). En ze maken een leuk aantal auto’s per jaar maar ook niet zoveel dat het indrukwekkend is. Dat gaat natuurlijk een keer mis; dus heel verstandig dat ze nu de beurswinsten verzilveren. Zo blijven ze nummer 1 ook als de beleggers wakker worden en van de roze wolk afspringen...
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links