Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw negatieve inflatie in eurozone

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 andre68 1 december 2020 16:25
  quote:

  Jean Claude du Balzac schreef op 1 december 2020 16:08:

  Mijn persoonlijke inflatie (gezin 2 kids) is jaarlijks meer dan 2% dat is de praktijk helaas!
  Ik hou mijn persoonlijke inflatie onder controle door de dagelijkse biefstuk te verkleinen van 150 naar 100 gram. Desnoods vervang ik em door een gehaktbal. Zelf gedraaid desnoods!

  Maar alle gekheid op een stokje....het gevolg van deze corona-pandemie is dat straks een nóg groter deel van je inkomen op zal gaan aan "onontkoombare lasten".

  U weet wel, die zaken* die ieder jaar automatisch worden verhoogd vanwege inflatie,vergrijzing,betere zorg, stijgende zeespiegels, toegenomen zomerse regenval en wateroverlast, milieu-heffingen etc.

  *eigenlijk alles behalve uw salaris/uurtarief.

 2. Pavlov44 1 december 2020 20:27
  quote:

  Mousje schreef op 1 december 2020 14:13:

  [...]

  Klopt triblax. Er is veel geld in de markt dat stuwt de beurskoersen op en de lage rente verlaagt de productiekosten voor bedrijven die amper winst maken t.g.v. de Coronacrisis. Gevolg: verdere prijsdalingen. Volgens mij zitten we in een neerwaartse spiraal v.w.b. de prijzen van consumptiegoederen en diensten.
  Zeer interessant en correct. Het zit m ook nog in de money multiplier, banken krijgen gratis geld maar lenen het niet door, waardoor er uiteindelijk geen expansie is van de totale geldhoeveelheid (vroeger heette dat M3 geloof ik maar die wordt niet meer bijgehouden). En daarbij, het enige dat wel inflateert zijn de zaken die doelbewust buiten de inflatie worden gehouden, namelijk aandelen, commodities, en vastgoed. Bovendien bij vastgoed is het zo dat, hoewel er wel wordt uitgeleend door de banken, deze schuld wordt onmiddellijk door de verkoper gebruikt om weer een andere hypotheekschuld af te lossen, waardoor de geldhoeveelheid nog steeds niet toeneemt. Dat geldt eigenlijk voor alles wat doorgaans met schuld of op marge wordt gekocht. Daar zien we dus het effect dat het geld dat door de centrale bank ter stimulans wordt ingebracht blijft gewoon hangen in de lagen van de bancaire economie. Het leidt tot stijging van bepaalde assets die in handen zijn van de elite, bourgeoisie en andere gegoeden en dus stijging van de papieren rijkdom van die groepen. Het komt niet tot in de lagen van de reeele economie en de peasants, het plebs en andere horigen en lijfeigenen zien hun achterstand t.o.v. de rest alleen maar oplopen, hoe hard zij ook werken. Het centrale bankbeleid is dus fout, sterker nog het is niet democratisch en dus crimineel. De uitkomst is feitelijk gelijk aan hoe de communistische partij van China zich verrijkt ten koste van de rest van de bevolking.
 3. arcana56 2 december 2020 01:34
  quote:

  rene l schreef op 1 december 2020 12:11:

  [...]

  Ik weet niet in welke supermarkt jij komt maar alles is er juist flink duurder geworden.
  En volgens mij zit de horeca op dit moment dicht.

  Maak je borst maar nat voor volgend jaar, de zorgpremies stijgen flink, vaste lasten nemen toe door absurde belastingverhogingen, huren stijgen, en de prijzen van woningen gaan door het dak.
  Alles gaat onbetaalbaar worden en je betaalt zelfs voor je spaartegoeden.

  Het is al lang geen gezonde situatie meer, het systeem is compleet verrot.
  Vroeger hield je met een normale baan zelfs geld over om leuke dingen mee te doen.

  Rutte weet wel hoe hij zijn onderdanen moet mangelen, alles voor het Eurofiele gevoel.
  Wij als burgers in Nederland betalen de rekening wel.
  Vroeger (jaren 80 en begin 90) werkte ik me 6 dagen per week de pleuris voor een maandloon van 900 gulden en altijd weer dat verdomde stukje maand over wanneer het geld op was.
  Het is juist heel veel beter nu.
 4. MichaelJ 2 december 2020 11:58
  Het enige dat structureel goedkoper wordt is moderne technologie; computers, telefoons e.d. kunnen meer voor minder. Eventueel wil ik reiskosten (vliegen) ook nog meenemen.
  Incidenteel is het afgelopen half jaar de prijs van energie (olie)flink gedaald.

  Verder kan ik echt niets bedenken dat echt goedkoper is geworden wat we veel gebruiken/ kopen.
  Juist wat iedereen schrijft; auto`s, huizen, supermarkt; alles wordt fors duurder.

  Wat zo`n CBS in haar waan als redenatie opvoert is dat een nieuwe Samsung A51 (EUR280) nu meer kan (betere specificaties) dan een S7 van 4 jaar terug (EUR500) en zegt 'kijk! deflatie'!. De praktijk is echter dat je nu ook meer nodig hebt (of er je nu zoveel meer mee kan dan 4 jaar terug..?).
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links