Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell neemt Chinese tankstationketen volledig over

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. k2es 2 november 2020 14:22
  Fossiele energie is nog veel langer nodig dan 10 jaar, niet iedereen heeft het geld om een nieuwe elektrische auto te kopen, dus dat wordt meestal een (tweedehands) benzineauto, bij vrachtwagens zal het nog veel langer duren (elektrische zijn er nauwelijks en te beperkte actieradius) , zo ook bij vliegtuigen en schepen.
 2. barondehuile 2 november 2020 18:09
  quote:

  appiehappie schreef op 2 november 2020 10:17:

  Ook in China is olie gerelateerde producten zoals benzine not done.. misschien nu niet direct maar over een aantal jaren zeker.. slechte investering.. noodsprong?
  China heeft nauwelijks fossiele grondstoffen (in verhouding tot de grootte van het land) en moet toch olie raffinaderijen aanhouden om voeding voor de Petrochemische Industrie in tact te houden. Omdat RDS inmiddels een behoorlijke Chinese footprint heeft in Petrochemie met zijn unieke technologieën, middels de JV met CNOOC (totaal al meer dan 2 miljoen ton per jaar ethylene en nog eens 1 miljoen ton in de pijplijn), heeft men ook een behoorlijke integratie met bijbehorende raffinaderijen en zal men zeker ook kunnen integreren in de benzine en diesel markt. Bovendien, als er een land is waar men grote voorraden grondstoffen heeft voor de elektrificatie, is dat China wel. Ondanks de nu zichtbare limitatie in de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen, krijgt men via deze retail tevens invloed op het gebied van elektrisch laden van auto's. Voor zover transitie naar alternatieve energiebronnen mogelijk is (misschien uiteindelijk 30-40% van de totale behoefte, dan mogen we al blij zijn), zal dat toch via fossiel moeten gaan (kan gewoon niet anders). Dus geen noodsprong, maar een zeer doordachte beweging, gebruik makend van de sterke geïntegreerde business en markt kennis van Shell. Je begrijpt het of je begrijpt het niet !!!
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

24,315 24 jun
+0,670 +2,83%
Premium

Koersdruk op Shell is van tijdelijke aard

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links