Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zweden azen op Tata Steel IJmuiden'

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. henrico26 26 oktober 2020 08:44
  Op elke andere plek in Nederland zal een dergelijke discussie zich gaan ontaarden. Tata Steel zit er al decennia lang, je kunt er ook voor kiezen om daar niet te gaan wonen.

  Vergeet niet het grote economische belang en de hoeveelheid banen ide het bedrijf oplevert. Als we het bedrijf het dusdanig lastig maken, dan denk ik dat ze de toko hier helemaal gaan sluiten en zich elders in een andere land gaan vestigen. Waardoor er hier veel mensen op straat komen te staan, die je ook (in zeker nu niet) allemaal ergens kunt herplaatsen.

  Wel verwacht ik dat de Zweden het beter voor hebben met Tata Steel, met ook meer oog voor duurzaamheid en milieu maatregelen.
 2. Inhoudelijk 26 oktober 2020 09:23
  Zo is dat henrico26. Tata Steel IJmuiden, het voormalige Hoogovens, is een zeer inovatief bedrijf. Staalmaken lijkt 'zo basis' maar vergt met alle eisen, vooral ook v.w.b. de staal kwaliteit, hoogstaande technische kennis. Eigenlijkt zou elke nederlander als basis van zijn/haar kennis eens door zo'n onderneming moeten lopen en zien wat er allemala bij komt kijken om zo een basis product als staal maken. Ook zijn daar baanbrekende uitvindingen gedaan welke uitstralen op onze totale economie, nog even los van d werkgelegenheid in de regio daar. Wellicht dat de Indiers wel van de Europese tak af willen en zich beter op haar interne markt kunnen gaan richten (voor milieu aldaar en wereldwijd echt Niet beter...), maar dan zullen ze ook v/d engelse tak afstand doen en het is maar de vraag of de Zweden daar nog ook maar iets voor over hebben. Er zullen ongetwijfeld nog vele consolidatie slagen plaats gaan vinden in de staalindustrie. Je leest nu nogsteeds "... Arcelor Middal werelds grootste..." , maar ook dat is al sinds enkele maanden al niet meer zo, aangezien BOA nu nr 1 is. Strijd gaat voort.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal

22,340 17:36
-0,740 -3,21%
Premium

Laaggewaardeerd ArcelorMittal presteert boven verwachting

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links