Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla boekt vijfde kwartaalwinst op rij

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. Sustainable 21 oktober 2020 23:31
  Het is triest dat zoveel retailklanten in Tesla zitten, aangezien deze mogelijk een groot gedeelte van hun inleg verliezen.

  Zonder de ZEV kredieten maakt Tesla geen winst, feitelijk in geen van de laatste kwartalen. En deze kredieten zijn aflopend omdat steeds meer producenten elektrische auto's op de markt brengen. Met de ZEV kredieten beslaat de GAAP winst ongeveer 1 a 2 dollar per jaar per aandeel, dus de huidige koers/winst verhouding ligt hoger dan 200.

  En met het huidige productengamma zal Tesla de komende drie jaar geen deuk in een pakje boter slaan in Europa.

  In Nederland zijn Tesla bezitters zelfs een class-action begonnen tegen Tesla vanwege de slechte kwaliteit en service. Koers is met name gedreven door hebzucht en FOMO, maar de koper is gewaarschuwd.
 2. Knarf 22 oktober 2020 05:48
  Omzet stijgt van 6,3 mrd naar 8,8. Dat is een stijging van circa 39%. De koers is verviervoudigd. Er loopt iets uit de pas. Laatste zin is meest interessant. Investeerders (ik neem aan dat ze beleggers bedoelen, investeren is ergens geld in stoppen met als doel te gaan produceren) willen weten of Tesla winst kan maken met verkoop van auto's. Ik ben benieuwd of Bartjens binnenkort in het FD een column er over schrijft.
 3. Knarf 22 oktober 2020 05:58
  quote:

  Guttepuhtut schreef op 21 oktober 2020 23:28:

  Als je wil weten hoe Tesla een kwartaal zo mooi afsluit moet je hier maar eens kijken: www.kentekenradar.nl/auto/tesla/model...
  Dank je wel voor de link. De Tesla adepten zullen merken dat Tesla bijgehaald en zelfs ingehaald worden door andere merken. De wet van de afnemende voorsprong lijkt te gaan gelden.
 4. gkw 22 oktober 2020 06:16
  evcentral.com.au/over-half-of-all-new...,Nissan%20Leaf%20down%2030%20percent
  Hetzelfde in Noorwegen:
  The new competition has hit sales of more established electric cars. In 2020 so far Tesla Model 3 sales are down 82 percent (but that’s from a whopping 11,500 sales in 2019); BMW i3 down 57 percent and Nissan Leaf down 30 percent.
  Norway’s second best selling car in 2020 is Volkswagen’s e-Golf
 5. schubi007 22 oktober 2020 08:09
  Tesla heeft momenteel geen focus op Europa. 2021 moet Berlijn gaan produceren voor Europa.

  Ze verkopen hun productie en ze maken winst.

  Ze groeien heel hard en daar lijkt nog geen einde aan te komen.

  Overgewaardeerd? Tja, dat zullen we pas over 5 jaar weten denk ik. Ik durf ze niet te kopen, maar alle azijnpisserij vind ik zwaar overdreven.
 6. tomansky 22 oktober 2020 08:32
  haha ze snappen het hier nog steeds niet. Tesla verkoopt iedere auto die ze produceren.... je kunt de verkopen in Noorwegen of Nederland bekijken maar dat zegt helemaal niets (kijk naar wereldwijd). Ze groeien YoY nog steeds met gem. 40%.... Dus ze verkopen iedere auto die ze maken, en ze groeien nog steeds 40%/jaar... Laat dat even inwerken.

  Concurentie, houd daar AUB mee op dat argument is al 10 jaar dood en de komende 5 jaar komt mogelijk aleen de ID3 in aanmerking als ze er grote aantallen van kunnen produceren. De Tesla Model S uit 2012 is nog steeds niet verslagen. Ja door Lucid, maar die beginnen in 2022 met produceren, Zeggen ze.. en welke aantallen...dus geen concurentie.

  "Zonder de ZEV kredieten maakt Tesla geen winst", nou en? zonder financial lease constructies zijn Ford en GM ook dik falliet. ZEV credits zijn er nu eenmaal, het is een 'afval product' voor Tesla, dus waarommag je dat niet verkopen aan andere?. Andere autoakers kunnen ze ook gewoon krijgen hoor... gewoon elektische autos maken, geen probleem. Maar nee ze kopen de credits liever over van Tesla zodat ze verder kunnen met brandstof auto's. Ze snappen niet dat ze hiermee gewoon de extreme groei van Tesla aan het financieren zijn.
 7. Gilaph 22 oktober 2020 14:37
  Gesubsidieerd van A tot Z , geeft een scheef beeld van de werkelijkheid , die niet bestaat. !!
  Kaarsje gaat vanzelf uit. Minder subsidie , geen laadpalen , electra net te licht en als straks de 2e hands op de markt komen , geen garantie meer op de accu en dan begint de uitverkoop van het merk. !!
 8. Larvotto77 3 november 2020 09:29
  Voor alle Tesla believers: autoverkopen in Nederland oktober 2020: Tesla staat nog niet eens in de top 10 voor EV's. Is ook niet vreemd, lelijke auto's, slechte kwaliteit en gewoon geen service. Wordt toch tijd eens te kijken om short te gaan. Tesla model 3: 37 stuks van verkocht. Model S: 0, Model X 9 stuks! Gelukkig verkeert Musk altijd in hogere sferen.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

734,760 27 jun
-2,360 -0,32%
Premium

Recessie zou gunstig zijn voor Tesla

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links