Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen hardst omhoog in meer dan twintig jaar

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. JBL_0123 15 oktober 2020 10:52
  quote:

  drooglegging schreef op 15 oktober 2020 10:21:

  www.at5.nl/artikelen/205002/huren-in-...

  De huren in de vrije sector in vrije val geraakt, dit is de voorbode, een indicator.

  Speculatie, huisjes melkerij, AIRBNB, short stay...het feest is voorbij, afkoelen is goed voor de markt.
  In Canada heb je steden waar momenteel een heel deel huurappartementen leegstaan en tegelijkertijd een enorme stijging van het aantal daklozen. Diegene die die appartementen gekocht hebben moeten zo een hoog bedrag per maand ontvangen dat het overgrote deel van huurders het er niet meer kan aan geven. De verhuurders willen niet zakken in prijs en de huurders kunnen niet meer betalen. Nog even geduld en de bubbel barst.
 2. forum rang 4 lanciared 15 oktober 2020 11:11
  Ab-tje hiervoor natuurlijk. Zit er ook in sinds eind 2010, en toen heel wat gekocht aan prijzen rond de 12,5 en 14 euro. En bijgekocht een aantal jaren terug aan 9 en 10 euro.
  Bij berichten gelijk hierboven, zou ik toch verwachten dat de koers toch wel begint aan te trekken, gezien ook een heel deel koop adviezen die uitstaan, o.a. ook hier bij IEX.
  .... en de bijzonder lage koers van het bedrijf.
  LR
 3. Sjaak 15 oktober 2020 12:04
  Ik kan me voorstellen dat goed geïsoleerde, moderne nieuwbouw woning duurder is dan een oud jaren-20, 1-steens buitenmuur woning met ook nog enkel glas. Echter zie ik nu al een populaire buurt een oude woning, energielabel G, 85m2 (perceeloppervlak rond de 60m2 dus geen tuin) te koop staan voor € 575.000,- Ik vraag me af wie dit hiervoor overheeft.
 4. forum rang 7 suske wiet 15 oktober 2020 12:52
  ongelooflijk wat er loos is .
  In Belgie had ge dan de woonbonus die afgeschaft is en daarop ontstond er een prijsverhoging .
  maar nu met die corona en de lage rente die nog jaren en jaren laag gaat blijven .
  Te gek om los te lopen ;
  De prijzen liggen volgens mijn inzien 15 % te hoog ;
  Wie kan nog een huis kopen die veel moet betalen om te huren .
  In Belgie gemiddeld 725 ,in Nederland zal dat nog meer zijn .
  Ik kan moeilijk volgen .
 5. forum rang 4 FlashHenk 15 oktober 2020 13:18
  De huizenmarkt krijg je niet meer vlot getrokken als je het systeem handhaaft zoals het nu is. De overheid is zelf de grootste grondspeculant geworden. De overheid gaat over het bestemmingsplan: er wordt een zeer restrictief beleid gevoerd ten aanzien van nieuwe bouwgrond onder het mom van natuurbescherming. Als het bestemmingsplan al wordt gewijzigd, is de grond ineens vele malen meer waard dan het voorheen opbracht als landbouwgrond of industriële grond. De gemeentes trekken hier niet zelden zelf profijt van door grondposities in te nemen alvorens bestemmingsplannen worden gewijzigd. Het huidige systeem stimuleert dit gedrag aangezien gemeentes naast de OZB-heffing nauwelijks eigen inkomsten genereren; met parkeergeld, leges en wat hondenbelasting kom je er niet. Opbrengsten van grondverkopen worden niet zelden gebruikt om de gaten in gemeentelijke begrotingen af te stoppen. De consument betaalt zich vervolgens helemaal blauw aan absurde grond- en woningprijzen, terwijl industriële grond nagenoeg voor niks wordt weggegeven om grote bedrijven aan te trekken. Het resultaat is een totaal verrommeld landschap vol lelijke distributiecentra en garagebedrijven, maar een huisje in de stad wordt op het van een formaat postzegel gebouwd waarbij je als je in tuin gaat zitten je benen in de nek van de buurman liggen. Een gigantische vastgoedbubbel is het resultaat van falend beleid.
 6. forum rang 4 FlashHenk 15 oktober 2020 13:19
  De huizenmarkt krijg je niet meer vlot getrokken als je het systeem handhaaft zoals het nu is. De overheid is zelf de grootste grondspeculant geworden. De overheid gaat over het bestemmingsplan: er wordt een zeer restrictief beleid gevoerd ten aanzien van nieuwe bouwgrond. Als het bestemmingsplan al wordt gewijzigd, is de grond ineens vele malen meer waard dan het voorheen opbracht als landbouwgrond of industriële grond. De gemeentes trekken hier niet zelden zelf profijt van door grondposities in te nemen alvorens bestemmingsplannen worden gewijzigd. Het huidige systeem stimuleert dit aangezien gemeentes naast de OZB-heffing nauwelijks eigen inkomsten genereren; met parkeergeld, leges en wat hondenbelasting kom je er niet. De consument betaalt zich vervolgens helemaal blauw aan absurde grond- en woningprijzen, terwijl industriële grond nagenoeg voor niks wordt weggegeven om grote bedrijven aan te trekken. Het resultaat is een verrommeld landschap vol lelijke distributiecentra. Maar een huisje in de stad wordt op een formaat postzegel gebouwd waarbij je als je in tuin gaat zitten je benen in de nek van de buurman liggen. Een gigantische vastgoedbubbel is het resultaat van falend beleid.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links