Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Winkelvastgoedfonds URW roept aandeelhouders bijeen

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 ff_relativeren 28 september 2020 20:18
  Jammer dan @ Protrek. Unibail heeft een eigenaardig persbericht online gezet :
  cdn.urw.com/-/media/Corporate~o~Sites... .

  Laatste zin 1e alinea (details voor de BAVA alleen naar aandeelhouders van SE aandelen (Franse beurs) , en de 1e zin in de 2e alinea : De uitgifteprijs en de tijdlijn waarin alles gaat gebeuren, worden vastgesteld NA de BAVA.

  De aandeelhouders gaan (zoals ik het lees) op de BAVA dus blind stemmen zonder te weten hoe groot de verwatering is , en wie er wel of niet mee mag doen ..
 2. forum rang 7 Rowi62 28 september 2020 20:52
  Elke aandeelhouder kan stemmen en elke aandeelhouder krijgt als het doorgaat een of meerdere verhandelbare claim rights voor elk aandeel met als waarde de korting op de emissie datum. Daar de koers beweegt beweegt ook de waarde van die claimrights. Ik zeg doe mee want de waarde is m.i. veel te veel naar beneden gegaan of gedrukt door shorters zoals sommigen beweren. Het wachten is op adviezen van de experts zo die er al zijn in corona tijd ;)
 3. Censuurasshole 28 september 2020 21:52
  Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de directie URW bestaat uit corrupte criminele graaiende varkensskoppen. Dit lijkt zeer op doorgestoken kaart met een paar vriendjes in ruil voor een gevuld envelopje onder de tafel. Die gasten zouden vast moeten zitten. Emissie is niet nodig. 100% verwatering. Voor een prikje krijg je een groot belang van 50% binnen. 3,5 mrd. kun je ook innen met de verkoop van een beetje van die te dure Westfieldtroep. De meerderheid zijn namelijk de grote jongens van Goldman, APG enz. en zullen zeker voor stemmen. Daarom willen ze het ook asap erdoor drukken. Bang dat er iets tussen gaat komen. Ik vind dit een van de grootste criminele precedenten in de beursgeschiedenis worden.
 4. mareblu 28 september 2020 23:06
  Waarom zou je in deze tijd in winkelcentra en kantoren willen beleggen. Those days are over stupid. URW zegt vastgoed te willen verkopen, maar aan wie? En voor welke prijs? Ze hebben geen geld, er komt maar een deel van de huur binnen, en verder zitten ze op een berg stenen die niets meer waard zijn. Deze claimemissie zal zeker niet de laatste zijn, en de koers kan alleen maar naar beneden.
 5. forum rang 4 zalwel 28 september 2020 23:48
  quote:

  mareblu schreef op 28 september 2020 23:06:


  Waarom zou je in deze tijd in winkelcentra en kantoren willen beleggen. Those days are over stupid. URW zegt vastgoed te willen verkopen, maar aan wie? En voor welke prijs? Ze hebben geen geld, er komt maar een deel van de huur binnen, en verder zitten ze op een berg stenen die niets meer waard zijn. Deze claimemissie zal zeker niet de laatste zijn, en de koers kan alleen maar naar beneden.


  Zet het op je spaarrekening . Vastgoed heeft nooit watr opgebracht?
  De staat zoekt nog geld 0% voor 32 jaar.
  Zwaar overtekend zal wel een reden hebben.
  Nee vastgoed op deze prijs veel te duur?
 6. protrek 29 september 2020 00:56
  quote:

  ff_relativeren schreef op 28 september 2020 20:18:


  Jammer dan @ Protrek. Unibail heeft een eigenaardig persbericht online gezet :
  cdn.urw.com/-/media/Corporate~o~Sites... .

  Laatste zin 1e alinea (details voor de BAVA alleen naar aandeelhouders van SE aandelen (Franse beurs) , en de 1e zin in de 2e alinea : De uitgifteprijs en de tijdlijn waarin alles gaat gebeuren, worden vastgesteld NA de BAVA.

  De aandeelhouders gaan (zoals ik het lees) op de BAVA dus blind stemmen zonder te weten hoe groot de verwatering is , en wie er wel of niet mee mag doen ..


  Ik zit bij Binck en heb onderstaande aandelen:
  Unibail-Rodamco SE & WFD Unibail-Rodamco 31,57 1,30 4,29 % 28-09-20
  Ik mag dus mee doen aan de emissie, als er niet voldoende animo is gaan de overgebleven aandelen naar de ingetekende grootbanken. Aandelen worden zo wie zo geplaatst, ik verwacht daarom na de emissie hogere koersen.
 7. [verwijderd] 29 september 2020 01:10
  quote:

  GJF1959 schreef op 28 september 2020 21:44:


  Jammer voor jullie maar de emissie is al vol ingetekend volgens bericht Afn .


  De emissie is door de begeleidende partijen gegarandeerd.

  Dit betekend dat als niemand er gebruik van maakt van de rechten dat de begeleidende partijen alle aandelen zullen afnemen en dus de 3.5 miljard - kosten zullen overmaken aan URW.

  Dit betekend ook dat elke aandeelhouder gewoon voor zijn aantal kan meedoen aan de emissie en als iedereen het netjes doet dat er geen aandeel over blijft en de begeleidende banken allen hun fee krijgen en verder geen aandelen hoeven op te nemen.

  Dat is een droom scenario natuurlijk dat iedereen gewoon zijn recht houd en uitoefent en de shorters totaal geen kans krijgen om tegen korting de rechten op te kopen van aandeelhouders die niet kunnen of willen meedoen, maar dat zie je normaal nooit.

  Je kan alleen maar hopen dat zodra de prijs bekend is en er dus de dag komt dat het aandeel ex claim gaat noteren dat er dan genoeg interesse is van partijen om de aandelen en de rechten te kopen zodat de shorters moeten betalen voor alles wat ze short zaten en natuurlijk zitten zij ook de claims short.

  We zullen zien, het is nog een lange tijd tot 10 november en het is geen accelerated book building wat even tegen een paar procent korting geplaatst wordt maar gezien het bedrag en het uitstaande aandelen is het de logica van 100% extra aandelen a 25 euro per aandeel, maar of de begeleidende banken dat niveau accepteren is afhankelijk van de interesse die er zal zijn en de koers die er daarvoor staat.

  Die begeleidende banken zullen altijd voor zo laag mogelijk willen gaan want hoe lager de emissie koers hoe lager hun risico en de fee gaat over het totale bedrag en dat blijft 3.5 miljard dus hun 'advies met de beste intenties voor de klant' zal zijn om natuurlijk nog een stuk lager te emiteren onder het motto dat dan de kans van slagen een stuk groter is..

  De koers is natuurlijk op het nieuws al extra kapot getrapt en stond al 40 euro wat ook al was door uitgelekt nieuws dus we zijn al royaly skrewed en een koers lager dan 25 euro zou echt aantonen dat het bestuur wat al een enorm slechte beurt maakt gezien de beslissingen en de manier van handelen en communiceren echt een abc'tje doet met de financiele partijen en de eigen aandeelhouder gewoon staat te naaien.

  Als we het allemaal zouden doen dan betaal ik nog liever 50 euro per aandeel bij dan kunnen ze 7 miljard ophalen en aflossen, dan weten we zeker dat de rust terug is want zelfs als ze dan al het vastgoed zouden afschrijven met 25% en dan tegen die verlaagde prijzen 4 miljard zouden afstoten en aflossen en het voordeel van minder dividend en minder investeringen en dat ook gebruiken voor aflossen dan zou je eindigen met 39.35 miljard aan meetellende assets en 11.4 miljard schuld en dus een LTV van 29.

  Maar niemand gaat intekenen tegen 50 euro als het aandeel niet ruim er boven staat dus dat is een utopie aanname.

  Met 25 euro per aandeel en 25% afschrijven nog op al het vastgoed en 4 miljard verkopen tegen die verlaagde prijzen en het miljard van niet uitbetalen dividend en minder investeringen en alles gebruikt voor aflossen kom je op 37.9 ltv.

  Maar 25% afschrijven op alles lijkt wel een heel donker scenario maar dan ben je ook daar wel even van het gezeur af want de huurstroom die nu al boven de 70% ligt en bij normalisatie natuurlijk nog verder gaat toenemen naar pakweg 90% en 10% definitief verlies, noem maar even wat en dan 4 miljard verkochte assets die niet meer bijdragen en natuurlijk 100% meer aandelen en het meer handhaven van de lagere kosten kom ik uit op bijna 5 euro winst per aandeel en een NAV te vergelijken met nu de methodes die uitkomen op 155 tot 196 afhankelijk van welke aannames die dan gaan uitkomen op 63 tot 80.

  Dus die nieuwe aandelen zijn prima en alleen meer aandelen doet meer pijn aan de oude positie want die krijgt steeds minder potentie en wordt steeds minder waard door de verwatering omdat er per aandeel veel minder wordt ingelegd dan de oude aandelen waard waren nav technisch.

  Dus ik ga zeker meedoen met de emissie en ga mits het bij 25 euro blijft zelfs nog rechten bijkopen, zeker als die ook nog eens met korting noteren.

  Verwacht dat juist in een genormaliseerde situatie waar winkelen weer meer een uitje wordt de echte URW flagships het heel goed gaan doen en ook weer in waarde kunnen stijgen en dat het voor het overige in het ergste geval wel bij maximaal 25% blijft en anders kun je altijd bij een lage koers in het aandeel nog lager verkopen en van de opbrengst aandelen inkopen waardoor de waarde voor de rest van de portefeuille per aandeel gelijk blijft maar je wel minder relatief minder goed vastgoed in je portefeuille hebt.
 8. forum rang 9 ff_relativeren 29 september 2020 01:33
  @ Romeo, @ allen,

  het lijkt me dat € 25,- als uitgifteprijs te hoog gegrepen is. Op een beurskoers van € 31,57 (wat uiteraard een moment-opname is) komt er een verwatering van hetzij 60% (voor alle A + B aandelen) hetzij een verwatering van ruim 100% (op alleen de A aandelen).

  De uitgifteprijs op de achterkant van een bierviltje , bij 60% verwatering :

  stap 1 : € 31,57 zet je op 100%. (want : huidige realiteit)
  stap 2 : € 31,57 deel je door 160 (want 100% + 60% verwatering).
  stap 3 : De uitkomst vermenigvuldig je met 100 (want je wil weten wat de nieuwe 100% is).
  stap 4 : € 19,73 (afgerond € 20,-) wordt de uitgifteprijs.


  De uitgifteprijs op de achterkant van een bierviltje , bij 100% verwatering :

  stap 5 : € 31,57 zet je op 100%. (want : huidige realiteit)
  stap 6 : € 31,57 deel je door 200 (want 100% + 100% verwatering).
  stap 7 : De uitkomst vermenigvuldig je met 100 (want je wil weten wat de nieuwe 100% is).
  stap 8 : € 15,79 (afgerond € 16,-) wordt de uitgifteprijs.


  Linksom of rechtsom , maar € 25,- ligt veel te hoog tegenover de aanstaande verwatering.
  Nog 1 kanttekening : Het is nog geen zekerheidje dat het een claim-emissie wordt.
  Een onderhandse plaatsing behoort ook nog tot de mogelijkheden.
  Zie de aankondiging door URW :

  We doen A tenzij we B doen. U hoort nog van ons ..


 9. Banana 29 september 2020 03:21
  Eigenlijk gek dat er een emissie komt. Enige tijd nog bericht gekregen dat ze er nog steeds goed voor staan. Misschien moet het nog beter worden. Ben trouwens niet bang voor toekomst van winkelcentra. Ze staan in klasse A woongebieden en als winkels gehalveerd worden en meer eettentjes of ander soort horeca,nou, wat dan nog. Ook kan een torenflat met parkeerplaatsen ertegen gebouwd worden en dit verhuurd worden. Wie wil nou niet daar wonen?
  Dus een kleine draai geven. Goldman Sachs heeft het goed ingezien. Maar ik gun ieder zijn eigen mening.
 10. forum rang 7 Rowi62 29 september 2020 09:04
  Als je belegger bent zie je het zo: In plaats van de partijen die geld geleend hadden aan UNibail en die niet teveel risico mogen lopen van hun klanten wordt er nu vers aandelenkapitaal opgehaald. Lagere financieringslasten en financiers (aandelenbezitters) die akkoord zijn met meer risico. De kans op voordeel is dan veel hoger als is de kans op verder nadeel. Ik ben in tegen deze prijs.
 11. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 september 2020 10:10
  quote:

  Gaius schreef op 29 september 2020 09:59:


  Ik heb een paar stukjes urw gekocht bij euronext amsterdam.
  zou ik dan ook mee kunnen doen aan de claimemissie?
  en hoe zou je je daar dan voor inschrijven, gaat dat via je broker? of via het bedrijf zelf?

  Je krijgt keurige instructies van je broker/bank.

  Je kunt natuurlijk ook gewoon claims (bij)kopen.
 12. Banana 16 oktober 2020 09:15
  Emissie van nieuwe aandelen bij lage koers zoals nu is totaal verkeerd. Bij koers van 100 zou het kunnen. Als men dit doet krijgt men verwatering en enkele grote beleggers aan de zijkant staan te springen om tegen deze lage prijs zich in te kopen. De directie van Unibail dient dit toch te beseffen.
  Enige tijd nog bericht gekregen dat Unibail er relatief goed voor staat, is dit bericht dan misleidend geweest?
  Uitgifte van bedrijfsobligaties is veel beter en tegenwoordig is een rente van 3,5% of 4% bij deze obligaties al goed genoeg.
  Eventueel verkoop van enkele winkelcentra, al is het maar tegen de kostprijs.
  Ook verandering van strategie is zeker te overwegen, zeker in verband met toename van on line verkopen.
  Tegenwoordig willen mensen graag in appartementen wonen die in de stad liggen en niet ver van supermarkten en restaurants en winkels. Dus kantoren en winkels gedeeltelijk ombouwen tot woonappartementen en deze verhuren.
  Dus krijgt men ook inkomsten , niet alleen van winkel of kantorenverhuur maar ook van verhuur van appartementen. Het zou de directie sieren als ze een ommezwaai willen maken.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

65,570 17:35
-0,840 -1,26%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links