Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk boete voor ING door FinCEN-files'

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. rene02 24 september 2020 11:58
  Uit dat oostblok is niks te vertrouwen. Geen zaken mee doen, lichten al jaren de boel op en zijn zo corrupt als de pest. Die waakhond daar in Polen kan zich beter zelf een boete opleggen omdat ze zelf niks hebben gecontroleerd. Dit geld ook voor de landen die aan de oost kant van Duitsland liggen.
 2. [verwijderd] 24 september 2020 12:05
  Inderdaad oude meldingen.

  Dat criminelen slim misbruik maken van het systeem kun je niet allemaal bij de banken in de schoenen schuiven.

  Dan kun je overheid ook aansprakelijk stellen voor niet handhaven en dus justitie helemaal dat ze dat niet gezien hebben.

  Nee daarom zijn er ook al die maatregelen genomen de afgelopen jaren zodat de banken elk jaar belachelijke bedragen moeten betalen om iets wat van justitie niet mag tegen te gaan op straffe van boetes.

  4000 van de 52000 rennen al rond om alleen al al die sorus te proberen tegen te gaan.

  Stel je voor dat je bij justitie 4000 mensen ging inschakelen voor een afdeling waar dan alle transacties van alle banken die Nederland hebben als hoofdkantoor naar toe zouden gaan en dan mogen die het zich uitzoeken of hier iets aan de hand is of niet.

  En dat als er dan toch iets daar doorheen gaat dat dan justitie aansprakelijk wordt gehouden omdat ze het niet gezien hebben...

  Als het willens en wetens is dan moet je de persoon die daar toen aansprakelijk voor was aanpakken en niet de huidige aandeelhouders voor gaan straffen.

  Maar de poppetjes aanpakken wat tenminste er ook echt voor zorgt dat er intern iets aan gedaan wordt om het te voorkomen dat gebeurt nooit en al helemaal niet bij de superoplichters in Amerika bij Goldman Sachs en jp morgan en dergelijke die alles afkopen en nooit vervolgd worden.

  Lekker makkelijk crimineel zijn als je wel de bonussen krijgt maar niet de boetes hoeft te betalen want die worden ook door de aandeelhouder betaald net als de bonussen.

  Wat is dan de insentive om er mee op te houden? Of om het zoveel mogelijk te voorkomen.

  Pak de poppetjes maar aan.... ow wacht... dan heb je dadelijk gerrit zalm te pakken die na mooi netwerken in zijn politieke carriere tijd daar een lekker baantje heeft gehad.
  Dat is weer niet handig voor de huidige politici die natuurlijk ook aan het uitkijken zijn naar een zakkenvullend baantje na hun politieke carriere.

  Ik denk dus niet dat zoiets er door komt.

  Pak gewoon die criminelen aan en laat het aan justitie over, vraag gewoon alle transacties op om die door een systeem van justitie heen te jagen en dan kijken hun maar of ze zo slim zijn om weer nieuwe manieren van witwassen meteen te constateren en tegen te gaan.

  Alle beurstransacties worden tegenwoordig ook door de ECB heen gejaagd ter controle op van alles en nog wat om maar tegen te gaan dat handelaren dingen doen die niet mogen waarom zou dat met alle bank transacties ook niet kunnen.

  Een mega duur project natuurlijk bij de ECB waardoor alle fees vanwege de ECB ook enorm door het dak zijn gegaan maar wel weer mat meer mooie banen voor het old boys network die dat allemaal kunnen gaan managen en er over kunnen praten.

  Komen dadelijk natuurlijk weer die amerikanen die weer boetes gaan uitdelen omdat er iets is gebeurt tussen iets waar de Amerikanen de boel weer lopen te chanteren zoals China, Iran, Rusland etc etc...

  En zelf doen ze natuurlijk nooit wat fout.

  En waar gaat al dat boete geld naartoe..., die miljarden verdwijnen ook altijd maar weer ergens...

  Het gaat om transacties die nota bene door de banken zelf bij een toezichthouder zijn gemeld, in Amerika nog wel, en dan jaren later als de koers van banken al gedecimeerd zijn op een hele slechte beurs wordt dat bericht toevallig gelekt....

  En nu elke dag weer een nieuwe bericht van weer een andere partij die weer over het zelfde begint, misschien dit en mogelijk dat etc etc, herhaal het maar 30 keer en genoeg mensen gaan het ook geloven.

  Prop ondertussen nog een paar triljard in het financiele systeem waar je de private banken voor je kar spant om alles te regelen terwijl je ze met je complete onkunde aan ecb beleid al redelijk om zeep aan het helpen bent dan kunnen daar tegenover nieuwe hype zaken als tiktok makkelijk 60 miljard waard zijn en als we nog even wachten 200 miljard natuurlijk en Nikola wat nog helemaal niks presteert behalve een paar leuke presentaties en een hoop beloftes is dan tussendoor ook zonder omzet 80 miljard waard op de beurs, gelukkig inmiddels nog maar 20 miljard wat nog belachelijk veel is en dan is er ook genoeg geld zodat lucht zoals Uber andere lucht zoals een maaltijd bezorger kan overnemen voor belachelijke bedragen om het vooral maar blijven te doen voorkomen dat het allemaal zoveel geld waard is terwijl helemaal niets daar ook maar winst maakt of ook maar uitzicht heeft op winst.

  Het systeem is zo krom en ziek als maar kan.
 3. Traveler@repair 24 september 2020 12:53
  Precies ! De overheid kan het niet. Daar zitten teveel "mooie "mensen in topfuncties, die zelf niets tot een goed einde kunnen brengen. Een kenmerk van een walgelijk figuur is dat tie niks zelf af kan maken. Daar heeft tie dus de gewone man voor nodig. We zien dit hier, de banken moeten zelf alle transacties screenen . Een andere manier om de verantwoordelijkheid te ontlopen is het steeds meer wettelijk maken van het feit dat de accountant de controleur van de belastingdienst is. We zien het bij de politie: de handhaver van de Gemeente moet het doen. Beveiliging moet u zelf maar inhuren en Inbraken moeten worden opgelost door de recherche van de verzekering, net als brandstichting. Alles uitbesteden aan de gewone man, want zelf kan de overheid het niet door de misplaatsing van heel manipulerende aardige mensen op topfuncties. En die gewone man bestraffen als tie ergens een steekje heeft laten vallen. Blijft natuurlijk dat bij banken, als het echt over bedragen gaat, ook juist dergelijke topfiguren om een akkoord wordt gevraagd. Ook daar is het al lang mis, hele grote hoofdkantoren, vol met mensen en bezuinigen op de uitvoerders, de gewone man die de klos is bij een foutje. Angstcultuur creatie en zelf hoog bovenin droog denken te zitten. Tja, dan wordt er wel eens eentje "opgehangen" . Benieuwd wanneer we een Hugo de Jonge gaan ontmaskeren. Maar die heeft de bevoegdheid om dossiers geheim te houden... die kan zelf niets en is de spreekbuis van de topfunctionarissen achter de schermen zoals bovenstaand vermeld.
 4. HAMMER 51 24 september 2020 12:57
  Nog eens een manier van hoe corrupt de westerse maatschappij in elkaar zit.DNB de toezichthouders sluiten de ogen voor de handel van hedgefondsen en laten de aandeelhouders opdraaien voor fouten uit het verleden.de Hammers & Lippens van deze wereld zullen hun bonussen krijgen maar hun verdienen straffen worden na jaren procederen bevrienden rechters wel kwijtgescholden!
 5. GWalstra 24 september 2020 14:56
  Als ik het goed heb begrepen zijn die witwaspraktijken door Russische oligarchen, heeft ING die zelf gemeld bij de Amerikaanse toezichthouder FinCen. Dat was op zijn laatst in 2017.
  Als drie jaar later documenten gelekt worden, waaruit die melding blijkt, zou volgens KBC een boete dreigen. Dat is dan een boete, omdat er nu publiek ach en wee wordt geroepen, niet vanwege de misstand zelf.
  Geen onafhankelijke rechtspraak, maar hanging by the crowd, inclusief de minister van NL-financiën.

  GW

  GW


 6. forum rang 5 Max Felix 24 september 2020 16:09
  Nou dan moeten we ook terug gaan naar 1939 toen Roosevelt met opzet een oorlog creerde tussen Polen en Duitsland door de Polen stukje bij beetje Danzig te laten annexeren en all Duitse minderheden het land uit gepest werden en daar met opzet niks tegen doen.
  Gevolg een wereld wijde oorlog met 60 miljoen doden.
 7. forum rang 9 objectief 24 september 2020 16:18
  quote:

  R0ME0 schreef op 24 september 2020 12:05:


  Inderdaad oude meldingen.

  Dat criminelen slim misbruik maken van het systeem kun je niet allemaal bij de banken in de schoenen schuiven.

  Dan kun je overheid ook aansprakelijk stellen voor niet handhaven en dus justitie helemaal dat ze dat niet gezien hebben.  De criminelen kunnen enkel door de geldstromen te volgen gepakt worden; daarom geeft de Overheid de banken opdracht om de klanten te screenen.
  Gelukkig hebben de banken hulp van de Staat nodig; dus het is een wederdienst.
  Als burger kun je enkel blij zijn met dit systeem; anders wordt Nederland door de maffia geregeerd..
 8. forum rang 4 Huppeldepepup 24 september 2020 16:29
  quote:

  Max Felix schreef op 24 september 2020 16:09:


  Nou dan moeten we ook terug gaan naar 1939 toen Roosevelt met opzet een oorlog creerde tussen Polen en Duitsland door de Polen stukje bij beetje Danzig te laten annexeren en all Duitse minderheden het land uit gepest werden en daar met opzet niks tegen doen.
  Gevolg een wereld wijde oorlog met 60 miljoen doden.

  ????
  Duitsland kleedde Duitse militairen in Poolse uniformen en lieten die een schermutseling aan de grens beginnen met Duitse militairen in hun eigen uniform. Hiltler schreeuwde moord en brand en verklaarde de oorlog aan Polen. Roosevelt stond daar, tot zijn eigen spijt, volledig buiten. Pas toen US door Japan werd aangevallen kon hij de oorlog aan Duitsland verklaren. Die had een pact met Japan.
  Hoe dit aan de zaak met ING raakt is me niet geheel duidelijk.
 9. forum rang 5 Max Felix 24 september 2020 16:40
  quote:

  Huppeldepepup schreef op 24 september 2020 16:29:


  [...]
  ????
  Duitsland kleedde Duitse militairen in Poolse uniformen en lieten die een schermutseling aan de grens beginnen met Duitse militairen in hun eigen uniform. Hiltler schreeuwde moord en brand en verklaarde de oorlog aan Polen. Roosevelt stond daar, tot zijn eigen spijt, volledig buiten. Pas toen US door Japan werd aangevallen kon hij de oorlog aan Duitsland verklaren. Die had een pact met Japan.
  Hoe dit aan de zaak met ING raakt is me niet geheel duidelijk.  Dit heeft alles met MANIPULATIE te maken de koers van ING wordt gemanipuleerd + begeleiding met oud nieuws ,je kunt ook oorlogen manipuleren ,maar hier bent u NOG NIET van op de hoogte wat er echt gebeurd is.
 10. barondehuile 24 september 2020 18:07
  quote:

  Max Felix schreef op 24 september 2020 16:40:


  [...]

  Dit heeft alles met MANIPULATIE te maken de koers van ING wordt gemanipuleerd + begeleiding met oud nieuws ,je kunt ook oorlogen manipuleren ,maar hier bent u NOG NIET van op de hoogte wat er echt gebeurd is.  Dat klopt wel; ING moest weer omlaag, omdat men de uitgestelde dividend alsnog wil gaan uitbetalen en de koers net op weg was om hier op vooruit te lopen. Maar er nog veel meer manipulatie op een andere wijze, Adyen ongelofelijk overdreven gewaardeerd door onderlinge push-ups (=uitwisseling op zo hoog mogelijk niveau tussen onderlinge partijen, mogelijk omdat de handel zo relatief dun is) en de eigenaren verkopen stiekem voorzichtigjes hun aandeeltjes aan arme drommels die in de gelijktijdig gecreëerde technologie hype stappen. Zo ook naar omlaag, middels optie handel, met ING en RDS en anderen, in combinatie met het creëren van een negatief imago. Men kan momenteel gewoon niet op de cijfers afgaan, maar de negatieve en positieve klappen komen toch wel over een jaartje (1 of 2) wanneer er weer degelijke cijfers beschikbaar zijn. Nu even overleven; de criminelen kunnen we niet stoppen, zelf handelen wel.
 11. Klaas6543 24 september 2020 19:27
  quote:

  Rowi62 schreef op 24 september 2020 11:49:


  Als ik het goed begrijp zijn het meldingen van banken over andere banken. Lekker collegiaal.


  Dit zijn meldingen die de bank zelf moesten doen. De nuance zit hem erin of banken uberhaupt wel mochten doorgaan met de overboekingen. Let wel, dit is 0.02% van de rapportages als ik het goed heb. Krijgen de banken een claim, dan is het defacto ook het falen van de overheid. Komt bij dat een aantal van de benoemde overboekingen (oa de 45 mio naar een sanctioned bank) al besproken zijn met de regulator en dus als het goed is geen probleem meer moeten zijn.

  Al met al denk ik dat veel mensen meer zoeken dan er is. Alles wat gepubliceerd is wist de overheid allang dankzij de betreffende benoemde banken.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,916 17:36
+0,046 +0,39%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links