Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Milieuclub lijdt nederlaag in rechtszaak tegen Boskalis

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jonas 18 september 2020 21:39

  Both ends? Organisatie van werkverschaffing voor GroenLinks en D'66 bakfietsmoeders. Maar liefst 40 fte gefinancieeerd door Postcoderij en andere ngo's. Is dat democratisch?

  Komt weinig uit qua visie en daadkracht. Vergelijk die Both Ends eens met hulporganisatie de Mama's die met veel en veel minder personeel en links gezwets echt wat doet!

  Zou me doodschamen als Both Ends medewerker. Ja ze zijn lobby-organisatie, maar waarvoor en waarom? Lobby en lobby en wat doen jullie nu echt?

  Groet, Jonas
 2. WijHetVolk 19 september 2020 05:15
  quote:

  Noyby schreef op 18 september 2020 23:25:


  @jonas...misschien moet jij eens vertellen wat jij zelf allemaal doet. Het is onbeleefd om alleen over anderen te praten.


  Waarom moet jonas iets doen? Omdat een paar linkse rakkers denken de wereld wel even te kunnen vertellen hoe die moet leven moet iedereen maar iets van wereldverbeteraar worden? Volgens mij zijn er al veel te veel individuen en groepen die anderen wel even vertellen hoe het moet.

  En misschien is het je niet opgevallen, jij praat over een ander. Volgens je eigen definitie, onbeleefd
 3. forum rang 7 rene l 19 september 2020 12:36
  quote:

  jonas schreef op 18 september 2020 21:39:  Both ends? Organisatie van werkverschaffing voor GroenLinks en D'66 bakfietsmoeders. Maar liefst 40 fte gefinancieeerd door Postcoderij en andere ngo's. Is dat democratisch?

  Groet, Jonas  Zo is het maar net Jonas.
  Deze club is niets anders dan het verlengstuk van GroenLinks, en de mensen die er op de loonlijst staan zijn uitvreters die teren op onze belastingcenten.

  Het is de Linkse Garde, kijk maar eens naar de kopstukken die bij dit soort organisaties werken.
  De meesten hebben vele nevenfuncties en zitten bij vergelijkbare organisaties in het bestuur als bijvoorbeeld commissaris.
  Ze kennen elkaar allemaal, ze schuiven elkaar de baantjes toe en geld harken is hun dagtaak.

  Heel subtiel, ze blijven betreft salaris uit hun hoofdfunctie ruim onder de radar, maar tel alles maar eens op, het zijn niets anders dan grootgraaiers.

  En nu maken ze zich druk om de inkomsten van vissers aan de andere kant van de wereld.
  En ondertussen zorgen deze zelfde figuren er voor dat onze visserij compleet om zeep geholpen wordt door de op subsidie drijvende klapperende molenwieken wat nog versterkt wordt door de regels uit Brussel.

  Eigenlijk mag je het niet zeggen, maar je zou dit soort figuren toewensen dat ze een tijdje klem komen te zitten in een zandzuiger van Boka en dat ze een paar benauwde uurtjes beleven.
 4. Traveler@repair 19 september 2020 14:04
  RENE I, het wordt inderdaad tijd narcisten te verdrijven uit deze functies en een aantal van hun organisaties op te heffen. Het zijn subsidie en gemeenschap slurpers en lachen zich inwendig kapot om die domme Nederlanders en EU die hun potten vullen. Stem Piratenpartij: VOOR een OPEN (r)overheid.
 5. Noyby 19 september 2020 20:10
  Ongefundeerde kritiek. Slap hoor om alles maar 'links' te noemen. Dit soort organisaties krijgt slechts een fractie van wat echte lobby organisaties (olie, luchtvaart, multinationals, tabak, etc.) krijgt en de mensen die er werken een fractie van de echte old boys commissarissen. Vaak draaien dit soort organisaties zelfs voor een groot deel op vrijwilligers. En jullie kritiek gaat helemaal niet in op wat Boskalis doet in een land met gebrekkige wetgeving en rechtspraak alleen maar op de boodschapper....
 6. IkWilVanIEXAf 20 september 2020 15:36
  Both ends kon ik niet terugvinden in het register van goede doelen. Er staat wel in het jaarverslag 2018 van Both ends op blz 20 iets over de commissie Wijfels waarmee de suggestie gewekt wordt dat het wel zo is. Voor een erkend Nederlands goed doel schept dat verplichtingen in de beloningsstructuur en de maximale hoogte daarvan. En dat moet vermeld worden in het jaarverslag voor elk bestuurslid afzonderlijk. Omdat Both ends niet in het register van erkende Nederlands goede doelen staat gelden deze verplichtingen niet. Persoonlijk hou ik niet zo van juridische mist.

  Hier vind u het register van goede doelen: www.cbf.nl/register-goede-doelen/filt...
 7. IkWilVanIEXAf 21 september 2020 16:13
  Noyby, In de voedselindustrie hebben we zat voorbeelden van misleiding. Als je een product hebt met Luizenstront die door een dieet bv naar aardbeien smaakt dan verbloem je dit door verstoppertje te spelen met de termen "natuurlijke smaakstoffen" of AARDBEIEN flavor. Maar van Mayosaus, Old Amsterdam, Zalmforel enz kan je ook wat vinden. Door de verwijzing van Both ends naar de commissie Wijfels wordt de indruk gewekt dat zij deze gedragsregels naleven. Juridisch mag dit maar het heeft GEEN enkele waarde. De gedragsregels van de commisie Wijfels is alleen op erkende Nederlandse goede doelen van toepassing maar het wordt net zo makkelijk in het jaarverslag genoemd. Rondstrooien van nietszeggende termen doe je als je iets te verbergen hebt. Begin je nu te snappen waar ik naar toe wil?
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links